Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Gedroogd zijn de bessen veel lekkerder maar nog steeds niet lekker te noemen. Ze worden met te drogen zoeter van smaak maar er blijft toch een wrange nasmaak aan de bes zitten. In een milkshake vind ik ze een goede aanvulling maar rauw (zelfs gedroogd) blijf ik er af. Zowel mijn ouders, broer met vriendin vinden het allemaal maar niets.

Lijkt me ook een enorme woekeraar met veel stekels. Vorig jaar pas aangeplant (1 plant met 3 takjes), nu staan er in de 20 takken tot een halve meter verder in elke richting, zal een grote zomersnoei op worden toegepast om deze in toom te proberen houden.

  • 5 maanden later ...
  • 3 maanden later ...
  • 3 weeks later...
Geplaatst:

Ik vind ze ook vies. Ze zijn trouwens licht giftig als je ze rauw eet, dus je moet ze echt drogen. Ze worden in China niet voor niks alleen gedroogd gegeten. In Nederland gaan we ineens een duizenden jaren traditie veranderen, omdat het makkelijker is ze rauw te eten. Ik heb op het moment 4 productie rassen (5 planten) 1 jaar staan. Ik had daarvoor ook een miskoop gedaan en de plant wil absoluut geen vruchten geven. Hij bloeit midden in de winter en dat kan ook niet echt helpen bij de vruchtzetting. Ik verwacht dat de andere wel vrucht gaan geven, want het zouden allemaal goede geteste rassen moeten zijn. In mei krijg ik nog een ander ras. Als rassen niks zijn dan vervang ik ze. De Boksdoorn komt natuurlijk oorspronkelijk uit warmere en drogere gebieden, dus hij gedraagt zich hier ook anders dan waar hij vandaan komt.

 

Ik wil ze alleen hebben om ze voor de gezondheidsredenen in kleine hoeveelheden te mengen door andere gerechten heen.

 

Ik ga ze niet te veel snoeien, zodat de plant zijn maximale grootte krijgt waardoor hij al zijn energie in bloei en vruchtproductie gaat steken.

  • 4 years later...
Geplaatst:

10 jaar geleden had ik gojibessen van Pelckmans  maar die waren niet te vreten. Ondertussen zijn er al wel degelijk rassen op de markt die wel eetbaar en zelfs lekker zijn. Ik denk dan aan sweet amber  en nr 1.  Vooral die laatste  die is smakelijk  om zo te eten. Ik heb nog een ras staan iets met duo chan... in de naam die is ondertussen spectaculair gegroeid maar ik heb er nog geen bes van geproefd maar die is veelbelovend.

 

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...