simonvb Geplaatst: 16 maart 2016 Geplaatst: 16 maart 2016 Gedroogd zijn de bessen veel lekkerder maar nog steeds niet lekker te noemen. Ze worden met te drogen zoeter van smaak maar er blijft toch een wrange nasmaak aan de bes zitten. In een milkshake vind ik ze een goede aanvulling maar rauw (zelfs gedroogd) blijf ik er af. Zowel mijn ouders, broer met vriendin vinden het allemaal maar niets.Lijkt me ook een enorme woekeraar met veel stekels. Vorig jaar pas aangeplant (1 plant met 3 takjes), nu staan er in de 20 takken tot een halve meter verder in elke richting, zal een grote zomersnoei op worden toegepast om deze in toom te proberen houden. Quote
RobO Geplaatst: 28 augustus 2016 Geplaatst: 28 augustus 2016 even een schopje: heb het ding botweg afgeknipt en nu staat ie volop in bloei na 6 jaar ben benieuwd naar de bessen Quote
hbmHoogenboom Geplaatst: 5 december 2016 Geplaatst: 5 december 2016 IK heb 4 struiken in de kas staan en voor het 3e jaar bes er aan,al in augustus de eerste gegeten en pluk er nu nog erg veel.Ik snoei heb terug in het vroege voorjaar. Quote
Limoncello Geplaatst: 5 december 2016 Geplaatst: 5 december 2016 Als je het laat groeien gaat ie alle kanten opgaan en heb je natuurlijk ook vruchten. Het gemakkelijkste is om op snoer te werken dus verticaal naar boven te leiden zodat het plukken snel gaat en de snoei overzichtelijk blijft. Quote Mijn tuinavonturen op http://www.dedolletuinder.be/
tielse flipje Geplaatst: 27 december 2016 Geplaatst: 27 december 2016 Op http://www.proeftuin.eu/Nl/KLF/goji-nl.php kun je een pdf downloaden met informatie over verschillende snoei- en groeivormen (ook als boompje). Quote
permanatuurtuin Geplaatst: 27 december 2016 Geplaatst: 27 december 2016 Ik vind ze ook vies. Ze zijn trouwens licht giftig als je ze rauw eet, dus je moet ze echt drogen. Ze worden in China niet voor niks alleen gedroogd gegeten. In Nederland gaan we ineens een duizenden jaren traditie veranderen, omdat het makkelijker is ze rauw te eten. Ik heb op het moment 4 productie rassen (5 planten) 1 jaar staan. Ik had daarvoor ook een miskoop gedaan en de plant wil absoluut geen vruchten geven. Hij bloeit midden in de winter en dat kan ook niet echt helpen bij de vruchtzetting. Ik verwacht dat de andere wel vrucht gaan geven, want het zouden allemaal goede geteste rassen moeten zijn. In mei krijg ik nog een ander ras. Als rassen niks zijn dan vervang ik ze. De Boksdoorn komt natuurlijk oorspronkelijk uit warmere en drogere gebieden, dus hij gedraagt zich hier ook anders dan waar hij vandaan komt. Ik wil ze alleen hebben om ze voor de gezondheidsredenen in kleine hoeveelheden te mengen door andere gerechten heen. Ik ga ze niet te veel snoeien, zodat de plant zijn maximale grootte krijgt waardoor hij al zijn energie in bloei en vruchtproductie gaat steken. Quote
Jane Doe Geplaatst: 15 juni 2021 Geplaatst: 15 juni 2021 Mag ik vragen welke 4 soorten jullie hebben? Quote
manowar Geplaatst: 21 juni 2021 Geplaatst: 21 juni 2021 10 jaar geleden had ik gojibessen van Pelckmans maar die waren niet te vreten. Ondertussen zijn er al wel degelijk rassen op de markt die wel eetbaar en zelfs lekker zijn. Ik denk dan aan sweet amber en nr 1. Vooral die laatste die is smakelijk om zo te eten. Ik heb nog een ras staan iets met duo chan... in de naam die is ondertussen spectaculair gegroeid maar ik heb er nog geen bes van geproefd maar die is veelbelovend. Quote
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.