Jump to content

simonvb

Members
 • Content Count

  1,183
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Lokeren (Oost-Vlaanderen)

Recent Profile Visitors

734 profile views
 1. Hier heeft het af en toe eens een bui gedaan maar het is nog steeds niet nat. Ik ga komende dagen wat buiten zaaien, ideaal dat het dan wisselvallig weer is. Ik heb eergisteren als test twee tomatenplanten die ik te veel heb buiten gezet tegen het huis, deze staan er beiden nog goed bij. S'nachts was het hier rond 3°C.
 2. Kan het te veel bemesting zijn?
 3. Mijn ervaring is dat Astilbe en Hosta toch redelijk veel water nodig hebben op zandgrond in halfschaduw-schaduw. Ze overleven wel maar zien er dan eerder zielig dan mooi uit. Heuchera en anemonen doet het hier ook goed bij halfschaduw en redelijk droog.
 4. Ik heb het ook op mijn tomatenplanten en denk dat het door de koude nachten komt (bij mij staan ze in de serre).
 5. simonvb

  Appelwortel - Yakon

  De broedknollen bewaar ik in een plantzak met oude potgrond in een (hier juist) vorstvrije plaats, tijdens de winter geef ik ze geen water. Vanaf februari begin ik met terug af en toe een beetje water te geven. Lukt toch al een jaar of vier. Vanaf begin april staan ze in de serre in de plantzak en sinds vorige week komen ze terug boven. Vraag me ook af of de stekken wel mooie knollen gaan geven als ze al bloeien, ben benieuwd. Hier bloeien ze ook een klein beetje op het einde van het seizoen.
 6. Ik vind de automatische openers zeer goed werken en zeer gemakkelijk. Heb de problemen tijdens een storm nog niet meegemaakt. Ze blijven hier ook niet langer open dan gewenst, dit stel je zelf ruw in wanneer je ze hangt. Enkel bij voorspelling van zeer zware storm durf ik ze eruit klikken zodat de ramen zeker niet openen. Ik zou ook twee ramen nemen, betere winddoorstroming en koelt dus beter. Denk ook dat dit helpt moest de wind tijdens een storm toch de kas inslaan, gaat ie wss langs andere raam eruit.
 7. Moet hier risico's nemen, 29april verhuizen we zelf en de planten stonden in de weg. Misschien nog groter risico voor de paprika's en aubergines dan voor de jonge tomatenplanten. Serre ziet er ineens groen uit:
 8. De rabarber groeit hier ook trager dan de voorbije jaren. De koude dagen en nachten zullen de groei wat vertragen. Bij jou betreft het dan nog een nieuwe aanplant en heeft de plant dus ook nog een schok gehad van verplanten, geduld hebben dus. Best (bijna) niet oogsten eerste jaar zodat je een stevigere plant krijgt.
 9. Idd raar weer en nog steeds te koud voor de tijd van het jaar. Ui is een enkel sprietje. Appelboom gezaaid heeft een grote kans op geen lekkere vruchten, ge kunt die natuurlijk nog wel als onderstam dan gebruiken. Vraag me wel af waar je heen gaat met een hoogstam appelboom op een appartement.
 10. @Arja Beste is inderdaad de eerste jaren er niet te veel van te oogsten, ze verspreiden zich redelijk snel indien ze het er naar hun zin hebben. Daslookpesto gegegeten met pasta, groentjes en biefstuk.
 11. Nog een stuk schutting plaatsen, geschrankt op 1.5m van de huidige zodat je er gemakkelijk tussen kunt lopen (zigzag). Of schutting weg, draad zetten aan twee zijden geschrankt op 1.5m met klimplanten tegen.
 12. Zien er bij rorror Cortenstaal bakken uit. Ik vind Cortenstaal wel heel mooi, de roestkleur straalt warmte uit. Waarom moet dat enkel zo duur zijn!
 13. Zouden jullie nog bloemen plukken? Sommige planten hebben al een 15tal bloemen of vruchtbeginsels. Mijn potten zijn ongeveer 1l (P10). Moet volgend jaar echt later leren beginnen, vroeger startte ik eind januari. Na 2,5 seizoenen met de kweeklamp merk ik steeds dat de groei veel sneller is dan zonder lamp. Zonder lamp zou ik dit soort planten pas over 3 weken hebben. Tip voor mezelf: midden februari ten vroegste beginnen.
 14. De tomaten staan hier vandaag overdag buiten en morgen ook. Dit weekend vliegen ze naar de serre.
 15. Doet mij denken aan een koolrabi zaailing

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...