Jump to content

simonvb

Members
 • Content Count

  1,131
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Lokeren (Oost-Vlaanderen)

Recent Profile Visitors

615 profile views
 1. Hier gaan de honingbessen naar mijn goesting ook te vroeg bloeien. De komende twee dagen nog hoge temperaturen tot max 15°C daarna geeft de 14 daagse weersvoorspelling dat het terug een beetje kouder gaat worden, enkele dagen max 5°C en daarna max van rond de 8°C. Wordt dus spannend.
 2. Hier beginnen ze nu mooi te komen. Ze staan nog maar een tweetal weken boven daardoor ook geen tik gehad van de vorst twee weken terug. Ik hoop vooral minder last te hebben van roest want dat is hier elk jaar een probleem op de volkstuintjes. @eveliene Ik denk dat ze nog terugkomen maar heb het nog niet voorgehad.
 3. Kleigrond bevat normaal al redelijk wat goede elementen voor planten. Stenen uit de kas, eerste jaar zou ik nog veel compost op de grond leggen, iets van 10 liter compost/m² en aankijken hoe alles gaat. Eventueel meng je er ook grovere zandgrond onder in de hoop de grond losser te maken. De plaats waar de planten komen ook zo weinig mogelijk of niet betreden zodat je de grond niet samen drukt.
 4. Ik zou dan eerder een test laten doen van de grond vooraleer je veel geld gaat investeren in allerlei zaken. Enkel dan kun je gericht verhoudingen bepalen, dus is voor iedere bodem anders. Meestal volstaat een laag compost jaarlijks voor een goede bodem te krijgen.
 5. Op de volkstuin ook al enkele keren mijn rabarber gesplitst voor buren. Ik doe het meer zoals Patrijs, spade erin zetten terwijl het in de grond zit. Stuk dat blijft zitten, draagt dan zoals normaal. Ik zet de nieuwe planten direct in de grond, hier nog nooit problemen mee gehad (is hier wel zandgrond dus nat staan ze nooit, te droog soms wel ).
 6. Zolang het de kiemblaadjes zijn die er slecht uitzien, zou ik niets veranderen. De echte, nieuwe blaadjes zien er op foto goed uit.
 7. 6 pagina's leesvoer via onderstaande link en waarschijnlijk nog andere topics via de zoekfunctie: https://www.moestuinforum.nl/topic/746-wormenbak-maken/#comments
 8. Achter hoeveel jaar zijn walnootbomen volwassen? We zijn naar een huis gaan kijken waar 2 walnootbomen staan van 20 jaar oud (8m tot 11m hoog en 6 - 8 m breed), grond is zandgrond. Ze nemen nu al redelijk veel ruimte in van de tuin. Zijn walnoten achter 20 jaar volgroeid of zouden deze nog groter/hoger worden aangezien er op sommige sites staat dat deze rond de 20m hoog en breed worden? Er lagen nog veel noten en deze waren lekker ;).
 9. Die foto van de chinese 5 colour doet me denken aan peper 'Aladdin' = 'Bolivian Rainbow' die ik enkele jaren geleden heb gehad. De bladeren waren daarvan ook donkerder. Misschien eens terug proberen te zaaien, denk er nog zaadjes van te hebben. Was een zeer decoratieve plant met pittige pepertjes.
 10. Ik vind dit wel interessant maar niet zo gemakkelijk om uit te zoeken, je leest vanalles op het net. De samenstelling van de potgrond zal ook veel verschil geven in gewicht, vochtgehalte dat de potgrond vast kan houden (lees op net toch ook percentages van 65% of zelfs meer in plaats van de 25% ) Ik denk ook dat je rekening moet houden dat de potgrond gaat inklinken doordat je er water bij doet = > je gaat nog extra zakken potgrond erin doen = > extra gewicht. Daarnaast veronderstel ik ook dat je nog altijd met je bezoek op het terras zult gaan zitten en dat er misschien ook kleinere sierplantenbakken komen te staan. Ik zou het gewicht van de bak nemen alsof je deze vult met water. Vroeger werd balast vaak ook minder genomen dan 200kg/m2 dus hangt ook wat af hoe oud het allemaal is.
 11. Duurde vorig jaar hier een tijdje vooraleer er schot (22°) in kwam maar heb er toch 8 mooie stekjes van kunnen nemen. Dus niet direct wanhopen, duurt gewoon even voor de eerste scheuten zich tonen. Eenmaal de scheuten overgeplant in potgrond, gingen ze heel snel groeien dus ik wacht nog even met ze half in potgrond te leggen.
 12. Het zijn kunststof compostbakken die we in België vaak goedkoop kunnen aankopen via de gemeente. Voorbeeld: https://www.idm.be/tuin-groter-dan-300-m2-koop-een-compostbak
 13. Geert ik zou gewoon proberen. Vorig jaar ook een gewone ( ook hier geen biologische) gebruikt uit de supermarkt en dat ging perfect. Bij mij stond er geen rasnaam bij dus dat weet ik niet. Ik heb er nog liggen van de eigen oogst dus kan verder met eigen pootgoed.
 14. Welkom. Over de wormen maak ik me geen zorgen, die geraken er wel in na een tijdje. Ik zou het worteldoek verwijderen zodat de bakken dieper zijn tenzij de grond vervuild is.
 15. Ben je zeker dat een balkon dergelijk gewicht aankan? Zeker als het vochtig is, geeft dit enorm veel gewicht extra. Weet ook niet of ik er wel hout zou insteken, ben niet overtuigd dat dit in een bak goed gaat werken.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...