Geplaatst: 12 oktober 201114 j Gisteravond heb ik de laatste gele bieten (Burpee golden) geoogst en gekookt. De smaak vind ik prima, iets zoeter dan de rode biet (Egyptische platronde). De gele bieten geven veel minder 'rommel', dus rode kleurstof, dan de rode bieten.Bij de bieten zat ook een witte, die witte vond ik veel smaaklozer dan de gele.Op de 1e foto staat een biet met lof (zonder wortel, die brak bij het afspoelen), een biet met wortel en de witte biet.Op de 2e foto zijn de gele bieten na koken te zien. Madelenhttp://www.madelen.nl/pompoen
Geplaatst: 12 oktober 201114 j Bedankt voor het delen, ziet er prachtig uit gekookt en de smaak is ook goed zeg je. Dan voegen we toch maar weer iets toe aan het bestellijstje voor volgendjaar
Geplaatst: 12 oktober 201114 j leuk! Wanneer kan je deze soort het beste zaaien? Wil volgend jaar wat variatie in de bieten dus een goede tip.
Geplaatst: 12 oktober 201114 j Erg lekker zoet inderdaad! En dat je niet helemaal onder de rode spetters zit (ok.. beetje overdreven) is ook fijn!Ik had verschillende soorten gezaaid, door elkaar. In de tuin leuke kleuren, en ook op je bord een leuk gezicht. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.