Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Fesoul (Bulgaarse maaltijdsoep 6-8 personen)

 

Benodigdheden:

2 blikken sperziebonen van 1 liter (of liever nog vers)

1 kilo schouderkarbonades

2 grote uien gesneden

2 grote tenen knoflook geperst

1 grote eetlepel bloem

3 blikken gepelde tomaten a 400gram

(of 2 pakjes gezeefde tomaten a 500 gram +1 klein blikje tomaten puree)

1 beker bulgaarse yoghurt.

 

Doe de 2 blikken sperzibonen in een grote pan voeg water toe tot de bonen onder water staan voeg een bouillonblokje toe.

 

Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak deze in een koekepan bruin en leg de karbonades op een bord.

Fruit de gesneden uien in de jus van de karbonades en voeg de geperste knoflook toe, dan een grote eetlepel bloem erbij.

 

Doe de gepelde tomaten in een zeef vang het vocht op en voeg het vocht toe aan het uien/ knoflook/ bloem prutje in de koekepan.

 

(Doe de gezeefde tomaten en het blikje tomatenpuree toe aan de speziebonen en pak wat vocht van de sperziebonen en voeg dit toe aan het uien/knoflook/bloem prutje.)

 

De rest van de tomaten zeef je en voeg toe aan de sperziebonen, voeg daarna het prutje uit de koekepan toe en doe de karbonades er ook bij.

Het geheel nog 30 minuten laten doorpruttelen, eventueel nog wat peper, bouillonblokje, zout en tabasco naar smaak toevoegen.

 

Opdienen:

Karbonades op een bord + schep soep.

Voeg een eetlepel bulgaarse yoghurt toe.

Eet de soep met stokbrood of bruibrood.

 

Dobur apetit! ( eet smakelijk)

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...