Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:

Had zelf al een electrische weckketel met thermostaat, al lang niet gebruikt. Nu met het wecken, een partij potten gekocht waarbij ook een ketel met thermometer was. Om te controleren of de thermometer nog werkte; deze gezet in de electrische. Wat bleek; het duurde echt lang voordat de temp. was zoals de thermostaat al langer aangaf, dacht ik, doordat het lampje uit was, maar ook steeds weer aan ging. Voortaan gebruik ik de thermometer tot de aanbevolen temp. is bereikt en dan kan het dichte deksel erop en de wekker worden gezet. Wilde de 2de ketel verkopen, maar dat gaat niet meer zonder deksel en thermometer, deze ketel wordt dus ook gebruikt als; plantenbak

Geplaatst:
Tja, als je in 1 keer een heel varken moet verwerken en opslaan... Vooral leverworst/paté wil ik gaan inmaken. En bloedworst, al lijkt me dat niet lekker (gewoon het idee, en de kleur) dus moet ik eerst nog ergens een stukje kopen om te proeven

 

Bloedworst is best lekker ( ik koop altijd die zonder harde stukjes wit vet in) en dan in schijfjes bakken met peper en zout en lekker veel saus...in het weekend met brood erbij als brunch....

 

Heb dat trouwens een keer gezien hoe ze bloedworst maken, dat moet als allereerste direct na de slacht; je moet er wel tegenkunnen hoor! Stond er eentje aan zo'n varkenspoot te pompen zodat het bloed allemaal in de (schoongewassen en eindjes geknoopte) darmen liep ....heb toen een tijdje geen bloedworst meer gegeten.....

Geplaatst:

Ik at al geen bloedworst, maar na jouw smakelijke verhaal moet ik er helemaal niet meer aan denken! yuk!

Geplaatst:

Sorry...gaat wel weer over

Geplaatst:
Sorry...gaat wel weer over

hallo

rode kool met appelen geweckt en ze zijn dicht en ze blijven dicht

 

1 kg rode kool

1 kg stoofappelen

200 gr ajuin

3 eetlepels water

1 eetlepel azijn

zout

100 gr suiker

 

ajuin stoven in boter

overige ingredienten toevoegen en laten beetgaar worden

potten vullen en 30 min 100°

prachtige kleur paars/rood en heerlijk van smaak

Geplaatst:

Klinkt goed en staat genoteerd!

  • 2 weeks later...
Geplaatst:
Je kunt veel vlees wecken, maar stoofvlees staat nou net niet in mijn recepten boek. Dus ik zou niet weten hoe en hoelang.

 

Ga deze week hachee wecken. Als ik zo het weck boekje eens lees moet dat kunnen. Wel eerst garen, niet week laten worden, geen bloem toevoegen ( kan bij gebruik? ), vullen tot 4 cm. onder de rand en 75 min. wecken op 100 gr.

Van hachee maken komt het vaak niet omdat het lang moet stoven dus ga ik dit eens doen.

Geplaatst:

Dat moet toch lukken, rundergoelash wordt wel beschreven. Lijkt me ong. hetzelfde.....

Geplaatst:

Mijn baas destijds, was naar het slachthuis geweest.

O.a. een bak bloed gehaald voor de bloedworst, Bij de spoorwegovergang, die gesloten was,

viel een mevrouw flauw.

Wat bleek de bak met bloed was omgevallen in de aanhanger en het bloed stroomde over straat.

Geplaatst:

snap ik, wordt nu al misselijk wanneer ik me herinner vroeger gesmuld te hebben van bloedworst

Geplaatst:
Je kunt veel vlees wecken, maar stoofvlees staat nou net niet in mijn recepten boek. Dus ik zou niet weten hoe en hoelang.

 

Ga deze week hachee wecken. Als ik zo het weck boekje eens lees moet dat kunnen. Wel eerst garen, niet week laten worden, geen bloem toevoegen ( kan bij gebruik? ), vullen tot 4 cm. onder de rand en 75 min. wecken op 100 gr.

Van hachee maken komt het vaak niet omdat het lang moet stoven dus ga ik dit eens doen.

Ik hoor heel graag of het gelukt is Helena!

Geplaatst:

Me too! Dan word het in t vervolg een hele grote pan hachee/goulash maken

Good things come in small packages

Geplaatst:

Of het lukt, daar heb ik alle vertrouwen in. Belangrijk is wel dat het lang houdbaar blijkt. Gelezen; dat je 4cm onder de rand moet blijven om te voorkomen dat er vet tussen het deksel en de ring komt, wat schijn-dicht-zijn van de pot kan geven.

4 Kg. magere! ( hoewel ik altijd roep; vet geeft de smaak, aan vlees willen we dit niet ) runderlappen zijn in huis, uien ( en tranen ) liggen te wachten. Het zoeken is nog even naar welke kruiden erbij gaan. Gebruikte eerder kant en klare maar wil nu zelf het een en ander toevoegen. Ben alleen niet zo van kruidnagel. Zou het zonder kunnen/nog naar hachee smaken?

Geplaatst:

Hachee zonder kruidnagel zal best kunnen.

Ik vind de geur en smaak ervan lekker maar als je er niet van houdt laat je het toch weg?

Nootmuskaat of foelie kan ook.

Wat ik er wel altijd in doe is een dikke lepel appelstroop!

Geleerd van mijn oude tante Jo

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

Met dank aan tante Jo, ga ik dat ook toevoegen. Had al wel recepten gelezen met appel bij de hachee ( nooit eerder van gehoord ). Wanneer doe je de appelstroop erbij? Na het aanbraden, gelijk met de kruiden, en dan meesudderen?

Geplaatst:

Ja, lekker mee laten sudderen...

Succes en laat maar weten hoe het smaakte!

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

2 kg. vlees is geweckt. Met net zoveel uien erin, en 3 blaadjes laurier, 3 stukjes foelie, 3 kruidnagels en 3 lepels appelstroop ( 3 pannen gebruikt ) En zout en peper toegevoegd. Smaak was .

Gestoofd tot het net gaar was en na het wecken viel het vlees nog niet uiteen.

Laurier met kruidnagel in ui gestoken en mee laten pruttelen, alleen het stukje foelie liet zich niet goed vastpinnen. Hoe gebruiken jullie deze kruiden om ze daarna weer makkelijk terug te vinden om ze te verwijderen? Zou dat kunnen in theefilters?

Potten zijn goed dicht gebleven. Heb met deze hoeveelheid 5 potten van 1 ltr. gevuld.

 

Dit weekend erwtensoep wecken

Geplaatst:
  • Auteur
alleen het stukje foelie liet zich niet goed vastpinnen. Hoe gebruiken jullie deze kruiden om ze daarna weer makkelijk terug te vinden om ze te verwijderen? Zou dat kunnen in theefilters?

 

In een stukje kaasdoek doen.

Geplaatst:

En die kun je hergebruiken?

Gekke vraag misschien; heb nog oude witte katoenen lakens liggen, kun je die ook gebruiken?

Geplaatst:

in een van mijn inmaakboeken staat daar iets leuks over, maar van kaasdoek kruidenbuiltjes met touwtjes eraan, die kun je dan vastbinden aan de oren van de pan en dan kun je ze gemakkelijk weer eruit halen, kun je zo met allerlei kruiden maken, en ook handig in de soep zo een builtje!

Wie zijn eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid van een ander niet

Geplaatst:

Het kan ook in een groot thee-ei meegekookt worden.

Zelf gooi ik alles erzo in en degenen die een laurierblad op hun bord krijgen moet afwassen...

Ze kunnen dus kiezen, het blad opeten, wegmoffelen of de hele afwas doen

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen...

 

Groetjes! Meekje

Geplaatst:

, das spannend bij jullie aan tafel.

Thee-ei, is wel een goed

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic