Geplaatst: 29 mei 201213 j Vervolg kaasje van kefir: Vandaag vond ik dat het genoeg was uitgelekt....er komt veel waterzooi uit de substantie.Wat er overbleef mag je echt wel voldoende voor een superdik besmeerd broodje vinden....(het is ook vaster van structuur dan die Miree vd Lidl....meer kwarktaartvast)Ik heb er peper, zout, knoflookpoeder(had ff geen zin om verse te schillen ) en honing toegevoegd en toen de tuin in voor kruiden: bieslook, peterselie en omdat ik gisteren heb geleerd van jasmin dat korianderblad ook te eten is , ook wat korianderblad....dat heeft wel een overheersende smaak...volgende keer iets minder. Tussendoor een paar keer geproefd en nog wat suiker en meer zout en knoflook toegevoegd....en toen op t broodje Binnen 9 dagen een (smeer)kaasje van de Kefir..... ..had ik niet gedacht!
Geplaatst: 29 mei 201213 j Vanmiddag had ik zowaar dik kefirspul..zonet een meloen gepureerd (zo` n kleine.. groengrijs van buiten, oranje van binnen) samen met 50 gr honing en 50 gr suiker, en de kefir erbij gegoten(het was iets van 3 dl. het hele spul staat nu in de ijsmachine te draaien..smaakt heerlijk We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 mei 201213 j JAA IJS!!!...Goed idee Yo. Jouw kaasje lijkt me ook wel leuk..als de ventjes weg zijn ga ik dat proberen.(zonder koriander) Een Kefir Shake kan ook natuurlijk.. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 mei 201213 j Pasteuriseren inderdaad.Op wikipedia noemen ze 72 graden als temperatuur. Steriliseren is nog heter volgens mij. 120 graden? Steriliseren is toch niet tot 120 graden? Ik moet het even opzoeken..Dit zijn mijn (voor de laatste keer schoongespoelde kefirtjes ( net hersentjes vind ik) We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 29 mei 201213 j Steriliseren van melk is inderdaad bij 120 graden. zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Melk_%28drank%29
Geplaatst: 29 mei 201213 j Kan en mag je heel veel van die snotjes in een glas melk doen dat het lekker dikke yogurt wordt ?Of werkt het niet zo, hoe meer snotjes hoe dikker de melk gaat worden ? Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 29 mei 201213 j Je kunt 5 tot 10% er in doen, en dan na 1 dag zeef je het en zet je het nog een dag weg. Dan is het al een stuk dikker. Meer korrels maakt dat het sneller gaat, en dus dat je ook snel iets veel te zuurs hebt. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 29 mei 201213 j Oke dat ga ik uitvogelen, eet iemand het gewoon als yogurt ? Players only love you when they're playing.
Geplaatst: 29 mei 201213 j @Geedee: dat kaasje ziet er goed uit ! hoe lang heb je de kefir dan in de melk gelaten ?en hoe was de verhouding dan ?wat een vragen he maar dit wil ik ook ik heb hem nu 24 uur staan en net geproefd is eigenlijk heel zacht van smaak en net karnemelk pfffttt.....gelukkig ik had er weer eens weinig vertrouwen in ik heb donderdag een verjaardag lijkt me wel lachen om het voor de visite neer te zetten en niets te zeggen.....anders proberen ze het toch niet kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Geplaatst: 29 mei 201213 j @Thessa:Hij moet na 2 dagen kefir in de melk...wél door een theedoek(zonder de snotjes dan die zijn er vooraf uitgezeefd) een nacht uitlekken...en dan houd je dat goedje in dat glazen theekopje over(van mn foto) De verhouding weet ik niet....7 dagen oude snotjes van bij jorieke in 200 ml ongeveer halfvolle melk en dat 2 dagen......sorry...ik doe echt maar wat.....en eet t ook nog op
Geplaatst: 30 mei 201213 j @hansm...ik heb nu 3x als yoghurt gegeten....wel met de paardenbloemstroop van Thessa erdoorheen, want zure yoghurt vind ik
Geplaatst: 30 mei 201213 j @Thessa:Hij moet na 2 dagen kefir in de melk...wél door een theedoek(zonder de snotjes dan die zijn er vooraf uitgezeefd) een nacht uitlekken... ehe...ik heb hem net 2 uur geleden door de theedoek laten uitlekken voor ik dit las, en bedacht me net.....shit nu zietten de kefir korrels er nog in snel naar het forum opzoeken.....trouwends wel een hele mooie dikke droge substantie al hoor na 2 uur uitlekken.nu alles maar terug kiepen en als nog proberen de korrels er uit te zeven.....en weer laten uitlekken...... kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Geplaatst: 30 mei 201213 j Al doende leert men...las ik net in een ander topic ....dus volhouden maar en stug doorgaan.....ik heb vanochtend weer een hele lekkere portie paardenbloemstroop-yoghurt verorberd
Geplaatst: 30 mei 201213 j Ik laat het altijd een nachtje staan in een kaasdoek,de volgende ochtend ligt de wei onderin,en de kefir is mooi ingedikt.Deze keer gemaakt met paardenbloemstroop en gehakte walnoten..LEKKER!!!
Geplaatst: 30 mei 201213 j Eigenlijk niks,ik weet ook niet wat je er mee kan.Drinken vind ik niet lekker.Met de kefir en honing ga ik een kwarktaart proberen.Zelfs de huisgenoten vonden dit lekker,dus in taartvorm zal ie zeker smaken.
Geplaatst: 30 mei 201213 j wat lekker zeg !!het is gelukt !! eerder een smeer kaasje gegeten als de melk/yogurt gedronkenik had er peterselie , zout, peper , paardenbloemstroop en wat sla olie met kruiden door gedaan, jammieen ook nog over voor de visite , ik heb het tussen plakjes salamie verstopt en ga het pas vertellen wat ze eten als de mondjes netjes leeg zijn het zijn niet zo van die helden de meeste kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl
Geplaatst: 31 mei 201213 j Van de wei kan je weer pannenkoeken bakken. Of het gebruiken in brood. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 31 mei 201213 j Gebruikt je die wei geheel in plaats van melk Jorieke? Ik ben niet zo'n pannenkoekdeskundige.. ..maak ze een heel enkele keer....2 eetl meel, 1 ei, 1 eetl. suiker , snufje kaneelpoeder en een glas melk...mixen..bakken....klaar.....nog steeds het "recept" dat mn vader me als tiener leerde....
Geplaatst: 31 mei 201213 j Ja, gewoon melk vervangen door wei. Ze worden wel een beetje anders hoor, niet precies dezelfde pannenkoek. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 31 mei 201213 j Om alles te proberen in een week heb ik nu een uitlekplekje voor de kruiden-kefir-kaas..tijm peterselie knoflook en honing? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 31 mei 201213 j Ik heb de snotjes niet afgespoeld gisteren...... Maar zo in een schone pot gedaan en toen melk erbij.Het is nu nog net zo dun als melk.Dus geen yoghurtachtig ietsZou het nog goed komen Ik dacht gelezen te hebben dat er onder in de pot iets doorzichtigs zou komen wei achtig.Heb net al die pagina's hiervoor/over gelezen en nu al weet ik het niet meer
Geplaatst: 31 mei 201213 j Heb je eens aan de melk geproefd greetje?....mogelijk duurt het de eerste paar keren iets langer....volle melk werkt sneller dan magere ....en ik zag ook niks van waterige wei onderin het bakje....maar het wordt wél dikker en zuurder....anders moet je tussendoor eens even roeren en het geheel 2 dagen laten staan. succes
Geplaatst: 31 mei 201213 j dank je , heb inderdad geroerd niet geproefd.Zal ik zo even doen. Staat nu in de kast moet het in de koelkast.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.