Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Mogelijkheden met melkkefir

Featured Replies

Geplaatst:

Vervolg kaasje van kefir:

 

Vandaag vond ik dat het genoeg was uitgelekt....er komt veel waterzooi uit de substantie.

Wat er overbleef mag je echt wel voldoende voor een superdik besmeerd broodje vinden....(het is ook vaster van structuur dan die Miree vd Lidl....meer kwarktaartvast)

Ik heb er peper, zout, knoflookpoeder(had ff geen zin om verse te schillen ) en honing toegevoegd en toen de tuin in voor kruiden: bieslook, peterselie en omdat ik gisteren heb geleerd van jasmin dat korianderblad ook te eten is , ook wat korianderblad....dat heeft wel een overheersende smaak...volgende keer iets minder.

 

Tussendoor een paar keer geproefd en nog wat suiker en meer zout en knoflook toegevoegd....en toen op t broodje Binnen 9 dagen een (smeer)kaasje van de Kefir..... ..had ik niet gedacht!

 

pict311586931338287300.JPG

pict311689041338287303.JPG

pict311723421338287308.JPG

pict311994981338287311.JPG

Geplaatst:

Vanmiddag had ik zowaar dik kefirspul..zonet een meloen gepureerd (zo` n kleine.. groengrijs van buiten, oranje van binnen) samen met 50 gr honing en 50 gr suiker, en de kefir erbij gegoten(het was iets van 3 dl. het hele spul staat nu in de ijsmachine te draaien..smaakt heerlijk

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

JAA IJS!!!...Goed idee

Geplaatst:
JAA IJS!!!...Goed idee

Yo. Jouw kaasje lijkt me ook wel leuk..als de ventjes weg zijn ga ik dat proberen.(zonder koriander) Een Kefir Shake kan ook natuurlijk..

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
Pasteuriseren inderdaad.Op wikipedia noemen ze 72 graden als temperatuur. Steriliseren is nog heter volgens mij. 120 graden?

 

Steriliseren is toch niet tot 120 graden? Ik moet het even opzoeken..

Dit zijn mijn (voor de laatste keer schoongespoelde kefirtjes ( net hersentjes vind ik)

img612117991338317234.JPG

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Kan en mag je heel veel van die snotjes in een glas melk doen dat het lekker dikke yogurt wordt ?

Of werkt het niet zo, hoe meer snotjes hoe dikker de melk gaat worden ?

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

Je kunt 5 tot 10% er in doen, en dan na 1 dag zeef je het en zet je het nog een dag weg. Dan is het al een stuk dikker. Meer korrels maakt dat het sneller gaat, en dus dat je ook snel iets veel te zuurs hebt.

Geplaatst:

Oke dat ga ik uitvogelen, eet iemand het gewoon als yogurt ?

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

@Geedee:

dat kaasje ziet er goed uit !

hoe lang heb je de kefir dan in de melk gelaten ?

en hoe was de verhouding dan ?

wat een vragen he maar dit wil ik ook

ik heb hem nu 24 uur staan en net geproefd is eigenlijk heel zacht van smaak en net karnemelk

pfffttt.....gelukkig ik had er weer eens weinig vertrouwen in

ik heb donderdag een verjaardag lijkt me wel lachen om het voor de visite neer te zetten en niets te zeggen.....anders proberen ze het toch niet

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

@Thessa:

Hij moet na 2 dagen kefir in de melk...wél door een theedoek(zonder de snotjes dan die zijn er vooraf uitgezeefd) een nacht uitlekken...en dan houd je dat goedje in dat glazen theekopje over(van mn foto)

 

De verhouding weet ik niet....7 dagen oude snotjes van bij jorieke in 200 ml ongeveer halfvolle melk en dat 2 dagen......sorry...ik doe echt maar wat.....en eet t ook nog op

Geplaatst:

@hansm...ik heb nu 3x als yoghurt gegeten....wel met de paardenbloemstroop van Thessa erdoorheen, want zure yoghurt vind ik

Geplaatst:

@Thessa:

Hij moet na 2 dagen kefir in de melk...wél door een theedoek(zonder de snotjes dan die zijn er vooraf uitgezeefd) een nacht uitlekken...

 

ehe...ik heb hem net 2 uur geleden door de theedoek laten uitlekken voor ik dit las, en bedacht me net.....

shit nu zietten de kefir korrels er nog in snel naar het forum opzoeken.....

trouwends wel een hele mooie dikke droge substantie al hoor na 2 uur uitlekken.

nu alles maar terug kiepen en als nog proberen de korrels er uit te zeven.....en weer laten uitlekken......

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

Al doende leert men...las ik net in een ander topic ....dus volhouden maar en stug doorgaan.....ik heb vanochtend weer een hele lekkere portie paardenbloemstroop-yoghurt verorberd

Geplaatst:

Ik laat het altijd een nachtje staan in een kaasdoek,de volgende ochtend ligt de wei onderin,en de kefir is mooi ingedikt.Deze keer gemaakt met paardenbloemstroop en gehakte walnoten..LEKKER!!!

Geplaatst:

En wat doe je met de wei Indy?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Eigenlijk niks,ik weet ook niet wat je er mee kan.Drinken vind ik niet lekker.

Met de kefir en honing ga ik een kwarktaart proberen.Zelfs de huisgenoten vonden dit lekker,dus in taartvorm zal ie zeker smaken.

Geplaatst:

wat lekker zeg !!

het is gelukt !! eerder een smeer kaasje gegeten als de melk/yogurt gedronken

ik had er peterselie , zout, peper , paardenbloemstroop en wat sla olie met kruiden door gedaan, jammie

en ook nog over voor de visite , ik heb het tussen plakjes salamie verstopt en ga het pas vertellen wat ze eten als de mondjes netjes leeg zijn het zijn niet zo van die helden de meeste

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

Gebruikt je die wei geheel in plaats van melk Jorieke?

 

Ik ben niet zo'n pannenkoekdeskundige.. ..maak ze een heel enkele keer....2 eetl meel, 1 ei, 1 eetl. suiker , snufje kaneelpoeder en een glas melk...mixen..bakken....klaar.....nog steeds het "recept" dat mn vader me als tiener leerde....

Geplaatst:

Om alles te proberen in een week heb ik nu een uitlekplekje voor de kruiden-kefir-kaas..tijm peterselie knoflook en honing?

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Ik heb de snotjes niet afgespoeld gisteren......

Maar zo in een schone pot gedaan en toen melk erbij.

Het is nu nog net zo dun als melk.Dus geen yoghurtachtig iets

Zou het nog goed komen

Ik dacht gelezen te hebben dat er onder in de pot iets doorzichtigs zou komen wei achtig.

Heb net al die pagina's hiervoor/over gelezen en nu al weet ik het niet meer

Geplaatst:

Heb je eens aan de melk geproefd greetje?....mogelijk duurt het de eerste paar keren iets langer....volle melk werkt sneller dan magere ....en ik zag ook niks van waterige wei onderin het bakje....maar het wordt wél dikker en zuurder....anders moet je tussendoor eens even roeren en het geheel 2 dagen laten staan.

 

succes

Geplaatst:

dank je , heb inderdad geroerd niet geproefd.

Zal ik zo even doen.

Staat nu in de kast moet het in de koelkast.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.