Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hallo,

 

Ik heb drie dagen geleden van een grote savooie kool voor het eerst zuurkool gemaakt. Met een rode uit erdoorheen. Bij een recept gelezen dat je de kool kunt afdekken met een buitenste blad. Daarop heb ik nog een potje met water gezet. Nu drijft er echter een wittige drab boven het koolblad. 
 

Ik heb dit nog nooit eerder gedaan, dus weet niet of dit normaal is of niet. Komt dit door de ui? Ik heb vanmiddag geprobeerd het weg te scheppen, maar het verdwijnt helemaal in het water zodra ik iets roer. 
 

Daarnaast direct een tweede vraag: moet ik dit koolblad nog vervangen na een week ofzo? Of afspoelen? Of gewoon laten zitten en de natuur z’n gang laten gaan?

 

Hoop zo dat het lukt en lekker smaakt!IMG_6278.thumb.jpeg.3fbb8d5dab88d0128315d35aec9e53cf.jpeg

Posted

Het ziet er niet goed uit, maar ik kan niet zeggen wat dit voor spul is. Ik zou het niet meer eten. Heb je misschien water gebruikt in plaats van alleen zout?

Posted

Nee, al dit vocht wat je hier ziet, komt uit de kool zelf. Ik heb alleen zout gebruikt.
 

Zou ik dit vocht er nog af kunnen gieten (met hopelijk die drab) en dan het koolblad evt vervangen en er dan nieuw zout water op kunnen gieten? De kool staat nu pas 4 dagen. 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...