Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst: (aangepast)

Interessant onderwerp dit! Ik gebruik zelf al jaren bamboe-snijplanken. Ze gaan ook jaren mee. 1 voor vlees en een andere voor groenten, tofoe en brood enzo. Bamboe is net als hout antibacterieel heb ik begrepen. Extra reinigen af en toe doe ik ook met citroen en zout. Daarna afspoelen, aan de lucht laten drogen en daarna insmeren met zonnebloemolie. Alleen voor vis gebruik ik een plastic plank. Rauwe kip snijd ik altijd op een bord dat direct daarna de vaatwasser in gaat. Ik weet dat dat laatste funest is voor je messen, maar ik heb een heel handzaam messenslijpertje. Die gebruik ik regelmatig. Sowieso lekker om je messen af en toe te slijpen. In zijn geheel gebraden kip uit de oven verdeel ik met een wildschaar, ook zo’n ideaal ding 😃.

 

edit: omdat messen slijpen eigenlijk inherent is aan snijplanken gebruiken: deze slijper heb ik. Echt geweldig ding. Nog geen 2 tientjes. Het is bijna Sinterklaas….

 

 

IMG_0932.jpeg

aangepast door Dahli
toevoeging
  • Like 4

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...