Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Op de foto ziet jouw afgebakken brood er goed uit @Rookie benieuwd hoe het eruit ziet als het afgekoeld is en jij het kunt aansnijden..🤔

Ik snap dat jij er voor nu ff klaar mee bent na zo’n ellendige ervaring.,.

gelukkig is zelf gebakken gistbrood ook heel erg lekker 😋

  • Like 3
Geplaatst:

Ik houd me wel bij gistbrood voorlopig...

Het is een grote klomp deeg, zonder bubbels, en niet gaar uiteraard.

Dat mag in de prullenbak.

 

P1060014.JPG

  • Like 1
Geplaatst:
3 uren geleden, Rookie zei:

Het deeg was een grote blob


Even een vraag, misschien vergis ik me maar volgde je niet een recept van eerst desem maken en dan als het desem na een week of twee zeg maar  klaar was beginnen een brood te bakken? 

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:
10 minuten geleden, appelvrouw zei:


Even een vraag, misschien vergis ik me maar volgde je niet een recept van eerst desem maken en dan als het desem na een week of twee zeg maar  klaar was beginnen een brood te bakken? 

 

 

Dit was het recept van @Vrouwholle.

Dat desem zou na een paar dagen klaar zijn.

De eerste dagen zagen er bij mij veelbelovend uit, maar na de laatste voeding deed het niets meer.

  • Like 1
Geplaatst: (aangepast)

Ok ik dacht dat al.

Dat was niet echt een traditioneel recept van desem maar een🤷🏼‍♀️, ik weet niet hoe dat heet, ik vermoed een pain au Levain. Een recept om een soort desembrood te krijgen met minder gaten.Zeker niet de gewone weg tot desembrood.

Ik weet niet wat jij in de oven hebt gegooid maar het lijkt me een soort meelsoep zonder de noodzakelijke microflora  van bacteriën en gisten.

 

Normaliter maak je eerst een week of meestal wat langer met kleine hoeveelheden Roggemeel een desemstarter. Dat moet dan goed werkend en ruikend zijn voor je er mee gaat bakken. 
Als je het nog eens wilt proberen dan begin je zo of misschien kan je starten met een klein potje desem dat je van een ander krijgt.

Helaas woon je ook niet in mijn buurt maar ik weet wel dat er bv op fb of insta mensen zijn die een deel van hun desem aanbieden. 
 

Edit:

 

EBE71EC8-3E7C-45AD-9635-D243A2107441.thumb.png.f7c3f31ad794de44094c954926c2a6da.png

aangepast door appelvrouw
  • Like 4

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Mijn recept had ik lang geleden al wel vaker gemaakt en is niet specifiek voor geen gaten Appelvrouw  

De vorige keren lukte het ook prima en mijn koelkast desum van dit recept is ook nog gewoon actief 😊

Er waren een aantal mensen die geen roggemeel hadden en ik wilde laten zien dat je een prima starter van volkoren tarwe meel kan maken.

Jammer dat niet meer mensen met mijn recept meededen want dat hadden we meerdere resultaten kunnen lezen. 🤔😊

  • Like 2
Geplaatst:
59 minuten geleden, Vrouwholle zei:

Mijn recept had ik lang geleden al wel vaker gemaakt en is niet specifiek voor geen gaten Appelvrouw  

 

Quote

Geplaatst: 3 oktober (aangepast)

Ik heb gister het desem voor Frans zuurdesem brood opgestart  omdat mijn lief niet van “gaten” in zijn brood houd 🙄


Dan is hier de verwarring ontstaan, ook omdat je het hier hebt over het opstarten voor dit specifieke brood zonder gaten. 

Dit gezegd hebbende..alles staat en valt met de kwaliteit van je meel dat je gebruikt voor je starter en ik vermoed ook dat als je eenmaal een goede desem in huis hebt of hebt gehad dat die eerder genoemde microflora gewoon in je keuken rondhangen.

 

Nas jouw desem is samen met die van Anna n een pot terecht gekomen maar wordt weer gesplitst in een rogge spelt en een 100% spelt desem

 

Vriest een van jullie overtallig desem in? Of drogen?

  • Like 2

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

Nou moe. Mijn starter is in coma geraakt. Gisteren gevoed 30/30/30 en daarna gebeurde er vrijwel niks. Vandaag nog eens proberen. 

  • Like 1
Geplaatst:

Kijk ze daar staan, lekker in de zon. Hup starter J! Hup starter N! Het maakt me niet uit wie er het hardst loopt. Als er maar gelopen wordt. Ooit hoop ik ook een van die mooie en vooral lekkere broden te bakken. 

 

 

PXL_20241013_112425386.jpg

  • Like 3
Geplaatst:

Ik hoop dat het gaat lukken Arja 🤞🤞🤞 zelf zou ik een dunnen natte (thee) doek erover leggen zodat er lucht en micro flora opgenomen kan worden…🤔

Alleen in de koelkast als de starter op non active staat sluit ik het potje kommetje af.🤔

  • Like 2
Geplaatst:

Je bent verjongd Arja😎

Waar voedt je ze nu mee? Misschien even iets vaker voeden om weer aan de praat te krijgen? Bv twee x op een dag des ochtends en des avonds? 
Ik gebruik ook altijd de deksel op de potten maar timmer ze niet vast zeg maar.

  • Like 4

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

@appelvrouw ik heb mijn profielfoto gewijzigd: mijn spugende hoofd was me dierbaar, maar leek te veel op de anonieme accounts zonder foto. De groene versie ervan zag er niet uit. Dus nu na ff zoeken ben ik een blije, bezige bij. 

 

Weer terug on topic:

@Vrouwholle Ik sluit de pitjes niet af, de deksels liggen er los op. Voeden doe ik met lauw water en patentmeel. Dat laatste is denk ik gemakkelijker voor een starter op te eten dan tarwemeel, klopt dat? 

 

N is inmiddels al een beetje gerezen. J slaapt nog. 

 

Het ruikt hier wel heel lekker naar versgebakken brood, dat is het zoutloze broodje uit de bbm voor partner. 

  • Like 2
Geplaatst:

Ik dacht dat er in patentbloem (sorry, bloem, niet meel zoals ik eerder zei) juist veel zetmeel zat en geen vezels. En dat zetmeel is handig bij voeden, toch?

Geplaatst:

Ik heb geen flauw idee...

Maar ik kreeg het advies om roggemeel te doen bij mijn starter, toen het niet veel deed.

En ik maakte mijn starter met volkorenmeel.

Maar misschien was dat wel helemaal fout, dat kan heel goed.

Mijn starter begon heel veelbelovend, maar was dood na een paar dagen.

Dus ik geef geen advies, ik vroeg het me alleen af.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...