Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Gemarineerde schijfjes Rode Biet (Inmaak)


Erny

Recommended Posts

INMAAK RECEPTEN / MARINADES CHINEES

van:

Gabrielle Keng-Peralta

(dochter van eerste Chinees restauranthouder in Lyon '52)

Uit het boekje: de magische stokjes van een Chinese uit Lyon.

(in 2011 lag het bij de Action)

 

GEMARINEERDE SCHIJFJES RODE BIET

Voor 2 personen:

 

1 rauwe rode biet

2 el azijn

2 el kristalsuiker

3 el sojasaus

1 el olie

2 el sesamolie

peper en zout

 

Schil de rode biet, snijd hem in tweeën en snijd de twee helften in dunne schijfjes; snijd die weer doormidden, zodat je halvemaantjes krijgt. Meng in een kom de azijn en kristalsuiker. Voeg de sojasaus, het zout en de twee soorten olie toe. Roer de saus door en leg dan de schijfjes biet erin. Bedek ze zonodig met wat water en laat ze 10 minuten marineren.

Maal er voor het opdienen wat peper over.

 

Als je de bieten langer wilt bewaren, schenk de saus dan in een glazen pot, doe de rode bieten erbij en vul de pot tot aan de rand met water. In de koelkast zijn ze minstens een week houdbaar.

 

Variaties:

Alle soorten knollen kunnen goed worden ingemaakt met deze zoetzure saus, bijvoorbeeld knolselderij, meiknolletjes, rammenas of aardperen. Je kunt de knollen ook raspen en serveren met een iets dikkere saus door er een eetlepel mosterd aan toe te voegen: een nieuw soort remouladesaus. Of maak er een complete salade van: voeg dan maïskorrels, groene paprika, komkommer of een hardgekookt ei en wat stukjes tonijn toe.

Pas op: rode bieten geven hun kleur af, dus voeg ze pas op het laatst toe.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...