Erny Geplaatst: 9 juli 2012 Share Geplaatst: 9 juli 2012 INMAAK RECEPTEN / MARINADES CHINEESvan:Gabrielle Keng-Peralta (dochter van eerste Chinees restauranthouder in Lyon '52)Uit het boekje: de magische stokjes van een Chinese uit Lyon.(in 2011 lag het bij de Action) GEMARINEERDE SCHIJFJES RODE BIETVoor 2 personen: 1 rauwe rode biet2 el azijn2 el kristalsuiker3 el sojasaus1 el olie2 el sesamoliepeper en zout Schil de rode biet, snijd hem in tweeën en snijd de twee helften in dunne schijfjes; snijd die weer doormidden, zodat je halvemaantjes krijgt. Meng in een kom de azijn en kristalsuiker. Voeg de sojasaus, het zout en de twee soorten olie toe. Roer de saus door en leg dan de schijfjes biet erin. Bedek ze zonodig met wat water en laat ze 10 minuten marineren. Maal er voor het opdienen wat peper over. Als je de bieten langer wilt bewaren, schenk de saus dan in een glazen pot, doe de rode bieten erbij en vul de pot tot aan de rand met water. In de koelkast zijn ze minstens een week houdbaar. Variaties:Alle soorten knollen kunnen goed worden ingemaakt met deze zoetzure saus, bijvoorbeeld knolselderij, meiknolletjes, rammenas of aardperen. Je kunt de knollen ook raspen en serveren met een iets dikkere saus door er een eetlepel mosterd aan toe te voegen: een nieuw soort remouladesaus. Of maak er een complete salade van: voeg dan maïskorrels, groene paprika, komkommer of een hardgekookt ei en wat stukjes tonijn toe. Pas op: rode bieten geven hun kleur af, dus voeg ze pas op het laatst toe. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.