Erny Posted July 9, 2012 Posted July 9, 2012 INMAAK RECEPTEN / MARINADES CHINEESvan:Gabrielle Keng-Peralta (dochter van eerste Chinees restauranthouder in Lyon '52)Uit het boekje: de magische stokjes van een Chinese uit Lyon.(in 2011 lag het bij de Action) GEMARINEERDE WORTELS IN ZOETE AZIJN (Het is leuk om tijdens een maaltijd links en rechts wat knapperigs te hebben staan. Maak deze rauwe groenten van tevoren klaar en leg ze ofwel zonder saus op de borden van je gasten, of zet ze in kleine bakjes op tafel met de marinade. In een glazen pot zijn de groenten enkele weken in de koelkast houdbaar. Zo heb je in een luie bui altijd wat kant-en-klare wortels om op te knabbelen.) Voor 3 personen:3 wortels2 teentjes knoflook3 el natuurazijn3 el kristalsuikerzout Snijd de wortels in dunne plakjes, Snijd de plakjes diagonaal, zo zien ze er leuker uit. Stamp de knoflook fijn. Maak de saus in een glazen pot: meng hiertoe de azijn, het zout en de suiker. Verhit twee grote glazen water en roer het water door de saus. Doe de schijfjes wortel en de knoflook erbij. Vul de pot indien nodig tot de rand met water aan. Laat de wortels 1 tot 2 uur marineren en serveer ze dan bij warme of koude gerechten. Variaties:Je kunt alle soorten rauwe groenten heel eenvoudig op deze manier inmaken, bijvoorbeeld komkommer bloemkool of meiknolletjes. Het is trouwens leuk om ze in verschillende vormen in te leggen, in plakjes, in stukjes of zelfs geraspt. Een paar ringetjes verse rode peper geven de zachte azijn wat meer pit. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.