Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Gevulde paprika met fijne groenten

Featured Replies

Geplaatst:

EEN RECEPT VAN FLANDRIA/Geert Van Der Bruggen

 

Gevulde paprika met fijne groenten en tuinkruiden

Categorie: Hoofdgerecht

Kookniveau:

Zorg ervoor dat het gehakt pittig gekruid is. Omdat de paprika op zich niet gekruid is, zal de scherpte ervan tijdens het bakken sterk afnemen. .Bewaar in je weekmenu;

Voeg zelf een recept toeIngrediënten voor 4 personen

400 g gemengd gehakt

3 middelgrote rode paprika’s

1/2 venkel

1 grote ui

1 courgette

1 chilipeper

2 teentjes knoflook

olijfolie

1 ei

2 eetlepels broodkruim

½ eetlepel Engelse saus

100 g gemalen belegen kaas

peper en zout

verse basilicum, tijm en rozemarijn

8 champignons

Bereidingswijze

Snijd de venkel, de ui en de helft van de courgette in kleine blokjes. Schil de paprika’s met een dunschiller, snijd ze overlangs middendoor en verwijder de zaadlijsten. Laat 4 paprikahelften intact en snijd de rest ook in kleine blokjes. Snijd het chilipepertje overlangs door, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees zeer fijn. Snipper de lookteentjes.

Verwarm olijfolie in een pan en stoof de groenten aan met de look en het pepertje.

Doe het eitje, het broodkruim en de kaas bij het gehakt. Kruid met peper, zout , basilicum, tijm, rozemarijn en Engelse saus en meng er ook de gestoofde groenten doorheen.

Vul de paprikahelften met het gehakt en zet ze op een ingevette bakplaat. Snijd de rest van de courgette en de champignons in flinterdunne plakjes. Schik die op de paprika’s om te versieren en werk af met een takje tijm. Bak de paprika’s ongeveer 15 minuten in een oven op 160°C. De paprika’s zijn gaar als er een helder sap uitloopt, wanneer je er op drukt.

 

Recept: Geert Van Der Bruggen .

Overnachten nabij het Lauwersmeer.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.