appelvrouw Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 pepersherryneem een mooie middelgrote chillipeper, en snij het vruchtvlees over de lengte een beetje in.Snij het steeltje af ( ben ik vergeten ) en laat de peper door de opening in de fles vallen. Giet er ongeveer 375 ml droge jonge sherry bij( fino) , het liefst uit een fles die net geopend is.laat twee tot drie weken trekken,schud de fles af en toe lichtjes. Haal de peper dan uit de fles met behulp van een metalen sateprikker. Je kunt dit recept ook maken met gerookte pepers. Deze drank is geschikt om bv een bloody mary mee te maken, en is niet al te lang houdbaar. je kunt ook kleine flessen sherry krijgen.Je kunt de sherry ook gebruiken om woksaus of een of andere groentesaus op smaak te brengen...of gazpacho, tomatensoep...enz. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hansi Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 HEERLIJK,LEKKER Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.