Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Natuur in een tas


Arjan

Recommended Posts

Nieuw in Nederland overgewaaid uit Frankrijk ‘BACSAC®’.

 

Een unieke, innovatieve variant op de gevestigde plantenpot of bloemenbak.

BACSAC® maakt groen flexibel. BACSAC® is een planten en bloemenzak, draagbaar, opbouwbaar, soepel en verkrijgbaar in verschillende vormen en maten (van 10 liter tot 550 liter).

Een uniek product voor balkon, terras en natuurlijk de tuin. Het verplaatsen of vervoeren van planten en ander groen is met de BACSAC® een fluitje van een cent. Creëer zelf de breedte, hoogte en diepte in de tuin of leg je eigen mobiele ecologische moestuin, kruidentuin of bloementuin aan.

 

'La nature est dans le sac' is het idee achter de BACSAC®, een innovatieve variant op de plantenpot, bedacht door twee jonge Fransen, een ontwerper en een landschapsarchitect. Naar aanleiding van een (daktuin)verhuizing zochten zij naar een alternatieve oplossing voor het gesleep en gesjouw met potten en bakken. Door groen in zakken te stoppen is het makkelijk verplaatsbaar en gaan zij terug naar de basis, de plant zelf. Bijvoorbeeld een vierkante groentetuin zoals in de middeleeuwen.

In Frankrijk is de BACSAC® inmiddels te vinden op menig hip (dak)terras en is verkrijgbaar in de betere tuin-en woonwinkels.

 

In tijden waarin de focus ligt op biologisch gekweekte groentes en fruit en ‘teelt van eigen bodem’, is BACSQUARE® de nieuwe trend voor de tuin. In zowel de stad als het platteland is het de natuur binnen handbereik. Een kwestie van de zak open vouwen, grond erin en… voila; een ecologische tuin om gewassen en bloemen in te planten. Dé oplossing voor de tuin die je altijd wilde hebben, met kruiden om aan te ruiken en iedere dag verse groenten.

 

De BASCAC® is gemaakt van geweven (buitenkant) en geperst (binnenkant) ‘geotextil fabric’, dat UV-bestendig en watervast is, maar ook waterdoorlatend en ademend.

Arjan Duquesnoy

 

BACSAC - Natuur in een tas

http://www.BACSAC.nl

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...