Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

nou vooruit...


Bazarie

Recommended Posts

Mijn naam is Arie (Bazarie)

 

Al enige jaren is mijn vrouw (Jolanda) actief bezig om van alles wat eetbaar is in potten te kweken waarna ik het verwerkte tot iets lekkers. Behalve de aardbeien, hier wist het buurmeisje wel raad mee

 

Sinds vorig jaar hebben we ons stadstuintje verbouwd. Nieuw terras,Nieuwe tuin meubels enz. De wens was om nog een kleine hobby kas te bouwen zodat we onze tomaten, paprika's en pepers wat beter te kunnen houden. En om wat ander zaken te gaan laten groeien.

Afijn, de rotstuin en vijver moesten er aan geloven. Vijver er uit gat gevuld en de rest van de grond/zand en stenen naar de stort (een aanhanger of 10 vol, ongelofelijk wat ik al die jaren naar de tuin heb gesleept). Kas gekocht, (tuinkassenwinkel.nl) en zie het resultaat mag er wezen. Nou niet echt een moestuin maar ...... we zullen zien wat we er vanaf krijgen img122162191367414309.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Heej Arie,

 

Ik zag jouw bericht over jullie kas, mooi dingetje. Nu sta ik zelf op het punt er ene te kopen. Kleintje, want ik heb niet veel ruimte, 2x2m zal t zijn denk ik, en ik gok dat het misschien wel de zelfde als jou is. Ik zag namelijk de Venus 3800, is dat dezelfde? Volgens mij is jullie kas ook met beperkte hoogte he? Ik ben zelf 1,83m en de kas is 1,97m hoog, funderinkje van 10cm dr onder, maar blijft krap vrees ik. hoe ervaren jullie dat?

 

Groetjes Ilona

Link to comment
Share on other sites

Ilona

 

Ik ben 1,91m en dat gaat prima. Heb toch wel een paar keer mijn hoofd gestoten bij het in en uitstappen van de kas. Even niet opletten en BONK.

 

De kas voldoet prima en komt bij http://www.tuinkassenwinkel.nl vandaan. Met veiligheids glas en aluminium profielen. 2 bij 2 meter, twee klapramen met automatische raamopeners.die laatste heb je wel nodig als je overdag weg bent. De temperatuur loopt heel snel op in zo'n klein kasje.

Het bijgeleverde fundering van deze kas is ook van aluminium. Compleet met ankers die ik in beton he gezet. De fundering zelf heb ik ondersteund met betonnen bandjes die ik op hun kant heb in gegraven.

 

Onze eerste tomaten groeide perfect in de kas, we hadden er alleen te veel planten in staan. Waardoor het gauw een tropisch regen woud werd in de kas . M.a.w. We hebben een hoop geleerd in het eerste seizoen.

 

Mocht je nog vragen hebben, laat maar horen

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...