Jump to content

roosmarij

Members
 • Posts

  807
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  noord brabant
 • OCCUPATION
  werkzaam bij glasblazerij Jaap de Graaf (Nuenen)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sterkte joh! Balen van je tuingereedschap. Misschien inderdaad toch maar aangifte doen?
 2. Het lila bloeiende plantje is een muurleeuwenbekje. http://www.floravannederland.nl/planten/muurleeuwenbek http://www.natuur-keuken.nl/eten/muurleeuwenbek-is-meer-dan-een-mooi-plantje-voor-je-muur/
 3. Hoi Jorieke, welke tarwesoort heb je gezaaid? Groeten, Marijke.
 4. Als je het blad kneust, waar ruikt het dan naar? Je zult waarschijnlijk makkelijker kunnen achterhalen wat voor plant dit is als het eenmaal bloeit. En je wilt het waarschijnlijk niet zover laten komen.....
 5. Dag Annelies, welkom en wat een paradijs heb je van je tuin gemaakt!! Daar kan een mens met een stadstuin enkel van dromen. Groeten, Marijke. die droomt van een voedselbos..... PS: je hebt een persoonlijk bericht van me gekregen als het goed is!
 6. Ik kan je niet helpen met je raadselachtige nemesis, maar die viooltjes zijn hartstikke eetbaar! Je kunt ze suikeren, je kunt ze ook als eetbare garnering over je salade doen, of ....... van alles! https://www.mijntuin.org/plants/8036-hoornviooltje-bambini Veel succes met onkruid verwijderen! Wij hebben hier zevenblad overal staan. Hartstikke lastig, maar ook heel eetbaar. if you can't beat it, eat it! Misschien kan dat bij jouw plant ook wel? Groeten, Marijke. PS: deden viooltjes het hier maar zo goed!
 7. Hoi Dennis! Hoe bepaal je wat een broedbak wordt en wat een honingbak?
 8. ja, die betonnen dingen, die ken ik inderdaad wel. Maar er waren vroeger ook van dat soort dingen in keramisch materiaal, met een roodstenen kleur. Mijn probleem met beton is dat er vaak giftige stoffen in zitten, en ik wil er planten in doen waar ik naderhand van wil eten of thee zetten o.i.d. Dus vandaar mijn zoektocht!
 9. Hallo allemaal! Ik ben al enige tijd op zoek naar elementen van rode keramiek (soort dubbele holle baksteen) waar je ahw een laag muurtje mee kunt maken. De elementen hebben twee gaten die zo groot zijn dat je er een kleine plant in kunt laten groeien. Weet iemand wat ik bedoel en waar ik die kan kopen? Op het internet kan ik ze niet vinden... Groeten, Marijke.
 10. rozen snoeien doe je het beste voordat ze uitlopen, maar nadat de ergste vorst geweest is. Een mooie lentedag is maart is daar uitstekend voor geschikt! Dus dat is helemaal op tijd als je daar in de komende weken ergens tijd voor neemt. Verder zit je lekker in de kijk inderdaad. Daar kunnen mooie contacten uit ontstaan, zullen we maar denken.
 11. hoi Balkontuinder! dat het leven je soms enorm in de weg kan zitten is zo herkenbaar!! Je wordt gedwongen om pas op de plaats te maken, dingen op een andere manier te bekijken/benaderen. Ik ben blij om te lezen dat je niet opgeeft, maar met hernieuwde energie weer aan de gang gaat. Heel veel succes en fijne uren in je tuin. Groeten, Marijke.
 12. roosmarij

  Op zoek

  Hallo Kibas en Permanatuurtuin! Dankjewel voor jullie reacties! Ik ben me "pijnlijk" bewust van het feit dat een beetje voedselbos op een groter stuk grondgebied moet staan, wil het enigszins de moeite lonen. Mijn man en ik kijken dan ook driftig rond. Ik ben van de zomer in Zeeland geweest bij Sjef van Dongen https://www.fruitzforlife.nl/ en dat heeft me behoorlijk aan het denken gezet. Hij voedt zijn gezin van 4 personen van 1 hectare, en heeft dan nog over om her en der wat te verkopen. Ik ben me momenteel voornamelijk aan het oriënteren op minibossen, bijvoorbeeld: ik heb ontdekt dat walnoten niet de allerbeste buren zijn voor onder andere appels. Je kunt niet zomaar alles kriskras door elkaar zetten en verwachten dat het groeit en bloeit. Dus lijkt het opzetten van een soort mini-ecologische systemen me een goede oplossing. Bijvoorbeeld walnoten met zwarte vlier, tamme kastanjes en pawpaw, met bijpassende onderbegroeiïng. De combinatie walnoot met zwarte vlier zie ik naast ons huis in de groenstrook inderdaad werken, en ik zie ook aan de appelbomen in onze achtertuin dat de walnoten 6 meter verderop te dichtbij staan. Wortels houden geen rekening met grenzen en lachen om een schutting. Mijn arme boompjes!! Een goede oriëntatie is zeker noodzakelijk om dit idee in een goed resultaat om te zetten. Groeten, Marijke.
 13. we hebben jaren geleden per ongeluk crocussen uit onze voortuin in de groenstrook naast ons huis gegooid. Ze komen sindsdien elk jaar terug en het worden er ook elk jaar meer, ze vermeerderen zich prima. Ze zijn inmiddels ook aardig verwilderd denk ik... Hieronder een foto van een aantal jaar geleden. Het is elke lente een feest om ze te zien opkomen en bloeien. Dit jaar hebben ze het zwaar gehad vanwege de onverwachte vorst. Ik hoop dat ze het redden inderdaad en volgend jaar weer in grote getale ons voorjaar zullen opvrolijken.
×
×
 • Create New...