Geplaatst: 14 mei 201312 j Ik zie vanmorgen , toen ik van plan was de koolbladeren op te binden om te kunnen gaan kroppen, dat er al bloedvorming te zien was.Moet ik die bloemknopjes eerst wegknippen voordat ik het geheel opbind?Zo niet , is de kool dan nog wel te redden en ook eetbaar, of gaat de smaakkwaliteit achteruit.Ik ben nog maar een leek in het moestuinen
Geplaatst: 14 mei 201312 j http://www.plantaardig.com/groenteninfo/chinese_kool.htm Ik weet niet waar je hem hebt staan, kas of buiten? MVG Danuta MVG Danuta
Geplaatst: 14 mei 201312 j Chinese kool schiet gemakkelijk door. Wanneer het te droog is maar vooral wanneer je het te vroeg zaait. In de verwarmde kas pas vanaf eind april zaaien (overdag 20 graden en 's nachts 15 graden) In de volle grond vanaf 10 juli tot half augustus. Je kunt wel later zaaien maar dan in september uitplanten in de onverwarmde kas. Overigens geeft verplanten ook weer een verhoogde kans op doorschieten. Met vriendelijke groet,Wim.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.