Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Paddenstoelen tussen de groenten; schadelijk?


GTman

Recommended Posts

In de tuin komen op dit moment allemaal lichtbruine paddenstoelen op. Het lijkt mij een beetje een rare tijd voor paddenstoelen, zeker omdat het nu rond de 27 graden is buiten. Het feit dat er paddenstoelen opkomen wil denk ik wel zeggen dat er veel schimmels in de grond zitten.

Een beetje achtergrond zou denk ik wel handig zijn. Wij (mijn vriendin en ik) huren een huis en er ligt een stuk grond aan. Het leek mij wel leuk om een moestuin er van te maken. Mijn vader heeft al 30 jaar ervaring met tuinieren dus die helpt mij soms. De grond in de tuin is helaas zandgrond en volgens mij wordt het op 20~30cm diepte pas kleigrond, wat duidt op opgespoten grond lijkt me. Om de grond toch goed te krijgen heb ik een kuub potgrond gestort. De potgrond is van een niet nader te noemen bouwmarkt waar ze big bags hebben staan die volgegooit worden met potgrond en bemeste tuinaarde waarvan de zak kapot is. Om de grond nog wat vruchtbaarder te krijgen ben ik met bentoniet en koemestkorrels aan de slag gegaan in januari en februari.

Mijn idee is dat door die kuub potgrond en bemeste tuinaarde veel schimmels in de grond zijn gekomen waardoor er nu paddenstoelen opkomen.

Na dit lange verhaal is mijn vraag dus: Kunnen de paddenstoelen kwaad in mijn tuin? Van de paddenstoel heb ik een foto gemaakt.

Iemand een idee?

 

dsc020224891371557937.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...