Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Seringen: limonadesiroop en andere toepassingen


cees7274

Recommended Posts

hallo allemaal

 

Ik heb er een stukje land bijgekregen, en daar staat een sering op. (Of is het seringenboom?) Annyway. Hij staat enigszins in de weg. Op zich niet heel erg, maar dan moet het wel bijdragen aan de functionaliteit, anders gaat de bijl er in.

 

Hier: vond ik een recept voor limonadesiroop: http://wildplukken.nl/archief/

 

Ik ga echter niet graag op een enkele bron af. Zijn er meer mensen die, deze of andere, toepassingen van de Sering kennen?

Ben heel benieuwd.

 

Groetjes Cees

Link to comment
Share on other sites

Weghalen omdat hij geen nut heeft.. Let ook even op of hij een belangrijke functie heeft in je tuin wat de natuur betreft. Zo hebben wij een Sering in de tuin welk vrij groot, hoog en open is. De musjes en merels vliegen vaak eerst van andere plaatsen de Sering in en pas daarna verder de tuin in. En daar eten ze wellicht ook weer vervelende insectjes. Dus.. Ookal is soms iets niet eetbaar: of het helemaal zinloos is?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Een seringenboom in je tuin werkt ook als een magneet op vele insecten in het voorjaar waar je tuin baat bij heeft inzake bevruchting....Een goed geurende of met felle bloemen bezaaide struik of boom in je tuin is altijd een trekker voor bijen, hommels en andere kleinere insecten die meehelpen met de bevruchting )

 

Seringensiroop kun je op verschillende manieren maken, als je Duits kunt lezen zijn er verschillende goede recepten te vinden (zoek op Fliedersirup)

BVB

10 seringen trossen, net geopend, bloemen van de trossen halen.

2 liter water

1 ½ kilo suiker

2 onbehandelde citroenen in schijfjes gesneden

20 gram citroenzuur

 

Water en suiker samen koken en zachtjes koken laten tot alle suiker op gelost is en afkoelen laten.

Bloemetjes, citroenschijven en citroenzuur in de suikeroplossing geven in een grote pot. op een koele donkere plek laten trekken en dagelijks een keer omroeren.

Na de 6 dagen goed filteren en in kleinere flessen vullen, afsluiten en koel en donker bewaren.

 

Te gebruiken in gebak, joghurt, ijs, prosecco etc

 

MVG

 

 

Danuta

MVG

 

Danuta

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...