Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Ik eet al twee maand 3x per week witlof.

De achterkant van het succes dus.

Er beginnen wat bruine randen aan te komen dus ik denk dat de frequentie nog wat verhoogd moet worden.

Gelukkig vindt mijn vrouw het ook lekker, gekookt,rauw of gegratineerd.

Afgelopen week hebben we de laatste "verse" witte kool gegeten, die wonderwel goed bewaard was gebleven in de redelijk vorstvrije serre.

En last but not least gisteren nog gestoofde prei.

Geplaatst:

Klinkt allemaal heerlijk Jos! Hoe bewaar je die kool dan? (ingepakt? los? opgehangen?)

Jij eet dus flink wat uit eigen 'tuin' nu. Ik nog niet zo, aangezien vorig jaar nog een oefen jaar was en ik niet aan veel wintergroenten heb gedacht

Dit jaar wel, de spruitkool, palmkool en witlof zijn al gezaaid

 

De rucola heeft in de tuin overwinterd en maakt nu weer blad en bloemen. Ik heb 2 soorten, een vaste en de eenjarige. Maar de vaste doet nog niet veel. En de eenjarige dus wel. De 1 voor de ander vervangen kan dus niet blijkt...

Geplaatst:

Yep, afgelopen week witlof, uien, rabarber(ingemaakt), stoofpeertjes (ingevroren) gegeten, vers postelein

en ik eet vaak jam nog pottenvol staan

Ik ben zeer benieuwd naar het wecken, dat gaat denk ik wel zorgen dat je buiten seizoen/winter nog hardstikke veel uit eigen tuin eet.

als je goed aanpakt moet dit vrij dagelijks kunnen zonder dat je niet gevarieerd/lekker eet.

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

Sorrij voor de late reactie Jorieke maar de witte kool bewaar ik in de koude kas, waarbij ik moet zeggen dat het er nooit onder het vriespunt komt.

De buitenste bladeren verdorren en vormen een beschermende laag om de kool. Ik heb ze wel eens opgehangen aan de steel maar gewoon in een kist, onder de zaaitafel, werkt proefondervindelijk hetzelfde.

Net als met de sjalotjes en de uien, niet te warm/niet te koud en niet te licht. De enige uitzondering bij mij is de witlof en de champignons, die gaan de koele/donkere kelder in.

We hebben trouwens vandaag weer een heerlijk groente/tomaten soepje gegeten.

Ingredienten verse prei (stond in de weg bij spitten), lekker sjalotje/ui, gedroogd pepertje, courgette, tomaten en knolselderie (knol en groen) uit de diepvries. Alleen het toegevoegde vlees kwam uit de winkel.

Morgen wordt het waarschijnlijk weer witlof er staat nog een van de vier bakken vol in de kelder en ik wil ze toch niet allemaal weggeven.

Geplaatst:

Hier een omelet (ganzen ei, op brood) met grove bieslook, 7-jaars spinasie (daar heb je em weer ) en rucola.

En........... Het eerste bakje rabarbermoes uit de tuin! Gebleekte stengels, nog nooit eerder geproefd. De moes heeft een mooie kleur (normaal is de kleur nou niet echt smakelijk) en de smaak is heerlijk zacht.

Geplaatst:

Morgen gaan de laatste schorsenere uit de grond. (zo'n 30 schat ik)

Ze moeten plaats maken voor de late aardappels.

Ze moeten er trouwens ook uit omdat ze anders gaan doorschieten.

Dus dat wordt weer pijn aan de rug (van het diep graven),vieze handen (van het melksap uit de wortels) maar dan lekker smullen.

Geplaatst:

haai allemaal,

wij eten nu nog uit de tuin;

de ingevroren; slabonen, rodebietjes, boerenkool, soep groenten

( alle restjes bv van de maggie, slabonen, bloemkool, wortels enz klein gemaakt in handige porsies en zo klaar voor gebruik )

venkelsoep en courgette soep !

en uit de ingemaakte potten; stoofperen, andijvie en mais.

en nog heel veel jam,moes,sap en saus

en vers staat nog in de tuin klaar voor gebruik prij....heel veel.....

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Geplaatst:

Joepie, gisteravond soep gemaakt met kruiden uit eigen tuin en een bakje met pluksla!

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Met trots vertel ik hier dat ik net 5 radijsjes heb gegeten uit de tuin

 

Jorieke, dat radijsblad, kan je dat altijd eten? Of moet het klein zijn/juist groot etc?

Geplaatst:

Morgen staat er asperge op het menu:

Mijn dochter heeft hier de hele oogst in handen:

245aszr.jpg

Even a broken clock is right twice a day

Geplaatst:

Van onder de plastic Koert, ziet er goed uit.

Bij mijn zwager in Brabant hebben we er zondag ook 6 gestoken.

Het begin is er. Experimenteel heb ik er ook een paar gezet maar de grond is hier te vast voor asperges. Misschien wil ik wel nog een keer groene proberen.

Geplaatst:

Ja, heb nog geen week geleden opgehoogd en plastic er over, van het weekend zal ik wel al een betere oogst hebben schat ik. De groene asperge beginnen hier ook al de goede kant op te gaan:

208cjuc.jpg

@ Juna, een redelijk flinke, maar dit zal zeker niet de grootste zijn van het jaar.

Even a broken clock is right twice a day

Geplaatst:

Zelfde oogsttijd als de witte asperge, dus van nu (nou ja bijna dan, ik oogst vanaf een cm of 20 en dat zijn ze nog niet)tot en met 24 Juni (St.Jan).

Even a broken clock is right twice a day

Geplaatst:

O ja, ik heb ook eindelijk weer iets vers van de tuin gegeten, gisteren rabarberjam en compote en vandaag pluksla met groene en witte asperges (en natuurlijk de eitjes van Marije!)

Even a broken clock is right twice a day

Geplaatst:

Pluksla en een handvol kruiden. Ik kan basilicum, peterselie, maggie, munt, oregano en bieslook oogsten!

De dille, citroenmelisse en koriander zijn nog te klein.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

Net wat lekkere (winter)spinazie uit de tuin gehaald. Nog een maaltijd of twee dan is het op. Hoop dat de nieuwe vlug zijn koppetje zal opsteken.

vwxqoj.jpg

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...