Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Wat heb je net gegeten? (uit eigen tuin)


Jorieke123

Recommended Posts

Ik eet al twee maand 3x per week witlof.

De achterkant van het succes dus.

Er beginnen wat bruine randen aan te komen dus ik denk dat de frequentie nog wat verhoogd moet worden.

Gelukkig vindt mijn vrouw het ook lekker, gekookt,rauw of gegratineerd.

Afgelopen week hebben we de laatste "verse" witte kool gegeten, die wonderwel goed bewaard was gebleven in de redelijk vorstvrije serre.

En last but not least gisteren nog gestoofde prei.

Link to comment
Share on other sites

Klinkt allemaal heerlijk Jos! Hoe bewaar je die kool dan? (ingepakt? los? opgehangen?)

Jij eet dus flink wat uit eigen 'tuin' nu. Ik nog niet zo, aangezien vorig jaar nog een oefen jaar was en ik niet aan veel wintergroenten heb gedacht

Dit jaar wel, de spruitkool, palmkool en witlof zijn al gezaaid

 

De rucola heeft in de tuin overwinterd en maakt nu weer blad en bloemen. Ik heb 2 soorten, een vaste en de eenjarige. Maar de vaste doet nog niet veel. En de eenjarige dus wel. De 1 voor de ander vervangen kan dus niet blijkt...

Link to comment
Share on other sites

Yep, afgelopen week witlof, uien, rabarber(ingemaakt), stoofpeertjes (ingevroren) gegeten, vers postelein

en ik eet vaak jam nog pottenvol staan

Ik ben zeer benieuwd naar het wecken, dat gaat denk ik wel zorgen dat je buiten seizoen/winter nog hardstikke veel uit eigen tuin eet.

als je goed aanpakt moet dit vrij dagelijks kunnen zonder dat je niet gevarieerd/lekker eet.

Players only love you when they're playing.

Link to comment
Share on other sites

Sorrij voor de late reactie Jorieke maar de witte kool bewaar ik in de koude kas, waarbij ik moet zeggen dat het er nooit onder het vriespunt komt.

De buitenste bladeren verdorren en vormen een beschermende laag om de kool. Ik heb ze wel eens opgehangen aan de steel maar gewoon in een kist, onder de zaaitafel, werkt proefondervindelijk hetzelfde.

Net als met de sjalotjes en de uien, niet te warm/niet te koud en niet te licht. De enige uitzondering bij mij is de witlof en de champignons, die gaan de koele/donkere kelder in.

We hebben trouwens vandaag weer een heerlijk groente/tomaten soepje gegeten.

Ingredienten verse prei (stond in de weg bij spitten), lekker sjalotje/ui, gedroogd pepertje, courgette, tomaten en knolselderie (knol en groen) uit de diepvries. Alleen het toegevoegde vlees kwam uit de winkel.

Morgen wordt het waarschijnlijk weer witlof er staat nog een van de vier bakken vol in de kelder en ik wil ze toch niet allemaal weggeven.

Link to comment
Share on other sites

Klinkt erg lekker, Jos!!

 

Ik heb zowaar ook wat gegeten uit mijn tuin!! Lachen mag, maar volgend jaar spreken we elkaar weer na een vol jaar draaien...

 

Ik heb een toefje peterselie geproefd/gegeten, een stengel bieslook...

 

Gekregen vaste planten die al in het kruidentuintje staan, en goed lijken aan te slaan na het planten....

Link to comment
Share on other sites

Hier een omelet (ganzen ei, op brood) met grove bieslook, 7-jaars spinasie (daar heb je em weer ) en rucola.

En........... Het eerste bakje rabarbermoes uit de tuin! Gebleekte stengels, nog nooit eerder geproefd. De moes heeft een mooie kleur (normaal is de kleur nou niet echt smakelijk) en de smaak is heerlijk zacht.

Link to comment
Share on other sites

Morgen gaan de laatste schorsenere uit de grond. (zo'n 30 schat ik)

Ze moeten plaats maken voor de late aardappels.

Ze moeten er trouwens ook uit omdat ze anders gaan doorschieten.

Dus dat wordt weer pijn aan de rug (van het diep graven),vieze handen (van het melksap uit de wortels) maar dan lekker smullen.

Link to comment
Share on other sites

haai allemaal,

wij eten nu nog uit de tuin;

de ingevroren; slabonen, rodebietjes, boerenkool, soep groenten

( alle restjes bv van de maggie, slabonen, bloemkool, wortels enz klein gemaakt in handige porsies en zo klaar voor gebruik )

venkelsoep en courgette soep !

en uit de ingemaakte potten; stoofperen, andijvie en mais.

en nog heel veel jam,moes,sap en saus

en vers staat nog in de tuin klaar voor gebruik prij....heel veel.....

kijk eens op mijn site www.jamenzo.nl

Link to comment
Share on other sites

Van onder de plastic Koert, ziet er goed uit.

Bij mijn zwager in Brabant hebben we er zondag ook 6 gestoken.

Het begin is er. Experimenteel heb ik er ook een paar gezet maar de grond is hier te vast voor asperges. Misschien wil ik wel nog een keer groene proberen.

Link to comment
Share on other sites

Ja, heb nog geen week geleden opgehoogd en plastic er over, van het weekend zal ik wel al een betere oogst hebben schat ik. De groene asperge beginnen hier ook al de goede kant op te gaan:

208cjuc.jpg

@ Juna, een redelijk flinke, maar dit zal zeker niet de grootste zijn van het jaar.

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Zelfde oogsttijd als de witte asperge, dus van nu (nou ja bijna dan, ik oogst vanaf een cm of 20 en dat zijn ze nog niet)tot en met 24 Juni (St.Jan).

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

O ja, ik heb ook eindelijk weer iets vers van de tuin gegeten, gisteren rabarberjam en compote en vandaag pluksla met groene en witte asperges (en natuurlijk de eitjes van Marije!)

Even a broken clock is right twice a day

Link to comment
Share on other sites

Pluksla en een handvol kruiden. Ik kan basilicum, peterselie, maggie, munt, oregano en bieslook oogsten!

De dille, citroenmelisse en koriander zijn nog te klein.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...