Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Het was wel even goed zoeken tussen appelstroop- en stroopwafelstrooprecepten, maar volgens mij bedoel ik zoiets:

 

Golden Syrup (lichte suikerstroop) zelf maken

 

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken

 

Ingrediënten

 

* VOOR 1 LITER

* 1 kg witte kandijsuiker

* 450 ml water (paardenbloemenkookvocht... )

* 3 el citroensap

 

Bereiden

 

Breng in een pan de kandij met het water aan de kook. Voeg zodra de massa kookt het citroensap toe en laat de stroop op een zacht pitje ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. De suikerstroop zou nu ingekookt moeten zijn tot 1 liter. Haal de suikerstroop van het vuur en laat hem afkoelen.

 

Giet over in een schone pot met deksel.

Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=367811" onclick="window.open(this.href);return false;

 

 

En dat water is natuurlijk het paardenbloemenkookvocht... dat geeft ook een prachtige kleur...

Geplaatst:

ja gelijk vraagje ik sta dat spul te koken maar onze winkel heeft weer geen kandij suiker, nu ga ik nog naar een andere winkel maar als die ook geen witte kandijsuiker verkoopt, wat kan ik dan doen daarvoor in de plaats.

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

Oke nou ik heb warm geproefd , lekker maarja warm zegt nog niet zoveel,

mijn fruitnetjes moesten leeg dus 3 sinasappel en 1 citroen en van laatste ook schil meegedaan, 5 potjes jam en 3 stroop

plus van elk een schaaltje om te proeven.

 

Is er nog een eetbare bloem waar we zelfde mee kunnen doen, oostindischekers, roos, dahlia, viooltje en weet ik wat smaakt eigenlijk nergens na dus dat heeft geen zin.

Waarschijnlijk een munt waar we veel van hebben zou kunnen, de groene appelmunt ofzo, lijkt dat jouw wat of zou dat helemaal niet gezond zijn zomaar met een munt een stroop maken ?

 

ik hoor me deksels van de potjes een klik geven als ze tijdje staan betekend dat wat ?

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

Vonden ze het wel lekker ?

Ik wel beide paardebloem zowel jam als stroop vindt ik de moeite waard, was goed idee van Leslie om over de jam te beginnen en

Jasmin de stroop dank U Dames

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

Ik wil het ook maken, weet nog niet wat, stroop of jam.

Nu nog op zoek naar paardenbloemen waar niet heel honds soest overheen heeft staan pissen.....

Of vergast.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Geplaatst:

met 1 x sap maken kun je ook beide maken dat heb ik de laatste x gedaan, persoonlijk vindt ik de jam het lekkerst maar visite de stroop

moeilijk kiezen dus

Players only love you when they're playing.

Geplaatst:

Ik heb schone paardenbloemen gevonden dus dinsdag ga ik aan de slag.

Leuk!

Hans, dank voor je tip, je gaat door voor de tip van de week...

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

  • 11 maanden later ...
Geplaatst:

Bij mij staat het sap nog uit te lekken. Ik heb in eerste instantie een Frans recept gevolgd van paardenbloemengelei (cramaillote) Dat maak je met 365 paaardenbloemen en vanille-extract.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Geplaatst:

ik hoor me deksels van de potjes een klik geven als ze tijdje staan betekend dat wat ?

 

Tijdens het afkoelen??

 

Dan trekken ze vacuüm en dus de deksel naar binnen omdat de lucht krimpt.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...