Ga naar inhoud

Sovreze's volkstuin

  • updates
    37
  • reacties
    78
  • bezoekers
    2127

Kort: Vandaag 02 mei


Sovreze

5531 weergaven

Korte update. Ik ga proberen tussentijds wat kleine updates te plaatsen, ook om mezelf aan het één en ander te herinneren maar ook bevindingen zoals nuttige insecten 'gespot', (insecten) plagen en de strijd met onkruid.

 

Eerder in de afgelopen weken:

- Guldenroede achterin bij de frambozen in de gaten houden, die heb ik begin april uitgestoken maar komt nog steeds her en der boven

- Toch wel veel vogelvraat van de bessenknoppen, als het te gek wordt vogelgaas gebruiken

- Er lopen hazen/konijnen rond op de tuinen. Goed te zien aan de graafgaatje her en der. Ze vinden de mais erg lekker, even in de gaten houden

 

Vandaag op de tuin geweest, en een aantal dingen opgemerkt:

- Een behoorlijke kolonie aardvlooien die de zaailingen aanvreten, dit proberen te voorkomen met gier van alsem of boerenwormkruid (helaas, die blioet pas in juni, te laat dus). Anders zaailingen nat houden in droge tijden.

- We hebben ook een familie bladrandkevers rondlopen, die de erwten al heel vroeg aanvreten. Die zijn te jong om hier nog van bij te komen, dus zie ik een lichtbruin langwerpig kevertje in de buurt vd erwten: Weg ermee!

- De mieren lopen al volop rond met (blad)luizen op hun rug, en de luizen hebben de perenbloesem nu gevonden. Even aankijken of dat schade oplevert, anders gieren met brandnetel.

 

Daarnaast zie ik wel erg veel nuttige rode roofmijten, lieveheersbeestjes, mieren, duizendpoten, bijen en hommels rondhobbelen dus dat is een goed teken.

3 reacties


Aanbevolen reacties

appelvrouw

Geplaatst:

Goed observeren is het begin van goed en duurzaam tuinieren volgens mij. Je bent goed bezig dus.

Ik ben benieuwd of de mieren en luizen in je peer ook zweefvlieg gaat trekken die weer de luizen eet. Dat had ik vorig jaar!

marijke

Geplaatst:

Dat is ook mijn ervaring: je moet er steeds op tijd bij zijn om erger te voorkomen.

Lukt helaas niet altijd

Een paar jaar terug heb ik in de peulen ook veel last van aardvlooien gehad, maar door het peulenbed goed vochtig te houden ging het veel beter. Eenvoudige oplossing met goed resultaat

Sovreze

Geplaatst:

De afgelopen weken is de 'overlast' van dergelijke beestjes sterk afgenomen, ik vermoed dat die verzopen zijn met die bakken regen die uit de lucht is gekomen

 

De rapen e.d. zijn iig weer bijgekomen en hebben de aardvlooien verslagen, zo ook de zaailingen erwten en bonen die er goed doorheen zijn gegroeid.

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...