Ga naar inhoud

Sovreze's volkstuin

  • updates
    37
  • reacties
    78
  • bezoekers
    1254

Alweer eind mei, maar weinig gedaan


Sovreze

3457 weergaven

Zoals de titel al zegt hebben we de afgelopen weken weinig gedaan op de tuin. Het heeft toch behoorlijk veel geregend, wat voor de plantjes zelf natuurlijk erg wenselijk was, maar ook ervoor zorgde dat de tuin een behoorlijke modderpoel is geworden. Nu weer een beetje opgedroogd, en door de regenbuien heen naar de tuin...

 

2 halve dagen onkruid wieden, hier en daar wat verloren gewassen bijgezaaid. Zo ook de meirapen en radijsjes uitgedund, de radijsjes bij de wortelen eruit gehaald en de tomaten gediefd en de onderste bladeren inmiddels ook verwijderd. Meer lucht voor de tomaten, maar ook geen bladeren die op de grond hangen ivm schimmel en vocht.

 

Ondanks het gebrek aan warmte hebben ook de klimbonen hun kop opgestoken en zijn de geplante courgettes, (buiten)komkommer en pompoen vrolijk en fier. Geen klap gehad van al dat gehoos dus, gelukkig.

 

De oogst van vandaag:

2013-05-24-1385661369401762.36

 

De melde, spinazie, sla en rucola is inmiddels klaar om te oogsten. Tevens heb ik alvast wat frambozenblad mee naar huis genomen om te drogen en hier later thee van de trekken.

 

... De bietenblaadjes met sla gaan samen met wat feta, appel en dressing in het mondje, de rucola en bieslook zijn voor vanavond door de pasta en de spinazie en melde gaan in de vriezer om vd week gestoofd te worden

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...