Ga naar inhoud

Estemy's SQFG tuin

  • updates
    29
  • reacties
    116
  • bezoekers
    7395

Eind van april


Estemy

9983 weergaven

Sinds ik binnenkort op vakantie ga, is het nu tijd voor een kleine update. De leukste nieuws is dat mijn courgette De Nice (ronde vruchten) al 2 weken in de bloei is. En wat zijn die gele bloemen mooi en groot! Het was helaas best moeilijk om ze op de foto te krijgen (want ze gaan af en toe dicht en ik wilde heel graag meer dan 1 open bloem op de foto krijgen). Deze ochtend om 8 uur lukte het eigenlijk. Ik denk dat ze allebei mannelijke bloemen zijn, dus ik moet nog wachten voor vruchten.

CIMG2624.jpg

 

Ik heb een paar eenjarige Dahlias gekocht en ze in mooie potjes geplant. Nu heeft de tuin een beetje kleur. De kruiden doen het ook goed, hieronder nog muntplantjes dat ik op de MTFD heb gekregen (chocolatemunt, grapefruitmunt enz). De groen onder de pruimboom moet ook bloemen zijn, maar voor deze moeten we nog wachten.

CIMG2626.jpg

 

Tuin panorama:

CIMG2639.jpg

 

Voor de MTFD (op Zaterdag) was ik druk bezig met uien en prei te planten. Deze rode uien (eerste bak) op de foto zien nog best slap uit, ik hoop dat het nog goed gaat komen. In de hoek heb ik witte kool geplant en iemand heeft een blad al opgegeten In de andere hoek staat vanaf Dinsdag oost-indische kers. Eigenlijk zijn nu halve vakken gevuld en daar kan ik een beetje trots op zijn, denk ik. Alleen een helft om te gaan (in de tweede helft komen bonen, tomaten, paprika en komkommers erbij, maar ze mogen nog niet buiten)!

CIMG2627.jpg

 

Tweede bak: prei (slap), witte kool plant en mooie rode sla. In de pot staat daslook van MTFD.

CIMG2640.jpg

 

In derde bak heb ik in een rij 4 vakken met erwten. De vroege zijn al hoog, maar de overige komen ook al aan. Dan heb ik hier nog wat uitjes.

CIMG2628.jpg

 

De aardbeien doen het geweldig. Ik zie al veel bloemen. In de achterste rij zijn de nieuwkomers dat ik in de MTFD heb gekregen. De grappigste is, dat de eerste aardbeien met bloemen waren de late aardbeien. We hebben ze speciaal gekocht om het oogst een beetje te verspreiden, maar ja

CIMG2629.jpg

 

Radijsjes in de kleine kas: (+ wat sla en lente uien)

CIMG2631.jpg

 

In de grote kas zijn de kerstomaten Sweet Million F1 al vol in de groei. Onder de tomaten (links en rechts) heb ik 3 aubergineplanten: 2x Ronde de Valencia (klein en rond) en 1x Listada Gandia (gestreepte). Rond de geplante planten zijn nog verschillende potjes met rabarber, zonnebloemen enz.

CIMG2632.jpg

 

Op de andere kant zijn er ook tomaten, paprikas en komkommers druk bezig met harde werk: groeien! Linksonder paprika Tequila van de MTFD, boven Slangen-komkommer (ook MTFD), dan boven 2x komkommers Crystal Lemon dat al heel groot zijn. Achterste kant is voor de tomaten: 2x tigerella, 1x Banana Legs tomaat, 1x Afrikaantje en 1x Moneymaker. De rest van de planten zijn nog in potjes. In het midden MTFD geruilde: Golden Pearls, Tomatillo Groen en paprika Flamingo. Rechts in de groene bak: pompoenen, tomatillo paars en nog wat courgettes. In de grote zwarte pot staan mijn asperge zaailingen.

CIMG2633.jpg

 

Sla in de kas in de regenpijp is bijna klaar voor het oogsten:

CIMG2636.jpg

 

Kleine vijgboom van aalterse_willy:

CIMG2634.jpg

 

Aardappels op de dak van de schuur. Ik heb heel veel verschillende soorten gekregen van de MTFD. Dit is een projekt van mijn vriend.

CIMG2638.jpg

 

Binnen zijn de pronkbonen al zo hoog (de eerste 3, de rest zijn nog wat kleiner), dat ik een bos begin om te krijgen op mijn vensterbank. We gaan deze weekend kijken of ze een beetje eerder naar buiten kunnen en voor ze een klimrekje maken uit bamboestokken.

CIMG2625.jpg

 

Ook heb ik nog wat kiemen gezaaid. Hier is de mosterdkruid:

CIMG2637.jpg

1 reactie


Aanbevolen reacties

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...