't eten staat gereed!
't eten staat gereed (of toch bijna) Overal in de tuin hangt of staat het vol met lekker fruit in wording: aalbessen, kersen, frambozen, aardbeien, olijven, druiven, ...
De blauwe Saint-Laurent druif ziet er erg veel belovend uit, echt overal hangt er wel een tros. Vorig jaar de snoei toegepast zoals het volgens de boekjes zou moeten en wat een resultaat! Ik had echt nooit gedacht dat snoei en opbrengst zo goed hand en hand zouden gaan. Hij is nu aan zijn 3de jaar bezig, binnenkort ondergaan de huidige 2 jarigen die de rest van de haag vormen dezelfde snoei. Wat gaan we toch met al die druiven gaan doen Ik ben echt super blij dat de druiven die al decennia (30 tot 50 jaar) in onze familie zitten het hier ook zo goed doen.
De aalbes hangt propvol mooie witte besjes, waar de vogels zich binnenkort in kunnen uitleven. Dat wat overblijft wordt, hopelijk, lekkere confituur.
Na wat speurwerk tussen de takken door kom je her en der wel eens een kersje tegen, ook dit jaar valt de opbrengst van mijn mini-kers weer reuze tegen. Als er 15 kersen aanhangen zal het al wel goed zijn
Gelukkig staat mijn frambozenstruik te pronken met kilo's lekkers Van mijn rode herfstframboos had ik 2 takken niet teruggesnoeid, deze hangen nu boordevol met frambozenknoppen. Als de jonge scheuten binnenkort even veel oogst gaan opbrengen wordt het alweer een topseizoen vol frambozen. Nog even geduld oefenen en dan heb ik ook een gele framboos om erbij te combineren.
De vroege aardbeien hangen ook al goed vol, de bijen en hommels hebben ook dit jaar weer prima werk geleverd. Dank je wel lieverds Het is een hele mix van Pineberry's, Mieze Fraue Schindler, Senga Sengana, Lambada, Sweet Eve, en nog wat late rassen.
2 reacties
Aanbevolen reacties