Jump to content
  • entries
    23
  • comments
    59
  • views
    19,319

inmaken


Cupcakeje

19,889 views

Vooral de fruitstruiken doen het hier goed. En van de week was het dan ook tijd om in te maken.

 

IMG758478981437940769.JPG

Aardbeien jam

 

IMG758954521437940773.JPG

Frambozen jam en frambozen jam met chocolade

 

IMG759135661437940777.JPG

Nectarine jam met frambozen. Volgende keer alleen de nectarines in de blender en de frambozen heel in de jam zodat het ook echt mooi geel met roze wordt in plaats van oranje, Maar lekker is hij wel

IMG759566221437940786.JPG

bosvruchtensaus van aardbeien, frambozen aalbessen.

 

IMG759260771437940782.JPG

En dit jaar voor het eerst ketchup, maar dat is zeker een blijvertje!

IMG758279801437939031.JPG

En dan ziet je kast er zo uit.. om wat foto's te maken.

 

De plank met huis gemaakt lekkers vult ook al snel:) Vind ik altijd zo leuk om al die mooie potjes te zien

 

voorraad-inmaaksels71351437939076.jpg

 

Wordt er gewoon blij van !

6 Comments


Recommended Comments

Wat een leuke verzameling!! En ketchup had ik nog niet aan gedacht, hier wordt het meestal pastasaus. Heb je een lekker recept misschien?

Link to comment
Wat een leuke verzameling!! En ketchup had ik nog niet aan gedacht, hier wordt het meestal pastasaus. Heb je een lekker recept misschien?

 

Mijn recept voor ketchup:

 

2KG rijpe tomaten

2 uien

150 ml rodewijnazijn

2 laurierblaadjes

1 kaneelstokje

5 kruidnagels

1 tl kerriepoeder

1tl koriander poeder ( of verse koriander)

1/2 tl cayenne peper

1tl zwarte peperkorrels

snufje zout

 

Snij de uien en tomaten in 4e. Maal ze kort in de keukenmachine tot een grove pasta. Breng aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat dit 10 minuten pruttelen. Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe. Laat zonder deksel pruttelen. Haal na een half uur het kaneelstokje eruit. ( anders wordt het overheersend) En laat daarna nog anderhalf uur pruttelen. Roer af en toe door. Haal na de anderhalf uur de laurierblaadjes uit de pasta. En doe de pasta in de blender tot het heel fijn is. Giet de ketchup met een brede trechter in brandschone glazen flesjes. Draai de deksel erop en laat 5 minuten op zijn kop staan. (als de deksel dat toelaat)

Link to comment
Dat ziet er lekker uit! En een heel goeie manier om al dat fruit langer te bewaren natuurlijk.

 

Bedankt Frank! het is ook super leuk om te doen:)

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...