Kas: leeghalen/spoelen/mesten
De kas was eigenlijk nog best wel vol..zoals altijd in de winter is hij goed gebruikt om jonge boompjes, sla en kruiden te beschermen. We hebben een behoorlijke hoeveelheid sla en Groningse snijmoes uit de kas gegeten en verder nogal wat witlof die was ingekuild in de kas, veel peterselie, rucola, venkel en selderijblad.
Ook stekjes van rozen, eeuwig moes, bessen ed stonden hier lekker warm te blijven.
Eeuwig moes groeit goed in de kasgrond en is heerlijk zacht uit de kas in de winter..volgend jaar ga ik er meer van planten...je ziet op deze foto trouwens ook de wilgentakkencompost waarvan we kruiwagens vol de kas ingereden hebben.
Nu moest de kas leeg..dat is altijd even een dingetje..het meeste kon ik wel kwijt rond de kas of op de tafel buiten.
Dan ben ik nu aan t doorspoelen..ik heb een rare grote vergiet die ik hiervoor gebruik..de slang leg ik in de vergiet en met een drietandje graaf ik geulen naar de hoeken rond de vergiet..dan laat ik het water een 20 minuten op deze plak open en schuif dan weer een stukje op. De bedoeling is dat opgehoopte zouten die daar komen door het mesten van de planten met het water mee naar onderen spoelen
Er mocht wat sla blijven staan ( de meeste zaailingen heb ik buiten uitgeplant) en er staan al weer eeuwig moesplanten en mijn platte peterseliekweek op de planken die nu weer uitgeklapt zijn..ik ben blij met die planken die later als de tomaten gaan groeien weer tegen de muur worden geklapt..
En ik twijfel nog hoe ik de kas zal bemesten..per plant, of zal ik de hele kas bemesten met een droge meststof?
En zal ik dan Culterra nemen of bloed en beendermeel?
Keuze`s keuze`s...
Buiten is er ook groei..de tuinbonen zien er prima uit en ook de knofloken/olifantenknofloken doen het goed
Ieder jaar maar weer een foto van een nieuwe koningskaars..deze 2-jarige mag altijd met een of twee exemplaren in mijn moestuin groeien..ik vind hem werkelijk prachtig zo!
2 Comments
Recommended Comments