Jump to content

Isabel Uiterweerd

Members
 • Content Count

  91
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Meppel
 • OCCUPATION
  Chemisch laborant
 1. Tegen slakken helpt bij mij de biervallen erg goed. Ik heb plastic bakjes half ingegraven en gaatjes gemaakt ter hoogte van de grond. Bier erin, deksel erop. Het bier werkt wel een week lang. Ik had in het begin echt tientallen verzopen slakken per nacht en nu nog maar een paar per nacht. Ik heb het leeuwendeel uit de tuin gevangen en mijn planten zijn niet meer aangevreten sinds ik deze vallen heb geplaatst. Slakken zullen je bakje uitlopen omdat ze overdag liever op een koel, vochtig en donker plekje zitten. Ik zou ze gewoon in een bakje bier gooien als je ze vangt. Een mooie biologische verdelger hehehe Die potten zien er erg leuk uit!
 2. In feite mag je geen enkel volwassen dier melk geven, alleen wij mensen, en dan alleen de mens die is opgegroeid met melk kan het verteren. Kattenvoer is ook niet goed voor egels, o.a. omdat hier zout in zit. Je hebt special egelvoer in de winkel en melk voor katten mogen ze wel. Ze overleven als er voldoende insecten te vinden zijn, dus als de grond niet meer bevroren is. Ik heb in elk geval weer meer dan genoeg slakken in mijn tuin, dus een egel is meer dan welkom. Al helpen de biervallen gelukkig heel goed hehehe Dus mocht er nu weer een egel gevonden worden, laat hem maar lekker vrij lopen.
 3. Isabel Uiterweerd

  Platte tekst

  Mijn man heeft een angststoornis en ik ben vaak depressief dus ik begrijp (een beetje) waar je vandaan komt. Mijn man moet echt zijn best doen om tussen de mensen te komen aangezien laatst zijn angst weer de kop opstak. Ik doe ondertussen mijn best mijn depressie de baas te zijn en te blijven (o.a. met sintjanskruid thee, mijn huisdieren en mijn tuin). Mijn man gaat (weer) naar zijn psycholoog en aan de medicijnen. Vorige week de dosis weer verhoogd, want hij had nog teveel last. De bijwerkingen zijn ook niet fijn. We zeggen wel eens dat twee gekwelde geesten als wij elkaar begrijpen en elkaar kunnen helpen. Want als je zelf geen depressie of angst hebt, kun je ook niet weten hoe het is bij een ander. Er heerst ook nog een taboe op. Het ergste is ook: als je denkt dat je je beter voelt en alles gaat goed, het komt altijd weer terug. Dat gezegd te hebben, je bent hierin niet alleen en je bent ook niet raar of zo, wens ik je veel succes met jezelf en met je tuin!
 4. Nou het graven viel gelukkig mee, ik trok hem er zo uit. Morgen iets moois uitkiezen.
 5. Ja de andere stamrozen doen het prima. Maar die in de voortuin hebben wat meer te lijden gehad denk ik. Morgen maar een nieuwe halen. Balen, maar je loopt dat risico toch altijd met planten. Het werk dat je ervan hebt is het meeste balen. Ik had expres eerst een stamroos geplant en daar om heen lavendel. Moet dus voorzichtig graven.
 6. Ik heb hem in december in de grond gezet en toen had hij al geen bladeren meer. Maar dat hadden ze allemaal niet meer.
 7. Beste leden, Afgelopen winter heb ik een aantal stamrozen in mijn tuin geplant. 7 in totaal. Ik heb ze in maart gesnoeid en 5 lopen nu mooi uit, maar twee blijven achter. Ik heb ze meteen veel water gegeven na het planten, maar de vorst heeft ze misschien toch beschadigd. Één stamroos is nog volledig kaal en ik ben bang dat deze dood is. Ik heb een kleine snee in de stam gemaakt en daar zit wel groen onder. Heb ik gewoon te weinig geduld of kan in deze stamroos beter vervangen? ik heb deze stamroos flink terug gesnoeid omdat een paar takken zwart gekleurd waren of met zwarte vlekken. Was hij misschien al ziek? Bedankt voor de informatie!
 8. Leuk hé die salamanders. Ik heb ze ook veel in mijn tuin. Het is een kleine watersalamander. De vuurbuik of roodbuik komt voor in Azië en is giftig.
 9. Ik heb de zaadjes van de radijsjes, sla en andijvie van die AH dingen eruit gehaald en gezaaid. We krijgen ze met de boodschappen mee dus laat ik ze ook maar gebruiken. Morgen zaai ik de broccoli uit de AH moestuintjes. Deze zijn vooral uit nieuwsgierigheid of het gaat lukken. De zaadjes van de tijm bewaar ik om later te zaaien.
 10. Ziet er mooi uit allemaal!
 11. Die zelfbouw slakken val is een goed ja. Volgens mij had ze gewoon schoteltjes met bier neer gelegd. Het ging haar niet zozeer om de planten maar ze kwamen ook massaal de studentenkamers binnen.
 12. Mijn zusje heeft in hartje Groningen een keer biervallen gebruikt, de dag erna had ze allemaal dronken merels in de tuin. De slakken in huis zijn gewoon zwart en komen van buiten. Hun sporen komen van onder de deur vandaan. Soms strooi ik zout langs de deur maar ze gaan dan via de muren omhoog. Ik heb ook wel eens watersalamanders in huis, mijn tuin zit vol met die diertjes en die vreten ook slakkeneitjes. Maar we hebben ook een sloot achter de tuin en daar komen de slakken uit.
 13. Misschien een stomme vraag, maar als jullie naaktslakken gaan rapen wat doen jullie er dan mee? Hoe ontdoe je je van die beesten op een beetje nette manier? Vorig jaar gooide ik ze steeds in de groene bak. Omdat daar groente afval enzo in zit blijven ze er vaak wel in zitten, maar dan heb ik op een geven moment wel 500 slakken in de deksel zitten. Ik heb toen wel eens 20 slakken uit één peterselie plant gehaald. Ik heb nu al van die groene korrels liggen die niet giftig zijn voor vogels en zoogdieren want de peterselie zat nu al vol met huisjesslakken (ik ben chemicus en het is geen giftig component). Bovendien komen die beesten ook in ons huis 's nachts dus gebruik ik daar ook korrels. Dan pleur ik ze in de wc.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...