Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    73
  • comments
    74
  • views
    426

Groeizaam weer

Sign in to follow this  
mkleinman

8,792 views

Vandaar weer druk geweest op de tuin. De witlof staat intussen ( eindelijk ) in de volle grond. Ik heb de 5 witte kolen die ik had staan vervangen voor nieuwe plantjes omdat ze het erg slecht deden.

 

Verder vandaag de hele tuin geschoffeld en uit onze kruidentuin maar weer eens zevenblad verwijderd. Ook al kwam het blad nog maar net boven, onder de grond heb ik gigantische wortelstokken moeten verwijderen. Waar het weg komt is mij een raadsel trouwens. Het staat niet bij de buurman in de tuin, het staat verder nergens bij ons in de tuin en ook in de gemeentegrond komt het naast onze tuin niet voor.

 

7blad54291494695986.jpg

 

Uit dit deel dus het zevenblad verwijderd met een riek. Ook meteen maar van een nood een deugd gemaakt en alles omgespit.

 

enten19181494696021.jpg

 

Hier mijn entveldje. Hier staan een hele partij perenboompjes, 5 appelonderstammetjes en twee gisela-5 voor kers. De kers onderstammen zijn al aangeslagen, beide zijn nu een duo-kers.

 

De appelboompjes doen nog weinig, ik heb 5 onderstammen ge-ent met een Ananas Reinette. Geen van de 5 loopt nog uit terwijl het enthout nog wel leeft.

 

De peren doen het redelijk, een aantal lopen al uit ( Soutelande Welle, Concorde, Red Anjou en nog een aantal ).

 

kolen33331494696135.jpg

 

Hier het kolenveldje. Door het frezen zijn er blijkbaar oude aardappelen naar boven gekomen, die liepen dus uit en heb ik dus meteen maar verwijderd. Er stonden ook 5 kleine witte koolplantjes in maar die deden helemaal niets. In de kas had ik nog een aantal reserve staan die er veel beter uit zagen. Om die reden ze dus maar vervangen.

 

wortelgewassen25921494696207.jpg

 

En alle wortel- en knolgewassen, doen het ook goed. Ik heb alleen bij de bosui bij moeten zaaien. Dat is waarschijnlijk mijn eigen schuld geweest omdat ik ze in het begin te weinig water heb gegeven.

 

De eerste radijsjes zijn bijna klaar trouwens.

 

radijs45421494696261.jpg

 

Dat hoeft geen uitleg denk ik. Ze smaken trouwens prima!

 

vruchtgewassen99851494696281.jpg

 

Het vruchtgewassen veldje. Enige wat er nu nog op staat zijn twee pompoenen en twee courgettes. De rest wordt straks nog gevuld met mais en zonnebloemen.

 

witlof98041494696313.jpg

 

De witlof staat nu ook eindelijk in de tuin, het zijn ontzettend mooie planten met een goed wortelgestel, alleen staan ze nu op het veld van de bladgewassen en dat klopt achteraf denk ik niet helemaal. Die hadden bij de wortelgewassen gemoeten. #leermomentje

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...