Ga naar inhoud

De moestuin van Patrijs

  • updates
    343
  • reacties
    656
  • bezoekers
    257470

20-10 2019


Patrijs

2910 weergaven

Het regent nog steeds iedere dag, maar we hebben gelukkig ook wat drogere dagen gehad.

De teller staat nu op meer dan 180 mm regen voor oktober maar komende dagen wordt het droger.

De waterspinazie doet zijn nam eer aan.

 

20191015120940-296011571600875.jpg

 

De droogbonen drogen niet en ik dop ze op de tuin, iedere dag een beetje.

 

20191015132853-248301571601095.jpg

 

In zakjes gaan ze soort bij soort mee naar huis samen met de andere oogst.

 

20191015141848-221681571601125.jpg

 

Na een paar dagen heb ik een pan vol en kook ze gelijk.

 

 

20191018121659-286641571601184.jpg

 

 

Tussen de buien door ruim ik langzaam op. Veel onkruid, oude planten en het laatste peulenrek waar de augurken in groeiden.

 

20191015135056-294941571601456.jpg

 

Ik spit iedere dag een paar regels zodat de knoflook geplant kan worden.

Tijdens het spitten verwijder ik de heermoeswortels die ik tegenkom. Door het frezen, wat minder diep gaat dan spitten, rukt de heermoes langzaam op. Nu zijn er weer wat emmertjes wortels weg.

 

20191019130603-269251571602500.jpg

 

 

20191016125206-213771571601520.jpg

 

 

 

 

 

 

Linked Image

 

 

 

 

 

 

De helft zit er in. Ook onder glas heb ik weer wat teentjes geplant voor verse knoflook aan het eind van de lente.

 

 

20191016140704-245791571601717.jpg

 

 

De andijvie heeft erg te leiden van de vochtigheid. Van een volle stam andijvie hou ik maar weinig over.

 

20191015125543-293061571601767.jpg

 

20191015125722-295551571601847.jpg

 

Gelukkig heb ik er flink wat geplant.

 

Tomaten zijn er ook nog steeds, dus pannen vol saus die hier goed aftrek vinden.

 

20191016172116-262491571601905.jpg

 

In een pan tomaten doe ik flink wat bergbasilicum want het seizoen loopt af.

 

20191019162814-291221571603789.jpg

 

En een pan pittige saus met wat bindmiddel voor bijvoorbeeld bij de pierogi die onze Pool maakt.

 

20191016185619-232461571601967.jpg

 

Er zijn ook pierogi gemaakt als toetje, met bessen en met verse frambozenjam vulling.

Als toetje is er ook havermout amandeltaart met erdoor zes appels en twee peren van de tuin. Er bovenop wat frambozengelei.

 

20191016193010-299171571602094.jpg

 

Als lunch eet ik het liefst wat restjes, die er meestal wel zijn. En is er niets dan bak ik een omelet met kruiden en pepers van de tuin en er bij zure augurk.

 

20191018142152-287231571602323.jpg

 

Voor bij de bonen oogst ik paprika's, snijbiet en paksoi.

Die laatste heeft het zwaar op de zandgrond en liep alweer terug. Tijdens de oogst blijkt dat er flink knolvoet is.

 

20191019135919-261721571602672.jpg

 

20191019125745-272031571602794.jpg

 

20191019130320-221321571602814.jpg

 

 

Gelukkig is er ook nog genoeg moois te zien op de tuin.

 

20191019140934-286051571602918.jpg

 

20191019141011-234621571602949.jpg

 

20191019141036-218891571602964.jpg

 

20191019140956-291501571602933.jpg

 

20191019141128-278651571603151.jpg

 

20191019141208-215011571603168.jpg

 

20191019141235-229811571603194.jpg

 

Thuis is er lekker eten, chili sin carne om op te warmen.

 

20191019182747-218301571603275.jpg

 

En met wat aanvulling vandaag bij de rest chili.

 

20191020134212-221251571603395.jpg

 

20191020141917-218591571603445.jpg

 

Wraps:

 

20191020183416-219721571603466.jpg

 

 

20191018170828-284091571602469.jpg

 

 

 

De vorige update.

1 reactie


Aanbevolen reacties

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...