Jump to content
 • entries
  229
 • comments
  493
 • views
  17,682

Weer een bed verder en onkruid wieden ...


Jane Doe

446 views

Met enige vetraging weer een pad graszoden uitgestoken, piepers gepoot en linzen gezaaid. Het 1e bed van de 8 alleen met piepers en grasmülch. 2e en 3e bed met aardappels en linzen, kijken of dat gaat. Of de linzen groot genoeg kunnen worden, voordat de piepers boven komen.

Nog een pad aan de ene kant te gaan en dan nog de 4 aan de anderen kant, bijna op de helft. Dan is er alleen een pad tussendoor en om de block, genoeg paden om overal te komen. En veel meer plaats voor groentjes, kruiden, bloemen en fruit, Wat de keukentuin meer een ouderwets uiterlijk geeft met een market garten opzet. 

Hopelijk kunnen we van de laagblijvende lavende ook een heg met de tijd planten. Buxus en lavende lijkt me een mooie combi, dan niet als mix maar ieder voor zich als heg.

Hopelijk kunnen we aan een paar dwerg walnoten boompjes komen, liefst de kleinste soort. En zoek nog eikenboompjes met de grootste eikels, kan zo niet op de naam komen.

De smeerwortel van RobO heeft ook een mooie plaats gekregen, moest ze helaas bij de fruitboompjes vrhuizen naar de keukentuin. Gezien ze niet veilig waren voor manlief met de maaier. 

De moestuin kon ik ook weer schoffelen en de kips kregen de onkruid als snoepgoed. Alleen nog de bedden onkruid plukken en dan ziet het er weer netjes uit. Het is verwonderlijk het verschil van de aardappels die bij de laag compost staan, die zijn zeker 4 keer zo groot. Dus we gaan maar wat compost op het gehele bed strooien, dan zullen ze een groeispurt krijgen. 

Wie van jullie heeft ervaring met linzen zaaien?

 • Like 1

1 Comment


Recommended Comments

Eindelijk weer water, mijn man kon het gesleep met gietertjes niet meer aanzien. Ik snel de druppelslang langs de laurierheg gelegd, 2 om precies te zijn. En vanavond even laten sproeien, fijne nevel straaltjes gericht op de laurierplanten. 

Koemestpallets water liefkozen, fris groen was er al te zien maar nu een groeispurt helemaal verwacht ik tenmimste.

Blijft nog dapper met gietertjes water geven, maar de heg hoef ik niet meer ruim 30 plantjes minder water en gietertjes slepen. 

 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...