Jump to content
 • entries
  229
 • comments
  493
 • views
  17,715

Piepers poten ...


Jane Doe

378 views

Piepers poten, maar liefst de eerste 25 kg. Van de 5 zakken zijn er net al 3 gepoot, Loraine heeft er met 2 geholpen. Het bed was klaar voor poten, gaten steken, pieper in mikken en zand op klaar. 

Zag er tegen op, omdat alle 5 de zakken te ver waren uitgelopen en meteen gepoot moesten worden. Maar nadat de eerste 2 zakken in een mum van tijd gedaan waren en ik nog net de 3e heb kunnen doen. Zijn de laatste 2 een makkie en dan is die 25 kg gepoot.

De normale consumptie aardappels zitten dichter op elkaar en in verzet gepoot. De speciale soorten komen op normale afstand en dan niet met een in verzet tussen de rijen. Komt ook weer een ander gewas tussen, die goed samen kunnen. Zo kunnen we extra telen en extra oogsten. Voor de linzen is het nu nog te vroeg, voederkool/spinazie/bloemen zou kunnen. 

Wat telen jullie samen met Piepers? Geen idee wat nog meer met piepers kan, maar een kijken welke gewassen kunnen. Radijs, wortel, sla, zal vast wat zijn die niet samen kunnen.

 

Edit

Durf het bijna niet bekend te maken, maar het was een zak meer dus niet 5 maar 6 x 5 kg ... Dus 30 kg piepers gepoot, ik heb nog het excuus dyslexie maar Loraine niet 😂

 

Edited by Jane Doe

 • Like 1

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...