Jump to content
 • entries
  14
 • comments
  41
 • views
  1,267

Winterrust


jasmin

327 views

Ben een tijdje niet veel op het forum geweest. Een paar jaar voor de klas gestaan en dat vrat zoveel energie. De tuin ging gewoon door, want het is lekker ontspannen tussen de plantjes. Inmiddels is de situatie alweer veranderd en terwijl ik wat plannen maak voor het komende seizoen, kriebelt het ook weer om op het moestuinforum te kletsen en te delen. Helaas is het winter, dus niet veel te doen. 

Ik heb dit jaar voor in de winter wel veel tentjes gemaakt in m'n tuin, in de hoop dat er wat weeuwenteelt gaat lukken. Ik heb tuinbonen gezet, winteruien, knoflook natuurlijk. 

Het afgelopen jaar was geweldig aan oogst, nog nooit zo'n goed jaar gehad. Ik was continu aan het voorzaaien en als er een plant verdween, werd hij direct opgevolgd door een volgende. Veel ingemaakt, geweckt en ingevroren. Ik geniet nog dagelijks van mijn oogst nu het winter is. 

IMG_0454.thumb.JPG.133fabca3625519723f8b83aad2672c7.JPG

In de zomer heb ik ook een aantal keren grote delen van de tuin afgeschermd met tentjes tegen de brandende hitte. Dat hielp zeer zeker. Dit is ander vlies dan wat ik nu in de winter gebruik. 

 • Like 6

3 Comments


Recommended Comments

22 uren geleden, appelvrouw zei:

Ha Jasmin!

 Wat voor een vlies gebruik je dan in de zomer?

Dit is een foto van afgelopen zomer. Eigenlijk ook een soort vlies tegen de nachtvorst, maar het is zo dun dat je het niet continu buiten kan laten liggen. Het is meer iets wat je soms tevoorschijn haalt bij late/onverwachte nachtvorst, als schaduwdoek, en ik heb het ook bij de uien gebruikt tegen de uienvlieg. 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...