Ga naar inhoud

Nieuw jaar, nieuwe plannen ( en terugblik 2023)


Christine

195 weergaven

Ik heb vorig jaar weinig update's gegeven, als ik zo terugkijk. Vorig jaar was eigenlijk weer het eerste jaar sinds lange tijd dat ik weer serieuze moestuinplannen had. Ik had een beetje een vroege start gemaakt met zaaien maar uiteindelijk werd het dan toch half mei en kon alles naar buiten. Helaas voor mij besloot een roodborstje roet in het eten te gooien door te besluiten dat mijn balkon ook geschikt is om een nestje te maken en eitjes te leggen. Om de ouders de rust te geven om het nestje groot te brengen heb ik dus een maand lang alleen het hoognodige gedaan, inclusief het overwateren van mijn tomaten planten 😬

 

Nadat de 5 roodborstjes waren uitgevlogen kon ik gelukkig weer aan de slag en heb ik nog redelijk wat kunnen oogsten, vooral de muismeloen bleef maar vruchtjes geven. 

 

Voor dit jaar een plan opgesteld om hopelijk een nog grotere opbrengst te hebben dan vorig jaar. Dit jaar zullen het wat andere tomatensoorten worden, vorig jaar een tomaat met blauwe vruchtjes gehad maar de opbrengst was niet geweldig. De smaak was dat ook niet maar dat kan ook te maken hebben met het teveel water geven. Daarnaast wil ik dit jaar courgette en komkommer gaan proberen. 

 

Tot nu toe heb ik me aardig kunnen beheersen wat betreft het zaaien. 

 

25-02-2024: Paprika Mini Bell Chocolate 

02-03-2024 Tomaat Sweetie, Blush, Windowbox geel en Bartelly

 

En een terrarium wat nu alleen voor plantjes gebruikt wordt kan ook prima als kasje fungeren 🙂

 

DSC_01391.thumb.JPG.761a2b7493e0eb9ab9a3937f1a3a1e57.JPG

 

EDIT: Buiten heb ik al wel het e.e.a. gezaaid, vorig jaar ook voor het eerst knoflook gepoot en die lijkt het vooralsnog best goed te doen. Daar af en toe al wat blaadjes van gebruikt als smaakmaker op een broodje. Ook de spinazie en radijsjes beginnen nu gestaag door te groeien, die staan in de moestuinbak. Eerst met de kap er nog over heen maar nu eigenlijk al weer een tijdje zonder. 

 

 

aangepast door Christine

  • Like 4

2 reacties


Aanbevolen reacties

15 uren geleden, Patrijs zei:

De courgette zal je veel plezier gaan geven. 👍

 

Dat dacht ik dus ook. Aangezien ik beperkte ruimte heb is het wel fijn als je een gewas hebt met wat meer opbrengst, en met courgette zit dat wel goed volgens mij 🙂

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...