Ga naar inhoud

Indoor Hydroponics Smart Growing System


Christine

220 weergaven

Ik kwam onlangs een advertentie tegen van een hydroponics systeem. Het idee sprak me wel aan, dit omdat ik ook veel in mijn keuken doe en aarde soms toch rommel geeft en ook vliegjes aantrekt. Dus besloten om het eens uit te gaan proberen. Na een beetje rond kijken op internet zag ik een paar van dit soort systemen waarbij je soms een soort plug and play cupjes koopt voor veel geld met zaadjes erin en sommige, zoals  bij deze, waarbij je je eigen zaadjes gebruiken. 

 

Het idee is vrij simpel, in de bak onder zit water met voedingsstoffen en een pompje. In de netpotjes zit een sponsje met een gaatje waar je de zaadjes in kunt doen, en die dus in het water hangen. Dit met een behoorlijke groeilamp erboven zou ervoor moeten zorgen dat zaadjes snel kiemen en je ook in de winter zou moeten kunnen kweken. Ik heb er een stuk karton achter gezet omdat ik zo'n vermoeden heb dat de overburen niet heel blij met me zijn i.v.m. de felle lamp...

 

De zaadjes die ik erin heb gedaan is een beetje experimenteel, ik moet even gaan ondervinden wat het wel goed doet en wat niet. Van links naar rechts heb ik gezaaid:

 

1x tomaat Windowbox geel (klein blijvende plant)

2x basilicum

1x dille (compacte soort als het goed is)

2x appelmunt

3x verschillende sla

3x spinazie

 

DSC_01481.thumb.JPG.79e68a12602bef5f5d511aed492906bc.JPG

 

 

En zie daar, na krap 3 dagen ontkiemt het eerst slazaadje:

 

DSC_01491.thumb.JPG.2d836a22f302b191c29ef3f3d94f96ce.JPG

 

 

aangepast door Christine

  • Like 3

7 reacties


Aanbevolen reacties

@Christine Wat een tof ding! Ben benieuwd, ik hoop dat je de vorderingen deelt. Mag ik vragen waar je deze hebt gekocht? Word er een beetje hebberig van 😉.

  • Like 1
Link naar reactie

@Dahli Ik zal de vorderingen hier zeker laten zien. Ik heb deze via bol.com gekocht. Maar je moet dus even goed opletten met welke je aanschaft. Ze lijken allemaal op elkaar maar hebben onderling toch wat verschillen. Bij deze kun je dus zelf zaadjes gebruiken, maar heb al gezien dat het lastig is om aan van die nieuwe sponsjes te komen. Heb ze op een andere website besteld maar die zijn net niet passend, opzich wel bruikbaar maar zijn net een beetje te smal. Bij andere systemen koop je een soort cupjes met daarin al zaadjes, maar dat is natuurlijk in verhouding veel duurder. 

  • Like 2
Link naar reactie

Welkom bij de hydroponics club Christine! 

 

Je weet wat ze zeggen hé...once you go Hydroponics.... :P 

 

Mijn manier was om de afgelopen jaren de allerkleinste glaswolpluggen te gebruiken (omgerekend ongeveer 7 cent per stuk) en dan je overige ruimte te vullen met kleikorrels! Werkt ook prima en je hebt meteen een oplossing om algengroei op de sponsjes te voorkomen (omdat er kleikorrels op zitten)

 

  • Like 1
Link naar reactie

@Beukwood Dankjewel 😀 Ben heel benieuwd hoe dit zal gaan. 

 

Die tip van kleikorrels ga ik onthouden, had inderdaad ook al zitten nadenken of ik de ruimte ergens mee zou kunnen opvullen. 

 

  • Like 1
Link naar reactie

Foto's van afgelopen donderdag (07-03-2024), een week na het opstarten. 

DSC_01621.thumb.JPG.dbcd6ec892ff1fd77dd268c4eadb01f4.JPG

 

De basilicum begint ook al te ontkiemen:

 

DSC_01631.thumb.JPG.2323350d522ba9315ccdaeece42f1d19.JPG

 

En de slazaadjes gaan ook al goed: 

 

DSC_01641.thumb.JPG.d59cbb9b4eea3ee3a096dfdb6851ccd6.JPG

 

1 van de drie slazaadjes lijkt niks te doen, dit is sla 4 jaargetijden. Deze heb ik vorig jaar gekocht, maar tot nu toe is er ook nog niks ontkiemd in gewone aarde. Ik denk dat ik die zaadjes maar weg moet gooien. 

 

Deze foto's zijn dus van een paar dagen geleden en ondertussen is de tomaat ook al ontkiemd en heeft de basilicum ook al wat blaadjes gekregen. Binnenkort dus maar weer nieuwe foto's maken 🙂

 

 

 

Link naar reactie
18 uren geleden, Erny zei:

Sla is een lichtkiemer, kan op je foto's niet zo goed zien of je het zaad bedekt hebt.

 

 

De zaadjes zijn niet bedekt, er zit een gaatje in het sponsje waar je de zaadjes in moet doen. Er hang een behoorlijke bak licht boven, dus dat zou hier het probleem niet moeten zijn.

  • Like 1
Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...