Jump to content

powerlite

Members
 • Posts

  662
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  westvlaanderen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat krijg je als je een gewone kersenboom op gisela5 of gisela 6 in een pot steekt en er een labelke "mini" ophangt. Zie je die scheuten van bijna 1 meter op een 3 jarig boompje ? Veel succes , ik kan je alleen maar aanbevelen om hem in volle grond te planten , maar daar zit je niet op te wachten. Je verwacht iets wat niet bestaat , sorry maar tis zo. mij moet je niet geloven hoor. we spreken elkaar binnen 5 jaar , hoop voor jou dat je me dan ongelijk kunt geven , zou het je echt gunnen. (met mini bedoelen ze een boom van 4 a 5 meter hoog)
 2. minikers bestaat niet. bedriegerij van verkopers.
 3. heeft niets met zonnebrand te maken kiwibes kan tegen de volle zon wat ik op uw foto zie is een groot ijzergebrek. Paar besproeiingen met ijzer lost dit zeer snel op. Volgend jaar zal de plant voldoende wortels hebben , en is ijzergebrek geen issue meer.
 4. 50 stuks Oculette. Rubberen lapjes met nietje , waar je heel makkelijk de oculatie perfect mee vastzet en waterdicht afbind. verzending inbegrepen; Binnen Belgie 5 euro. Naar Nederland 6 euro.
 5. Mag ik even moeien rafia , fietsbanden , mensen zoeken het veel te ver. 1 goeie tip. haal een potje entwas en een rol crepe plakband in huis. Maak uw ent zoals je anders deed , plak die af met crepe plakband (crepe omdat je daar heel makkelijk mee bijstuurt). Dek dit alles af met een laagje entwas (er zijn goeie koude entwassen , foefel niet met hete was, das heel goed maar niet voor amateurs). Dek ook het topje van je ent af , als je die hebt geknipt. Werkt super makkelijk en snel . EN achteraf geen ambras met ingroeien enzo. Wanneer de entplaats dikker wordt , scheurt het papieren plakband gewoon open. na een jaar of 2 valt het er vanzelf af of kan je de restanten zelf wegnemen.
 6. Weet niet of 60cm voldoende is , soms denk ik van niet. Maar , ze zaaien ook uit , vogels eten ze op , laten ze vallen. ik heb regelmatig planten meters ver van mijn planten. we spreken dan over 10 a 20 meter. dus zelfs al stop je alle uitlopers , toch zal je nog planten elders zien opduiken. Kruis en trosbessen idem. Meestal geen probleem , bij het wieden zijn ze weg. Als ze echter ergens bovenkomen waar niet gewied wordt , woekeren ze vanaf dan ook van die plaats verder.
 7. Aanvulling op mijn berichtje van gisteren , vandaag ook aantasting op de witte druif.
 8. Hier zijn zo goed als alle blauwe en rode rassen druiven zwaar aangevallen door de Suzuki vlieg. Alles is voor de kippen. Enkel de witte rassen laten ze (voorlopig) gerust. Ook bij de frambozen zie ik al de eerste slachtoffers. Weknow , ik vrees dat je het veel te rooskleurig ziet , ze brengen echt een ware een ravage aan. En spuiten , neen , das zelfs als je het zou willen geen optie , ze komen maar op het fruit als het rijp is. Niemand zal het in zijn hoofd halen te spuiten en 2 dagen later opeten . Het is gewoon een catastrofe. En volgend jaar zullen de aardbeien er dus ook allemaal aan moeten geloven. Ik zet elk jaar 500 planten , maar of ik die moeite nog ga doen volgend voorjaar dat weet ik echt nog niet.
 9. Dat zijn toch echt geen elstars oma ? Weet je nog het pluktijdstip? Zo op de foto lijken ze op granny smith of Greenstar , maar dan zouden ze maar respectievelijk november-october plukrijp geweest zijn. Ik zie ook niet zoveel schurft op die appels (op een paar wel) , het meeste wat ik zie is een roetachtige schimmelaantasting. (kon je dat zwart er afwassen ?)
 10. Ook ik heb dit voor op 1 van mijn 6 perzikbomen. op het ras "rote inghelheimer" , nog nooit gezien . de andere 5 rassen hebben dit niet. ik was van plan om hem dit weekend uit te graven en op te branden. Is toch niet echt een verlies dat ras. ben wel benieuwd wat het is , en of het besmettelijk is. Persica , enig idee aub ?
 11. neem gewoon elsanta of darselect als bestuiver voor de framberry. Het feit dat uw framberries nu gaan bloeien is omdat ze veel te warm gestaan hebben in de winkel , normaal gaan die maar begin mei beginnen bloeien.
 12. Alternatief Voor de west/oost Vlamingen : in Eeklo 3 euro: http://www.2dehands.be/landbouw-tuinbouw/tuinbouw/fruit/bato-aardbei-kweekbakken-254066563.html of de Antwerpenaren 2e hands , 2 euro: http://www.2dehands.be/landbouw-tuinbouw/tuinbouw/fruit/bato-bakken-265665299.html
 13. eline is zo goed als identiek aan kwee C. Zijn uitgeselecteerd om nog zwakker te groeien dan kwee C en nog iets winterharder. Je zal gelijkaardige resultaten hebben met eline dan C
 14. op kwee C gaat zo goed als alles (minstens 95 procent van de rassen)./ Op adams ook de meeste , iets minder als C , maar zal nie veel schelen Kwee A is een lastigere , daar zijn best wat rassen die niet gaan , daar werk je best steeds met tussenstam. Ik gebruik daarvoor Beurre Hardy , er zijn ongetwijfeld nog goeie rassen.
×
×
 • Create New...