Jump to content

powerlite

Members
 • Posts

  662
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by powerlite

 1. Dat krijg je als je een gewone kersenboom op gisela5 of gisela 6 in een pot steekt en er een labelke "mini" ophangt. Zie je die scheuten van bijna 1 meter op een 3 jarig boompje ? Veel succes , ik kan je alleen maar aanbevelen om hem in volle grond te planten , maar daar zit je niet op te wachten. Je verwacht iets wat niet bestaat , sorry maar tis zo. mij moet je niet geloven hoor. we spreken elkaar binnen 5 jaar , hoop voor jou dat je me dan ongelijk kunt geven , zou het je echt gunnen. (met mini bedoelen ze een boom van 4 a 5 meter hoog)
 2. minikers bestaat niet. bedriegerij van verkopers.
 3. heeft niets met zonnebrand te maken kiwibes kan tegen de volle zon wat ik op uw foto zie is een groot ijzergebrek. Paar besproeiingen met ijzer lost dit zeer snel op. Volgend jaar zal de plant voldoende wortels hebben , en is ijzergebrek geen issue meer.
 4. 50 stuks Oculette. Rubberen lapjes met nietje , waar je heel makkelijk de oculatie perfect mee vastzet en waterdicht afbind. verzending inbegrepen; Binnen Belgie 5 euro. Naar Nederland 6 euro.
 5. Mag ik even moeien rafia , fietsbanden , mensen zoeken het veel te ver. 1 goeie tip. haal een potje entwas en een rol crepe plakband in huis. Maak uw ent zoals je anders deed , plak die af met crepe plakband (crepe omdat je daar heel makkelijk mee bijstuurt). Dek dit alles af met een laagje entwas (er zijn goeie koude entwassen , foefel niet met hete was, das heel goed maar niet voor amateurs). Dek ook het topje van je ent af , als je die hebt geknipt. Werkt super makkelijk en snel . EN achteraf geen ambras met ingroeien enzo. Wanneer de entplaats dikker wordt , scheurt het papieren plakband gewoon open. na een jaar of 2 valt het er vanzelf af of kan je de restanten zelf wegnemen.
 6. Weet niet of 60cm voldoende is , soms denk ik van niet. Maar , ze zaaien ook uit , vogels eten ze op , laten ze vallen. ik heb regelmatig planten meters ver van mijn planten. we spreken dan over 10 a 20 meter. dus zelfs al stop je alle uitlopers , toch zal je nog planten elders zien opduiken. Kruis en trosbessen idem. Meestal geen probleem , bij het wieden zijn ze weg. Als ze echter ergens bovenkomen waar niet gewied wordt , woekeren ze vanaf dan ook van die plaats verder.
 7. Aanvulling op mijn berichtje van gisteren , vandaag ook aantasting op de witte druif.
 8. Hier zijn zo goed als alle blauwe en rode rassen druiven zwaar aangevallen door de Suzuki vlieg. Alles is voor de kippen. Enkel de witte rassen laten ze (voorlopig) gerust. Ook bij de frambozen zie ik al de eerste slachtoffers. Weknow , ik vrees dat je het veel te rooskleurig ziet , ze brengen echt een ware een ravage aan. En spuiten , neen , das zelfs als je het zou willen geen optie , ze komen maar op het fruit als het rijp is. Niemand zal het in zijn hoofd halen te spuiten en 2 dagen later opeten . Het is gewoon een catastrofe. En volgend jaar zullen de aardbeien er dus ook allemaal aan moeten geloven. Ik zet elk jaar 500 planten , maar of ik die moeite nog ga doen volgend voorjaar dat weet ik echt nog niet.
 9. Dat zijn toch echt geen elstars oma ? Weet je nog het pluktijdstip? Zo op de foto lijken ze op granny smith of Greenstar , maar dan zouden ze maar respectievelijk november-october plukrijp geweest zijn. Ik zie ook niet zoveel schurft op die appels (op een paar wel) , het meeste wat ik zie is een roetachtige schimmelaantasting. (kon je dat zwart er afwassen ?)
 10. Ook ik heb dit voor op 1 van mijn 6 perzikbomen. op het ras "rote inghelheimer" , nog nooit gezien . de andere 5 rassen hebben dit niet. ik was van plan om hem dit weekend uit te graven en op te branden. Is toch niet echt een verlies dat ras. ben wel benieuwd wat het is , en of het besmettelijk is. Persica , enig idee aub ?
 11. neem gewoon elsanta of darselect als bestuiver voor de framberry. Het feit dat uw framberries nu gaan bloeien is omdat ze veel te warm gestaan hebben in de winkel , normaal gaan die maar begin mei beginnen bloeien.
 12. Alternatief Voor de west/oost Vlamingen : in Eeklo 3 euro: http://www.2dehands.be/landbouw-tuinbouw/tuinbouw/fruit/bato-aardbei-kweekbakken-254066563.html of de Antwerpenaren 2e hands , 2 euro: http://www.2dehands.be/landbouw-tuinbouw/tuinbouw/fruit/bato-bakken-265665299.html
 13. eline is zo goed als identiek aan kwee C. Zijn uitgeselecteerd om nog zwakker te groeien dan kwee C en nog iets winterharder. Je zal gelijkaardige resultaten hebben met eline dan C
 14. op kwee C gaat zo goed als alles (minstens 95 procent van de rassen)./ Op adams ook de meeste , iets minder als C , maar zal nie veel schelen Kwee A is een lastigere , daar zijn best wat rassen die niet gaan , daar werk je best steeds met tussenstam. Ik gebruik daarvoor Beurre Hardy , er zijn ongetwijfeld nog goeie rassen.
 15. Henk , ik wil uw enthousiasme niet temperen , maar ze gaan niet hard hoor. Er is nog geen enkele wortelvorming. Dit is puur uitlopen op reserves dat ze doen, dat doen ze altijd als je ze in de warmte brengt. Nog geen enkele zekerheid op succes. zorg dat de lucht voldoende vochtig blijft als ze zo hard groeien , ze drogen namelijk heel makkelijk uit zo , daar ze geen water kunnen opnemen via wortels die ze nog niet hebben. Van afharden is er nog lang geen sprake. Met een beetje geluk zal je in april wortelvorming beginnen opmerken , hou ze dan nog binnen tot half mei. je kan ze dan beginnen afharden , overdag buiten bij mooi weer , snachts weer binnen. niet in de zon. enkele dagen goed voor zorgen en dan mogen ze buiten blijven
 16. wat zwarte trosbes betreft , ik snoei elk jaar 1/3 van de takken wel (de oudste) , zo is elke 3 jaar de struik volledig vernieuwd. Is in mijn ogen de beste manier , maar alle systemen hebben wel hun voor en nadelen. Mijn ervaring is niet zo dat het 2e jaar de oogst minder is dat het eerste jaar , zeker niet. uitproberen zeker. snoer is idd geen goeie keuze.
 17. de meeste kans op slagen heb je als de onderstam in groei begint te komen (eind februari voor pruim , maart voor appel en peer) , en het enthout in rust is. Daarom moet je het enthout op een koele plaats houden. Nu enten kan , maar is minder slaagzeker , zeker voor beginners. Ik las van de TS dat hij ge-ent had binnen . kan perfect , maar hou nu die ge-ente bomen binnen in de serre , wortels goed afgedekt. Plant ze buiten uit in maart als de lente begint .
 18. Gripple is wat je zoekt , superhandig.
 19. Heel vaak kan je terugkeren op een jonge scheut. zo blijf je dicht bij de gesteltak.
 20. De voornaamste oorzaak van uw probleem staat eigenlijk al in uw bericht. Het gebruik van spuitbussen zorgt er mede voor je probleem. Door die spuitbussen vernietig je alle natuurlijke vijanden van de bladluis. Maar bladluis is snel en sterk en vermenigvuldigd zich als eerste opnieuw. Stop met spuiten , en je zal zien dat je vroeg in het voorjaar wat bladluisaantasting zal krijgen. De natuurlijke vijanden zullen er op afkomen (lieveheersbeestjes , oorwormen) en zullen die beginnen opruimen. de lieveheersbeestjes zullen hun eitjes leggen in de bomen , en de larven die uitkomen eten massaal bladluizen. De aantasting zal snel in evenwicht komen. Eventueel ernstig aangetaste toppen kan je ook wegknippen om een beetje te helpen in het begin om een evenwicht te krijgen. Verder in het seizoen zal je steeds minder bladluisproblemen zien. Als de bladluis onder controle is , zullen de mieren er ook niet meer op afkomen.
 21. Dag Persica, Ik heb hem 4 jaar staan. Is niet spectaculair van smaak. Iets aan de droge kant , hoewel ze dit jaar lekkerder en sappiger waren dan vorig jaar. Ik stuur je wel het nodige deze winter groetjes
 22. bel ens naar Habo in herzele . bayco hebben ze zeker , deltex weet ik niet zeker. Bayco is anders ook wel een goed product, en beter te knopen dan deltex. Voor Deltex , vraag er zeker ook gripple slotjes bij , dat maakt het leven een pak makkelijker.
×
×
 • Create New...