Jump to content

sannie

Members
 • Posts

  505
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  castricum
 1. dan is mijn vraag: Ik kan bij de vereniging stalmest bestellen. Is dat verstandig om elk jaar te doen of om het jaar stalmest en om het jaar korrels? Of maakt dat niet veel uit...
 2. sannie

  ben ik weer!

  Na een jaar afwezig kom ik maar weer eens buurten. Komend jaar wordt mijn 3e tuin seizoen (heb er nu alweer zin in) Het eerste jaar had ik 50m2 en het 2e 100m2. In het najaar heb ik een kleine kas geplaatst van 2 bij 2.5 hiervoor had ik er 1 van plastic, maar ondanks het in de winter opgeslagen te hebben was het doek na 2 jaar vergaan. Ik vind het erg leuk om soorten te kweken die je niet zo snel in de winkel tegen kom. paarse boerenkool, romanesco, gekleurde wortelen etc. Ik heb 4 appelbomen staan, rabarber, aardappelen, boontjes, meloen, tomaat, komkommer, aardbeien en eigenlijk nog veel meer. Ik ben ondertussen begonnen met zaaien van prei (zomer en winter) peper en paprika en bloemkool
 3. bij de aldi komt er woensdag 13 maart weer het nodige voor de moestuin. oa asperge klauwen, ui en aardbei, plantenkasje (laag) koemest en kalk korrels. o ja en worteldoek
 4. bij ons op de tuin heeft (liever gezegd had) iemand een kas van polycarbonaat. in het voorjaar van vorig jaar was er een goeie storm. ik heb hem alleen maar zijn "ruitjes" zien vast maken met van alles na elke keer als er een beetje wind stond. nu zag ik alleen de fundering nog staan en de rest ligt op een hoopje ernaast. ik denk dat hij het zat was. zelf heb ik ook overwogen een polycarbonaat kas te nemen, maar ik denk dat het enige wat aantrekkelijk is is de prijs. als de kas een goede beschutte plek kan krijgen zal het een overweging waard zijn.
 5. Je zou bij www.sjeftuintips.wordpress.com onder winterbloemkool kweken kunnen kijken voor goeie tips. Ben zelf erg enthousiast over deze site.
 6. sla en zomer prei heb er weer helemaal zin in!
 7. He Brend, Gezellig dat je er bent
 8. de aubergine die is overgebleven zitten nu 2 bloemetjes aan, maar zie alweer schimmel op de stam zitten. helaas geen winnaar gekweekt. hopelijk volgend seizoen beter!
 9. gaat de smaak van het zuur niet in de jam zitten?
 10. kan je potjes hergebruiken voor jam waar zuur ingezeten heeft? heb wel eens gelezen dat het niet kan of is het een kwestie van een nieuw schoon dekseltje gebruiken? alvast bedankt!
 11. ook deze heb ik vandaag gemaakt en weer even de opmerking een nacht in water met zout laten trekken. zelf heb ik de komkommer (na het een dag in het zoute water liggen) gesneden en rauw in de pot en toen kokend zoet/zure vocht toegevoegd en op zijn kop gezet. ze zijn vacuĆ¼m gezogen, maar zijn ze dan wel lang houdbaar?
 12. Toevallig heb ik dit net gemaakt, maar dan met courgette en ui. op internet lees ik alleen dat je het een nacht in water met zout moet laten staan. weet alleen niet of dit moet of dat dit ook kan.
×
×
 • Create New...