Jump to content

lisavw

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lisavw

 1. Hoi allemaal mijn plantje krijgt boontjes en dat is zo schattig om te zien echter zie ik wel dat de plant meer gele bladeren krijgt. ik had al meer mg gegeven om donker groene bladen te krijgen en de nieuwe bladeren werden ook donkerder van kleur. Vorig weekend dat de zon doorkwam heb ik alles nog bemest. iemand nog een tip?
 2. Helaas zijn die van mij zeer eigenwijs en doorzetters. Klappen, planten spuit helpt allemaal niet. Ze blijven doorgaan helaas. Ook hun hebben eigen karaktertjes en de ene wat slimmer dan de ander. Ik ben blij om te lezen dat het voor jou werkt. Die rollers had ik ook al gezien. Wellicht als ik weer eens een tuin heb, is dat zeker een goed idee om dat te proberen. (Tenzij je een circus kat hebt 😅)
 3. lisavw

  Tomaten Topic 2020

  Heb ik te veel gedievd? En hij heeft een stok gekregen maar er gebeurt niet veel
 4. Mijn eigen katten vinden mijn planten lekker en ik zit op een balkon dus dat is best een probleem. ik heb om mijn balkon heen al vogel gaas gespannen omdat ze anders naar de buren gaan die ook katten hebben. ik was op zoek naar een oplossing die ik ook weer kan opruimen omdat ik beperkt ruimte heb. ik ben even aan de hobby gegaan en wat in elkaar gedraaid. Het zit nog in een uit probeer fase maar wie geinspireerd is en mee wilt knutselen is natuurlijk altijd leuk. Ik heb een diepe paraplu besteld gaas had ik nog zwarte tape om in stijl te blijven wat gordijn “rondjes” voor wat gewicht.
 5. Het zat op het sla, ik zag het niet zo snel op de grond zitten. Ze staan buiten in een kas wat open en dicht kan met een rits. OVerdag met droog weer open, en in de nacht dicht. Ik zie opzich geen gekke dingen op de bodem zelf.
 6. Hallo allemaal, Ik had een bak met sla en daarin begon zicht dauw schimmel te vormen op de sla. Kan ik de sla verwijderen en de aarde hergebruiken voor iets of zit de schimmel nu in de grond?
 7. hoi allemaal, Bedankt voor jullie reacties, ik ben er zeker mee aan de slag gegaan. Kalk in huis, meer mest erbij, dieven verwijderen stokken plaatsen en uitdunnen. Super leuk! Groeten, Lisa
 8. Hoi Eduro, Ik ben begonnen met moestuin grond omdat ik begreep dat deze vrij compleet is, goed vocht vast houdt en veel voeding bevat. Nu ben ik meer op m'n instinkt gaan varen en ben ik reeds begonnen met bijvoeden omdat m' n tomaat en aardbei bruine plekken kregen maar ik weet niet of dit goed is. Met deze dagen geef ik ze elke avond als de zon onderin een redelijke slok ik steek mn vinger in de grond voel hoe vochtig het is. Maarja ik blijf een leek. Ik heb toevallig op de Ali...china een druppel systeem besteld om te kijken of mij dat iets kan gaan ondersteunen. Ik ga eens kijken bij Grork. Bedankt voor je reactie en feedback.
 9. Hallo allemaal, Mijn naam is Lisa, woon bij Rotterdam. Met een kolder in m'n kop ben ik een moestuin gestart.... op het balkon...op het westen. Dus volgens mij een echte uitdaging als ik inmiddels me langzaam zo invreet in de materie. Ik ben begonnen met echte beginners fouten, zoals plastieken bakken, geen ademende potten. Een flink rij gemaakt in een bak van 55 cm, en daar een rits in gedaan hahaha. Nu een voorstel van mijn bakken: Een tomaten plantje... met tomaatjes maar bruine blaadjes of vlekjes erop 2 zielige aardbei plantjejs die wel bloemen geven maar vormen geen vrucht. Max 3 bloemen aan 1 steel, de rest pluk ik weg. Een rist met Chili pepers planten... veel te dicht op elkaar maar ik ben bang als ik er 1 uithaal dat hij dan sneuvelt. De wortelen... veel te dicht op elkaar natuurlijk. Bos ui... groeit wel lekker maar ook dicht op elkaar. Als ik die verplaats, sterven ze af. Heb ik voorzichtig geprobeerd. Zielige sla met meeldauw. Daar had ik iets voor gehaald een bruin goedje maar ik weet niet of dit op de plant moet of er omheen. Chinese bonen: 45 cm hoogte. Te dicht op elkaar en ik weet niet wat ik ermee moet. Of ik ze los moet gaan planten of aarde erbij doen. En mevrouw paprika. Deze doet het langzaam aan. Ik heb de onderste bladen weggeplukt om de stam wat dikker te maken. In de avond zet ik ze in een kas zodat ze lekker warm blijven. Overdag boven de 15 graden gaat de kas open. 2 kasjes. links sla wortel en ui. De rest rechts samen. Ik geeft alles elke dag water op het aarde, niet op de plant zelf. De grond is vaker aan de droge kant dan te nat. Zo dat zijn wij dus..... hahaha. Elk advies voor een beginner is welkom.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...