Jump to content

lisavw

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lisavw

 1. Duidelijk lieve mensen. ik ga een poging wagen, opnieuw beginnen kan alrijd nog. bedankt voor de tips
 2. Hoi Rorror, ik ben ook laat dit jaar begonnen met deze leuke hobby. Ergens in mei. mevrouw paprika had wel bloemen en 1klein beginnende paprika. ze staan in een kasje, mss te weinig wind gehad?
 3. Hoi Rorror, Ik vind het zonde om iets weg te gooien waar ik tijd en energie in gestopt hebt en het is leven. Daarnaast zit mijn balkon op het westen, dus om even weer op te kweken is denk ik lastiger. Ergens las ik dat de paprika plant het eerste jaar niets geeft en in mijn geval klopt dit ook maarja dat zou dus ook kunnen omdat ik op het westen zit. Dus een aantal redenen om overwinteren te proberen
 4. voor mij is het de eerste keer. Ik woon in een maisonette, en heb een kleine woonkamer met te grote spullen uit de vorige woning. Ik kan kiezen om 3 planten(tomaat, paprika, peper) naar binnen te halen en neer te zetten: 1: in de woonkamer voor een radiator. 2: een zolder zonder verwarming via een vlizo trap. Gevoelsmatig na het lezen van wat topics zou ik dan voor optie 2 gaan en 1x per week een mini scheutje water geven? En moet ik de planten kort snoeien? Want daar lees ik ook verschillende strategien over. En wanneer dan... mijn peper plant heeft nu 4 groene pepers. Ik heb de overige bloemen eruit gehaald zodat de klant kan focussen op het ontwikkelen van die 4 pepers.
 5. Oke en wat mag deze plant nu wel en wat niet hebben? volgens mij had 1 van jullie mij magnesium in een ander topic aangeraden. Maar dus verder dan nooit bij mesten. Klopt dit?
 6. Als beginnerling met een moesbalkon wil ik ook even mijn plantjes laten zien. Links een huis tuin en keuken chili (ajun) dacht ik en rechts 1 gele capsicum annum. Ik ben benieuwd hoe vol alles wordt. Ik heb een kleine paprika in de maak en ik weet dat de chili pepers te dicht op elkaar staan maar ze hebben toch veel bloemtjes... dus ik ben benieuwd.
 7. Hoi ze staan in bakken, de belagers zijn katten haha. Ik gebruik moestuin aarde met extra magnesium en bio moestuin mest. Ik gebruik zo min mogelijk water
 8. Hoi allemaal mijn plantje krijgt boontjes en dat is zo schattig om te zien echter zie ik wel dat de plant meer gele bladeren krijgt. ik had al meer mg gegeven om donker groene bladen te krijgen en de nieuwe bladeren werden ook donkerder van kleur. Vorig weekend dat de zon doorkwam heb ik alles nog bemest. iemand nog een tip?
 9. Helaas zijn die van mij zeer eigenwijs en doorzetters. Klappen, planten spuit helpt allemaal niet. Ze blijven doorgaan helaas. Ook hun hebben eigen karaktertjes en de ene wat slimmer dan de ander. Ik ben blij om te lezen dat het voor jou werkt. Die rollers had ik ook al gezien. Wellicht als ik weer eens een tuin heb, is dat zeker een goed idee om dat te proberen. (Tenzij je een circus kat hebt 😅)
 10. lisavw

  Tomaten Topic 2020

  Heb ik te veel gedievd? En hij heeft een stok gekregen maar er gebeurt niet veel
 11. Mijn eigen katten vinden mijn planten lekker en ik zit op een balkon dus dat is best een probleem. ik heb om mijn balkon heen al vogel gaas gespannen omdat ze anders naar de buren gaan die ook katten hebben. ik was op zoek naar een oplossing die ik ook weer kan opruimen omdat ik beperkt ruimte heb. ik ben even aan de hobby gegaan en wat in elkaar gedraaid. Het zit nog in een uit probeer fase maar wie geinspireerd is en mee wilt knutselen is natuurlijk altijd leuk. Ik heb een diepe paraplu besteld gaas had ik nog zwarte tape om in stijl te blijven wat gordijn “rondjes” voor wat gewicht.
 12. Het zat op het sla, ik zag het niet zo snel op de grond zitten. Ze staan buiten in een kas wat open en dicht kan met een rits. OVerdag met droog weer open, en in de nacht dicht. Ik zie opzich geen gekke dingen op de bodem zelf.
 13. Hallo allemaal, Ik had een bak met sla en daarin begon zicht dauw schimmel te vormen op de sla. Kan ik de sla verwijderen en de aarde hergebruiken voor iets of zit de schimmel nu in de grond?
 14. hoi allemaal, Bedankt voor jullie reacties, ik ben er zeker mee aan de slag gegaan. Kalk in huis, meer mest erbij, dieven verwijderen stokken plaatsen en uitdunnen. Super leuk! Groeten, Lisa
 15. Hoi Eduro, Ik ben begonnen met moestuin grond omdat ik begreep dat deze vrij compleet is, goed vocht vast houdt en veel voeding bevat. Nu ben ik meer op m'n instinkt gaan varen en ben ik reeds begonnen met bijvoeden omdat m' n tomaat en aardbei bruine plekken kregen maar ik weet niet of dit goed is. Met deze dagen geef ik ze elke avond als de zon onderin een redelijke slok ik steek mn vinger in de grond voel hoe vochtig het is. Maarja ik blijf een leek. Ik heb toevallig op de Ali...china een druppel systeem besteld om te kijken of mij dat iets kan gaan ondersteunen. Ik ga eens kijken bij Grork. Bedankt voor je reactie en feedback.
 16. Hallo allemaal, Mijn naam is Lisa, woon bij Rotterdam. Met een kolder in m'n kop ben ik een moestuin gestart.... op het balkon...op het westen. Dus volgens mij een echte uitdaging als ik inmiddels me langzaam zo invreet in de materie. Ik ben begonnen met echte beginners fouten, zoals plastieken bakken, geen ademende potten. Een flink rij gemaakt in een bak van 55 cm, en daar een rits in gedaan hahaha. Nu een voorstel van mijn bakken: Een tomaten plantje... met tomaatjes maar bruine blaadjes of vlekjes erop 2 zielige aardbei plantjejs die wel bloemen geven maar vormen geen vrucht. Max 3 bloemen aan 1 steel, de rest pluk ik weg. Een rist met Chili pepers planten... veel te dicht op elkaar maar ik ben bang als ik er 1 uithaal dat hij dan sneuvelt. De wortelen... veel te dicht op elkaar natuurlijk. Bos ui... groeit wel lekker maar ook dicht op elkaar. Als ik die verplaats, sterven ze af. Heb ik voorzichtig geprobeerd. Zielige sla met meeldauw. Daar had ik iets voor gehaald een bruin goedje maar ik weet niet of dit op de plant moet of er omheen. Chinese bonen: 45 cm hoogte. Te dicht op elkaar en ik weet niet wat ik ermee moet. Of ik ze los moet gaan planten of aarde erbij doen. En mevrouw paprika. Deze doet het langzaam aan. Ik heb de onderste bladen weggeplukt om de stam wat dikker te maken. In de avond zet ik ze in een kas zodat ze lekker warm blijven. Overdag boven de 15 graden gaat de kas open. 2 kasjes. links sla wortel en ui. De rest rechts samen. Ik geeft alles elke dag water op het aarde, niet op de plant zelf. De grond is vaker aan de droge kant dan te nat. Zo dat zijn wij dus..... hahaha. Elk advies voor een beginner is welkom.
×
×
 • Create New...