Jump to content

WendyB

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. WendyB

  Hen of haan?

  De verkoper n.a.v. jullie reacties ook de foto gestuurd en bevestigde inderdaad jullie reacties. Hij gaf aan er vrijwel nooit naast te zitten en vond het ook erg vervelend. Helaas had hij nu geen hennetjes meer beschikbaar maar wij zijn de eerstvolgende op de lijst. Jammer dat we nu weer een jaartje moeten wachten (heel moeilijk om aan dit ras te komen is gebleken) maar gelukkig hadden we al 2 hennen dus is het nieuwe hennetje niet alleen!
 2. WendyB

  Hen of haan?

  Ok, dank voor de reacties. Helaas niet wat we dachten te hebben gekocht, hopelijk wordt het opgelost.
 3. WendyB

  Hen of haan?

  @prettig gestoord; schat je dit n.a.v. de lellen en kammen toevallig? Is het dan dus niet gebruikelijk voor een hen dat ze op deze leeftijd al zoveel kam/lel hebben? Of zie je nog iets anders?
 4. WendyB

  Hen of haan?

  Hallo, Kan iemand mij zeggen of dit alle 3 hennen zijn? Het zijn Barnevelder krielen nu 14 weken oud, maar inmiddels al net zo groot (maar nog niet zo 'dik') als onze volwassen hennen van 3 jaar. De volwassenen hennen zijn van hetzelfde ras, andere kleurslag. Het zouden alle 3 hennen zijn, maar ik twijfel omdat ze nu al zo groot zijn en ik zie ze ook wel eens tegen elkaar omhoog springen... Alvast weer hartelijk dank!
 5. Dank voor de aanvullende reacties @oscardevos en @redzebra ! Toevalligerwijs had ik van de (ernstig) aangetaste tomatensoorten ook van ieder een plantje buiten staan. Ook hier hebben deze het veel beter gedaan dan de soortgenoten binnen. Ik heb de foto's van vorig jaar er nog eens bijgepakt en zag dat de schimmel toen al actief was, maar zeker in mindere mate. Verder las ik dat de schimmel eigenlijk alleen op tomaten verblijft, klopt dat? @oscardevos; Zo ja, kan ik dan uit jouw laatste berichtje voorzichtig concluderen dat als ik komend jaar de tomatenplantjes ook alleen buiten zet, ik het seizoen daarop in ieder geval schimmelvrij start (althans met deze schimmel)?
 6. Dank, jullie reacties stellen me weer een beetje gerust! Bladeren worden inderdaad niet nat in de kas, let ik extra goed op. Het klopt dat de vruchten er allen nog heel mooi uit zien, ze groeien ook nog steeds goed. Te droog gestaan zou kunnen, ben afgelopen paar weken door omstandigheden een paar keer niet echt consequent geweest met bewateren. En dan net met die temperaturen.... 😊 Bodemmoeheid neem ik ook zeker mee voor volgend jaar, twijfelde begin van dit seizoen al of ik de bovenste grond laag zou vervangen. Morgen even de meest belabberde bladeren weghalen en dan hopelijk nog een paar weekjes oogsten!
 7. Wat denken jullie? Dé tomatenziekte op mijn tomatenplanten? Ze staan in de kas, dag en nacht de deuren en ramen open. Ik geef ze eens per week water met vloeibare tomatenvoeding via een fles in de grond gestoken. Ik vind het heel lastig te bepalen aangezien ik alleen aangetast blad zie (helemaal niets op de stammen en stengels, deze zijn allen nog heel mooi groen). De gele vlekken die je ziet op het blad zijn aan de onderkant droge schimmelvlekken. Voor de zekerheid de planten er uit of volstaat het blad verwijderen (wat overigens dan vrijwel al het blad betekent...)?
 8. Bloedluis hebben we na 2 voorgaande aanvallen gelukkig al enige tijd onder controle. Onze kippen lopen overdag vrij rond in de tuin. Deze is vrij groot dus ik zie zeker niet wat ze dan allemaal eten. 's Avonds gaan ze weer in de ren die we elke dag zoveel mogelijk ontdoen van de ontlasting maar heb vaker gezien dat ze proberen vliegen te vangen die op de kippenpoep zitten. Legmeel krijgen ze in een voerbak maar extraatjes zoals meelwormen en graan strooi ik inderdaad in de ren op de grond (zand). Ze zullen hierdoor dus ongetwijfeld eigen ontlasting binnen krijgen. Ik zal dit dus zeker veranderen. Ook even naar de DA voor een test en hopelijk komt het dan snel weer goed. Dank voor jullie reacties en tips!
 9. Hallo allemaal, hopelijk kunnen jullie mij helpen. Vanochtend zag ik dit op de mestplank liggen.... Ik vrees dan ook dat mijn 2 Barnevelder krielen (of eentje ervan?) last hebben van wormen. Op internet lees ik nu dat het belangrijk is te weten om welke worm het gaat voor de juiste behandeling. Iemand enig idee? En een tip voor een goed wormenmiddel? Kan ik dit aan beide kippen geven aangezien ik niet weet om welke kip het gaat? Beide zien er nu (nog) goed uit! Alvast hartelijk dank voor jullie hulp!
 10. Welkom en wat een leuk verhaal! En natuurlijk een prachtig tuinplan 😉!
 11. Klopt, we hebben deze kas zelf laten plaatsen. Was inderdaad wat lastig om de beste plek te bepalen aangezien we in december de sleutel kregen en de kas in februari daaropvolgend al geplaatst werd. Niet de tijd genomen een seizoen af te wachten om te kijken hoe de zon ervoor stond, beetje ongeduldig zeg maar 😉. Ook staan er wat bomen rondom van de achterburen maar met de hulp van onze naaste buren hebben we uiteindelijk deze plek gekozen. We hebben nu zon in de kas vanaf zonsopgang tot +/- 16.00u, daarna een uurtje niet en vervolgens nog deels een uurtje. Helemaal goed gekomen dus!
 12. @redzebra mijn man realiseerde zich ook langzaamaan naarmate de oogst toenam dat eigenlijk alle groenten uit eigen tuin beter smaakt, dus er is nog hoop 😉 In ons vorig huis ben ik begonnen met een klein broeikasje (zo'n frame met plastic rasterfolie, afmeting 1,80x1,20m) voor een paar tomaten en paprikaplantjes. Ging wel ok, maar hield elke keer mijn hart vast als het een beetje waaide. Het jaar erop werd het een kasje van 2,50x1,90m met dubbel wandige polycarbonaatplaten. Op de laatste foto in mijn eerste bericht zie je deze achter de grote kas staan, gebruik ik nu als rommelhok, heel handig! Zie de foto's hieronder voor een nog beter beeld. Deze laatste was overigens al een enorme verbetering, maar mijn droom kwam inderdaad uit toen we ons nieuwe huis kochten en er ruimte was voor een 'echte' kas van 6,00x3,30m. Toch net even iets anders met zo'n ruimte (vooral de hoogte!), automatische dakramen, perfect lopende schuifdeur en mogelijkheden voor hangbuizen en stellingen met zaaitrays. En wat ben ik er blij mee!
 13. Dank je @Lokavid! Jij hebt anders toch ook een errug bijzondere plek, mooi hoor! Op naar een rijke oogst 🤞
 14. Hartelijk dank voor jullie reacties, leuk hoor! En @Mellie ; in mijn plannen voor volgend seizoen, heb ik alweer een mooi nieuw hoekje meegenomen. Sinds mijn man snijbiet heeft geproefd heb ik z'n zwakke plek gevonden 😉
 15. Sorry, grote foto's verwijderen lukt me niet....😔

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...