Jump to content

zwaan

Members
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  drenthe
 1. zo te zien heb je ze in een kas staan, daar is het vaak snel warm en vochtig, ideaal voor schimmels om toe te slaan. Voorkom dat het te vochtig wordt en ventileer voldoende.
 2. Volgens mij is het ook een gebreksziekte, waarschijnlijk een tekort aan opneembare kali.
 3. Ik ga deze week de eerste poten en dan doe ik er vliesdoek overheen.Dit laat ik zitten tot ong 20 cm zijn.Dit vliesdoek rekt mee met de plant en laat water door.Beter zou zijn als je eerst een week van tevoren het doek zou leggen zodat de grond wat warmer wordt.
 4. klopt, aardappelen willen graag kali hebben.Echter je moet er aan denken dat in die kali geen chloor zit.Patentkali zit geen chloor in en de tomatenmest weet ik niet, staat dit niet op de verpakking?
 5. Als je er nu al kiempjes op hebt zitten en je zet ze in het licht dan zal je zien dat er al groene blaadjes op komen. Als je ze vervolgens in de grond zet staan ze er in een mum van tijd boven, wel zorgen dat de kiempjes naar boven staan.En inderdaad 2 weken kom je ook wel over maar de nieuwe smaken toch wel veel lekkerder dan de oude aardappelen.Je kan ze overigens als de tuingrond droog genoeg is binnenkort wel poten.Zelf verwacht ik dat we ze deze week gaan poten, de vroege dan he.Ik doe er zelf daarna folie over zodat ik eind mei nieuwe aardappeltjes heb, heerlijk.
 6. jeanne je kan ze zelfs poten zonder kiemen dat maakt niet uit alleen heb je dan geen voorsprong.Het scheelt ongeveer 2 weken of je wel of niet voorkiemt
 7. kiemen van 2 cm zijn ideaal, te lang is niet goed dan kun je ze er beter af halen zodat ze weer opnieuw uitlopen. Je kan voorkomen dat ze lang worden door ze in het licht te zetten desnoods gewoon buiten als het maar niet vriest.De kiemen kunnen dan ook mooi afharden zodat ze beter tegen ziektes bestand zijn.
 8. Je kan ze nu wel planten en als je er een stuk doorzichtig plastic overheen doet vervroeg je de teelt aanzienlijk zodat je half mei/begin juni nieuwe hebt.
 9. Wij verkopen div.soorten aardappelen en wil graag u voorzien van een aantal tips. Als u poters hebt waar te lange spruiten opzitten kunt u deze het beste er af trekken, er zal vanzelf nieuwe spruiten weer ontstaan zodat u ze dan kunt poten, doe dit echter niet te vaak.Als u aardappelen poot met te lange spruiten is de kans groot op ónderzeeers' d.w.z.geen plant boven de grond alleen wel kleine knolletjes. Plant goedgekeurde poters i.p.v. aardappelen uit de supermarkt, die zijn meestal behandeld met anti kiemmiddel.Wil niet zeggen dat ze niet opkomen mar de kans op missers en misvormde planten zijn groot en dan heb je alle moeite voor niks gedaan. Je kan bij ons ook pootaardappelen per stuk kopen, die vraag kwam ik een aantal keren tegen. Als u vragen hebt over de aardappelteelt stel ze gerust, ik zal ze zo goed mogelijk beantwoorden.
×
×
 • Create New...