Jump to content

tnauta

Members
 • Posts

  272
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Fryslân
 1. Een oude kaarten/archiefkast omgebouwd tot zadenbak:
 2. tnauta

  Tabak telen

  Dit stond in de nieuwsbrief: "Een oppervlak van 2 vierkante meter volstaat voor ongeveer 14-16 planten" maar hoeveel planten heb je nodig voor 1 pakje shag?
 3. Moeten de rode bieten worden aangeaardt?
 4. Ik vind het eigenlijk wel een goede vraag! Zo weet ik hoe andere mensen hun tuin bewateren. Zo hetzelfde als je tuin bemesten. De 1 doet het zo, een ander doet het zó en weer een ander doet het weer anders. Best of different worlds zou ik zeggen.
 5. En dat niet alleen, maar ook nog eens moed.
 6. Goed water geven de eerste paar dagen en dan redden ze het wel. Ik heb vorig weekend ook nog 20 rode pootuitjes gepoot. De eersten vertonen hun loof al boven de grond dus die redden het ook wel (hoop ik )
 7. Geen Caps gebruiken maar toch hoofdletters invoeren. Dat wordt dus uuuh, shift?
 8. Veiligheidscode lukt niet. Email gestuurd en nu maar wachten op een antwoord...
 9. Ik doe het altijd met de knoflook van de Aldi. De bollen wel even uitelkaar halen (tenen poten dus). Succes dr mee.
 10. Mooi zeg! En daarna even uitgerust in dat ding wat links van het kasje staat?!
 11. Dit vond ik op de het internet en lijkt me een goed betrouwbare bron: Gisteren kreeg ik het boek “Komkommers” van Hedy Willems in de bus. Dit boek is zeer speciaal en verdient zeker en vast uw aandacht. Het boek is een initiatief van de vrouw van een komkommerteler. “De teelt van komkommers met (h)eerlijke gerechten van de teler” In het boek vind je 35 recepten met komkommers. Geen recepten waarvoor je eerst een uurtje moet shoppen om alle ingrediënten te verzamelen. Onder het motto “de lekkerste gerechten zijn veelal de eenvoudigste gerechten”. De volle smaak komt dan best tot zijn recht. Ieder gerecht is perfect geïllustreerd met prachtige foto’s, waardoor je het recept bijna zo kan uitvoeren, als had je de bijgaande tekst niet gelezen. Alle recepten zijn met weinig ingrediënten te bereiden en worden nog eens onderverdeeld in hapjes, salades en lunchgerechten en hoofdgerechten. Terwijl je in dit boek, dat slechts € 9,95 kost, met prachtige foto’s van dochter Sharon bladert ontdek je ook nog eens waarom komkommers telen echt topsport is. Je maakt kennis met de basis van de teeltprincipes van de moderne, duurzame en milieubewuste komkommerteelt. Terwijl je die lekkere, eenvoudige komkommergerechten klaarmaakt krijg je ook eerlijke informatie over de teelt. Bron: http://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/een-levend-boek-komkommers-van-hedy-willems/
 12. Ik heb gister mij. Tomaten, paprika, peper, courgette en komkommers naar buiten gezet en gisteravond in het lege houtopslaghokje gezet. De komkommers gingen hangen dus die staan weer in de vensterbank 's avonds. De rest van de plantjes laat ik daar staan tot de temperaturen errug dalen. De plantjes staan droog en volledig uit de wind
×
×
 • Create New...