Ga naar inhoud

Yentl

Members
  • Aantal items

    115
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Yentl

  1. Vandaag de eerste Coeur de Boeuf tomaat kunnen oogsten, deze keer zonder de plaag
  2. Maak je er dan maar niet druk om, zal wel niets zijn . Ik blijf het zeggen, de plaag zal je wel vlug herkennen als die er is, ik denk niet dat je maar gewoon één bladje kan vinden dat ermee besmet is, zonder dat de rest beschadigd is, daar gaat het denk ik te snel voor .
  3. Is dat bovenste deel op foto 3 ook een stuk blad? Als dat zo is, vind ik het er wel wat slechter uitzien. Maar, heb je zoals ik al eerder zei al ergens iets gezien aan de stengel? Aan foto 4 en 5 zie ik niet echt iets slecht, is het soms ouder blad?
  4. Ik zou me er gewoon ook niet té snel zorgen in maken, ik heb de afgelopen dagen al eens plekjes gevonden, maar achteraf blijkt er gewoon niets aan de hand te zijn. Ik let zelf vooral op voor bruine plekken op de stengels, dan is het toch wel zeker denk ik. Als het effectief phytophthora is en je de eerste plek(ken) 's morgens merkt, is het 's avonds al weer erger, voor zover ik weet is er dan ook niets meer aan te doen dan blad te plukken om zo de ziekte toch te kunnen vertragen en de grotere vruchten er al af te halen. Vorig jaar kwam de ziekte bij mijn planten opeens opduiken en voor ik het wist was alles ziek.
  5. Die verkleuring kan afhangen van de soort, zoals in dat bericht in het andere topic al is gezegd, welke is dat trouwens? Ik raad je wel aan om niet met de planten te schudden als ze nat zijn, mijn ervaring daarmee is dat ze juist nóg langer nat blijven omdat de druppels dan worden verspreid
  6. Als ik naar die plekken kijk, zou ik zeggen dat het niet echt lijkt op die van de plaag, zeker niet als ik het vergelijk met de bladeren die ik vorig jaar had . Wel goed blijven opletten, je zou het morgen al goed moeten kunnen zien als het erger wordt. De besmettingskans was en is volgens mij zowel deze week als volgende week groot, bladeren krijgen weinig kans om te drogen door al die regen en dan gaat het jammer genoeg snel, dat heb ik vorig jaar zelf al ondervonden . Momenteel heb ik ook al moeite om de overdekte tomaten droog te houden met dat vocht...
  7. Cuprex 50% WG hebben we hier staan, je kan het ook "bio" krijgen geloof ik en het werkt tegen de tomatenplaag (koper..). Gebruik het zelf wel niet aangezien ik niets bespuit, zeker niet met het afdakje Hou er trouwens wel rekening mee dat het geen goed idee is om te spuiten als je binnenkort (2 of 3 weken dacht ik ) gaat oogsten.
  8. Vandaag roodlof Carmen gezaaid en een nieuwe komkommerplant uitgeplant
  9. Ik had zelf al eens fotos genomen van een plant met luizen op, zag er zowat hetzelfde uit
  10. Ja... die Micro Tom moet ik volgend jaar ook hebben, die zien er echt grappig uit , die Lemon komkommer ziet er maar akelig uit . En, die nieuwe bloemtrossen aan de aardbeien, wat zijn die groene bolletjes errond? Lijken wel groene luizen?
  11. Stambonen stimuleer je toch ook gewoon door te plukken? Mijn ga ik binnenkort opnieuw plukken maar ze zijn ondertussen al opnieuw bloemen aan het aanmaken. Ik vind zelf dat ze op het moment heel erg gespreid bonen aan het geven zijn...
  12. Ah een komkommer dus, hoe komen ze toch op die namen... wel echt mini bloemetjes als ik je foto zie . Met de komkommers gaat het altijd mis een tijd na het uitplanten, ze gaan gewoon kapot, zelfs de meloenen die er maar op zo'n 2m vanaf staan groeien gewoon door .
  13. Pfft ik ben jaloers . Wou dat ik al zoveel had.. mijn komkommers zijn ondertussen allemaal dood, da's nu al de derde keer . En hoe groot worden die muizenmeloenen eigenlijk? Heb er nog nooit van gehoord en vond niet direct iets.
  14. Yentl

    Het groeit...

    Bij mij was het eerder m'n eigen fout hoor, te lang op de verkeerde plek gezet en die zijn dus veel te hoog geworden, maarja, ze zijn nu in de breedte aan het groeien en produceren goed dus ik ben tevreden
  15. Yentl

    Wat na de tuinbonen?

    Ik heb bloemkool staan die ik er ga uitplanten, was op het idee gekomen dat dat goed was in verband met de stikstof die bonen in de grond brengen.
  16. Daarstraks de eerste paarse boontjes geoogst, nog totaal niet veel maar meer komt eraan .
  17. Eva, is dat niet omdat de aardappels bijna klaar zijn? Dacht dat ik dat al verschillende keren had gelezen van geel blad bij afrijpen, maar vreemd dat er dan nog geen bloemen in staan. Ik ben zelf nog aan het wachten op de aardappels, maar de plaag lijkt het me niet.. Ik zou er morgen wel goed op letten of je bruine vlekken ziet.
  18. Wat een verschil van weer de laatste dagen, meteen begint alles weer extra hard door te groeien . Het "afdak" van de tomaten is ondertussen nog een heel pak verbeterd en ik denk dat ik het nu eerder een "kas" mag gaan noemen, de temperatuur loopt er heel snel op en de plastic heb ik al een aantal keren volledig moeten openzetten omdat het er anders gewoon té warm werd. Het verschil tov de buitentomaten van vorig jaar is dan ook gigantisch, aan 3-tal planten heeft nu al het einde van de 1,8m stok bereikt en nu moet ik dus een oplossing vinden om ze nog 1 trosje extra te laten dragen . Daarnaast heb ik opeens gemerkt dat de kerstomaten waarvan ik de soort niet ken zichzelf hebben getopt na 7 trossen, dat vind ik nu nog eens een leuke verrassing! En nu ik naar die foto's nog eens terugkijk zie ik in een keer een grote dief die ik nog niet had opgemerkt . Coeur de Boeuf, Noir de Crimé en kerstomaatjes. En ook de Cayenne pepers die in de "kas" staan zijn flink aan het doorgroeien, deze is zo'n dikke twee weken geleden gevormd. En dan nog de struikbonen. Ik had deze planten eigenlijk opgegeven aangezien ze er, zeker tegenover de buitengezaaide bonen niet echt zo goed uitzagen, maar uiteindelijk zijn ze nu mooie struiken aan het vormen en vooral veel bonen . De eerste zijn de Purple Queens, de tweede Valdor.
  19. Die plant trekt inderdaad luizen aan, ik heb ze vorig jaar gebruikt om een aantal planten te beschermen tegen luis en dat vond ik redelijk goed werken, alleen zat de Oost-indische kers zelf wel vol met luizen en verschillende andere beestjes na een tijd. Ik had toen nog geprobeerd bladeren te verwijderen met luis op, maar ze bleven maar terug komen. In elk geval, hij groeide nog lang door en we hebben er nog veel bladeren van kunnen eten, dus ik zou gewoon proberen de delen met de meeste luis te verwijderen, ik denk niet dat je ze echt weg krijgt . Als het echt té veel is, zou ik niet echt meer iets gaan proberen..
  20. Tja, Cuprex 50%WG Bio tegen aardappelplaag is hier in België ook gewoon verkrijgbaar in het tuincentrum, heb het ff gegoogled en dat schijnt zo'n beetje hetzelfde te zijn als bordeauxse pap (koper..). Werken zal het wel, maar ik zou denken dat het kopergehalte van de vruchten ermee omhoog gaat en ik weet niet in hoeverre dat goed is. Daarnaast vrees ik ook dat je wel een tijdje zal mogen bezig zijn met alles te gaan spuiten, moet je elke 10-14 dagen opnieuw doen, en op de huid komen etc is zeker niet goed.
  21. Ik vind het ook een goed idee om tegelijk te beginnen. Ik denk dat ik ze zelf in emmers ga zetten die in de veranda gaan wanneer het te koud is buiten, dan hebben ze een hele dag zowel licht als warmte
  22. Ja, ziet er heel goed uit ! Die tomaat, zou het alleszins al geen kerstomaat zijn? Door die kleine kroontjes ...
  23. Zou het niet handig zijn als je ook naast groenten en fruit zelf andere beplanting kan toevoegen aan de gewassenlijst? En eigenlijk in het algemeen, wat doe je als er een bepaalde plant niet in de lijst staat?
  24. Goed idee ! was ook tot de conclusie gekomen dat er niet veel te vinden was na wat zoeken op het internet. Ben je van plan om ook info toe te voegen over welke soort planten beter niet naast elkaar kunnen volgens de soort groente? Het lijkt me wel handig, zolang het simpel blijft, als je het mij vraagt is dennislp's idee perfect!
  25. Jorieke, ik was er nog maar onlangs op Wikipedia over aan het lezen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Aardappelziekte. Verder lees je in dat artikel ook dat het kan verspreid worden via opspattend regenwater, maar nergens iets over verspreiding vanuit de aardappel zelf, enkel loof. Er zijn hier trouwens tegenwoordig "biologische" producten om de aardappelplaag te voorkomen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...