Jump to content

lorre

Members
 • Posts

  211
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Diksmuide
 • OCCUPATION
  Kloosterboer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Willy enig idee op welke leeftijd je het best vetkalkoenen slacht ? Naar rendement voer/vleesverhouding.
 2. Niet voor een grotere oogst. Heb 20lopende meter frambozen staan. Heb er meer dan genoeg, was gewoon dat ik al die stekjes iedere jaar moet weggooien. En toch plaats heb in mijn serre. Eens dacht om er een aantal daar in te zetten. Voor mss een maand eerder wat frambozen te hebben om zo eens te eten.
 3. Ik heb elk jaar tientallen stekken frambozen die ik moet weg gooien. Omdat ik de framboos binnen de perken wil houden. Maar moest ik die stekken nu in grote bakken doen. Heb nog enkele metserkuipen staan en voldoen met aarde en paar stekjes erin en die laten staan in mijn serre. Zodanig dat ik in het voorjaar een kleine vroege oogst heb ten opzichte van de buitenoogst. IS dit haalbaar of niet ?
 4. Verleden jaar een broedmachine gekocht. En verschillende keren meer gebroed. Heb foktoom kwartels en Bresse de bedoeling is/was kweken voor eigen consumptie. Nu jaar later en 125 kwartels en 21 kippen later. Weet ik het nog altijd goed die zelf gekweekte smaken. Heb ze opgevoed en geslacht, maar om kort samen te vatten ik heb er de hongeren mee gespijsd. En de hongeren hebben een deel van mijn broedmachine terug betaald
 5. lorre

  Kwartels

  Een beetje uit het oog verloren, er zijn er 29 uitgekomen van de 45 eitjes. Van de 16 achterblijvers waren er 8 bevrucht en 8 niet. Dus in feite 29 kwartels van 37 bevruchte eitjes. Niet slecht. En ze waren niet slecht voor de eten ook. Ondertussen begonnen aan mijn 6 broed met de machine. Een foktoom Poule de Bresse en Mechelse Koekoek zitten voor volgend voorjaar ook uit te laten broeden.
 6. lorre

  Hen/haan

  Dank u Piet voor deze extra info. Nu nog iemand vinden die iets met deze dieren is.
 7. lorre

  Hen/haan

  Het zijn cochin kriel kippen, maar denk dat die zwart/bruine nog een andere soort zijn. Het waren ook kuikens die ik heb gekregen van iemand voor mijn dochter. Maar vermits ik nu plaats tekort heb. (eigen kweek kippen en kwartels) doe ik ze weg, alleen wil ik zeker zijn als er mensen komen om een hen dat ze niet moeten zeggen achteraf dat die geen eieren legt en s'morgens kraait.
 8. lorre

  Hen/haan

  Kan er mijn iemand helpen hen/haan: persoonlijk denk ik de grijze henjes en de andere gekleurden haantjes.
 9. Omdat er je melde lekker vlees mensen, dacht ik dat ze geslacht waren.
 10. Veronderstel dat de dieren geslacht zijn ? Zaterdag kan ik ook bij een kweker om broedeitjes gaan (Poule de Bresse). Nog vlug mijn bm eens vol steken met eitjes voor met de feestdagen lekkere kipjes te hebben. Komt ideaal uit, tegen dat de kuikens groot genoeg zijn is de moestuin geplukt. En kunnen de kippen de rest van het jaar alle restjes en onkruid eten van de tuin. Ondertussen bemesten ze een beetje de grond om volgend jaar terug groenten op de kweken. Als je niet veel plaats hebt moet je soms een beetje puzzelen.
 11. voor te bewaren idd wachten tot verdroogde steel, maar als het voor onmiddellijk gebruik is.
 12. Mag je eigenlijk al pompoen oogsten nu ? Ik heb verschillende soorten staan. Waaronder spaghetti pompoen, toen ik keek vandaag merkte ik op dat er al volgroeide pompoenen aanhangen. Maar zijn die al te eten of niet ?
 13. lorre

  Kwartels

  Zijn japanse kwartels (voor in de oven). Het is ook de eerste keer. Temp en vochtigheid blijft 16 dagen staan. Dan schakel ik het automatisch keren uit voor de laatste 2 dagen. En ga de luchtvochtigheid omhoog tot 70 of meer. Dan zouden er na 18 dagen vol moeten zitten met kuikens.
 14. lorre

  Kwartels

  Ze zitten er in, nu nog 18 dagen wachten en hopen dat alles goed loopt. 45 kwarteleitjes.
×
×
 • Create New...