Jump to content

pet

Members
 • Posts

  303
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zuid-Holland
 1. pet

  Groen dak?

  Dat kan zeker voor veel minder. We hebben op ons schuurdak (plat) eerst een laag plastic op het bitumen dak gelegd, daarop kleikorrels, daaroverheen antiworteldoek en een dunne laag potgrond, paar cm, waarin we stekjes sedum hebben gelegd. Voor de afwatering aan de randen een rijtje kiezels. Dat werkt al jaren prachtig. Ik moet alleen af en toe onkruid wieden. Kosten waren minimaal. Alleen voor antiworteldoek, kleikorrels en potgrond, paar euro per m2. Misschien dat een licht hellend dak nog iets meer nodig heeft. Dat weet ik niet. Bij licht hellend valt dat waarschijnlijk wel mee.
 2. Omdat ik hier las dat je komkommerzijscheuten ook kon stekken, heb ik er twee op water gezet, maar er komen na een week of twee nog totaal geen wortels aan. Kan dat nog komen?
 3. Leuk dat hier toch nog op gereageerd wordt. Dit jaar heb ik melita F1 hybride zaden gezaaid in de hoop ook een keer een flinke hoeveelheid te kunnen oogsten. Op het zakje stond dat ze naar 5 bladeren getopt moest worden. Dat heb ik gedaan. Nu ontstaan er zijscheuten die flink groeien en er zitten ook veel kleine komkommertjes aan. Ik ben heel benieuwd of het dit jaar wel lukt. Ik heb 2 planten. Goed te lezen dat je die zijscheuten ook weer kunt stekken. Zet je ze dan eerst in water zodat ze wortels krijgen?
 4. Ik heb gisteren eindelijk een poging gewaagd en wat walnoten door de gehaktmolen gedraaid. Dat bleef echter erg droog en kruimelig en ik heb wat arachide-olie toegevoegd, maar ik vond het erg zwaar en niet zo heel lekker. Heel anders als de gemengde notenpasta uit een potje die ik altijd op de boterham smeer. Misschien een keer met de oliepers proberen...
 5. Mmm, nu ik me realiseer dat het walnut butter heet, vind ik opeens veel meer. Deze lijkt me ook lekker en makkelijk. http://glutenfreegirl.com/2011/04/homemade-walnut-butter/ Helaas nog steeds geen tijd gehad om wat uit te proberen.
 6. Zou van tevoren de walnoten even roosteren nog lekker zijn? Ik zie trouwens in de winkel geen notenpasta's van walnoten. Wat zou daar de reden van kunnen zijn? Wel hazelnoten of amandelen. Beetje vreemd.
 7. Heeft iemand een lekker recept voor walnotenpasta dat je op je brood kan smeren? Of is het voldoende omgewoon de walnoten met een blender fijn te malen. Misschien wat olie erdoor voor de smeerbaarheid en wat zout voor de smaak? Of in de zoete hoek met suiker en cacao? Alle ideeën zijn welkom.
 8. Ja, sommige zijn al afgestorven. Andere nog niet. Misschien heb ik ze allebei? Moet nog eens goed kijken.
 9. Vandaag in ieder geval al de witlof minder ver afgesneden. Ik ben benieuwd of dat nog een goede tweede oogst oplevert.
 10. Ik weet niet of het echt moet, maar ik wacht altijd wel tot ze afgestorven zijn. Wij hebben hier de eerste al gegeten.
 11. Ik pluk altijd de buitenste bladeren en laat het hart staan van andijvie. Zolang het niet doorschiet kan je dan blijven oogsten. Je moet volgens mij wel het hart intact laten, maar zou alle oude bladeren kunnen verwijderen. Misschien krijgen ze nog een groeiimpuls.
 12. Vlierbessenjam wordt hier zeer gewaardeerd!
 13. Leuk al die ideeën. Ik houd wel van een beetje experimenteren en ik heb niet zoveel plek, dus alles wat wat meer oplevert is fijn. Ik houd al een aantal jaren paprika's over in de winter, maar die gaan daar zo van achteruit dat het een hele tijd kost voor ze opgeknapt zijn en weer vrucht dragen. Ik zal deze winter is proberen ze wat zonniger te zetten.misschien scheelt dat.
 14. Met welke kool kan je dat doen? Spitskool, witte kool?
 15. Van veel groente probeer ik extra lang te oogsten, door bijvoorbeeld de blaadjes te plukken ipv de hele plant te rooien (andijvie, sla, snijbiet, boerenkool) tot ze gaan doorschieten. Prei knip ik net boven de grond af, zodat hij weer opnieuw uitloopt. Ik ben benieuwd of jullie nog meer van dit soort trucs toepassen/kennen om de oogst per plant te vergroten.
×
×
 • Create New...