Jump to content

Yentl

Members
 • Posts

  115
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Provincie Antwerpen
 1. Vandaag de eerste Coeur de Boeuf tomaat kunnen oogsten, deze keer zonder de plaag
 2. Maak je er dan maar niet druk om, zal wel niets zijn . Ik blijf het zeggen, de plaag zal je wel vlug herkennen als die er is, ik denk niet dat je maar gewoon één bladje kan vinden dat ermee besmet is, zonder dat de rest beschadigd is, daar gaat het denk ik te snel voor .
 3. Is dat bovenste deel op foto 3 ook een stuk blad? Als dat zo is, vind ik het er wel wat slechter uitzien. Maar, heb je zoals ik al eerder zei al ergens iets gezien aan de stengel? Aan foto 4 en 5 zie ik niet echt iets slecht, is het soms ouder blad?
 4. Ik zou me er gewoon ook niet té snel zorgen in maken, ik heb de afgelopen dagen al eens plekjes gevonden, maar achteraf blijkt er gewoon niets aan de hand te zijn. Ik let zelf vooral op voor bruine plekken op de stengels, dan is het toch wel zeker denk ik. Als het effectief phytophthora is en je de eerste plek(ken) 's morgens merkt, is het 's avonds al weer erger, voor zover ik weet is er dan ook niets meer aan te doen dan blad te plukken om zo de ziekte toch te kunnen vertragen en de grotere vruchten er al af te halen. Vorig jaar kwam de ziekte bij mijn planten opeens opduiken en voor ik het wist was alles ziek.
 5. Die verkleuring kan afhangen van de soort, zoals in dat bericht in het andere topic al is gezegd, welke is dat trouwens? Ik raad je wel aan om niet met de planten te schudden als ze nat zijn, mijn ervaring daarmee is dat ze juist nóg langer nat blijven omdat de druppels dan worden verspreid
 6. Als ik naar die plekken kijk, zou ik zeggen dat het niet echt lijkt op die van de plaag, zeker niet als ik het vergelijk met de bladeren die ik vorig jaar had . Wel goed blijven opletten, je zou het morgen al goed moeten kunnen zien als het erger wordt. De besmettingskans was en is volgens mij zowel deze week als volgende week groot, bladeren krijgen weinig kans om te drogen door al die regen en dan gaat het jammer genoeg snel, dat heb ik vorig jaar zelf al ondervonden . Momenteel heb ik ook al moeite om de overdekte tomaten droog te houden met dat vocht...
 7. Cuprex 50% WG hebben we hier staan, je kan het ook "bio" krijgen geloof ik en het werkt tegen de tomatenplaag (koper..). Gebruik het zelf wel niet aangezien ik niets bespuit, zeker niet met het afdakje Hou er trouwens wel rekening mee dat het geen goed idee is om te spuiten als je binnenkort (2 of 3 weken dacht ik ) gaat oogsten.
 8. Vandaag roodlof Carmen gezaaid en een nieuwe komkommerplant uitgeplant
 9. Ik had zelf al eens fotos genomen van een plant met luizen op, zag er zowat hetzelfde uit
 10. Ja... die Micro Tom moet ik volgend jaar ook hebben, die zien er echt grappig uit , die Lemon komkommer ziet er maar akelig uit . En, die nieuwe bloemtrossen aan de aardbeien, wat zijn die groene bolletjes errond? Lijken wel groene luizen?
 11. Stambonen stimuleer je toch ook gewoon door te plukken? Mijn ga ik binnenkort opnieuw plukken maar ze zijn ondertussen al opnieuw bloemen aan het aanmaken. Ik vind zelf dat ze op het moment heel erg gespreid bonen aan het geven zijn...
 12. Ah een komkommer dus, hoe komen ze toch op die namen... wel echt mini bloemetjes als ik je foto zie . Met de komkommers gaat het altijd mis een tijd na het uitplanten, ze gaan gewoon kapot, zelfs de meloenen die er maar op zo'n 2m vanaf staan groeien gewoon door .
 13. Pfft ik ben jaloers . Wou dat ik al zoveel had.. mijn komkommers zijn ondertussen allemaal dood, da's nu al de derde keer . En hoe groot worden die muizenmeloenen eigenlijk? Heb er nog nooit van gehoord en vond niet direct iets.
 14. Yentl

  Het groeit...

  Bij mij was het eerder m'n eigen fout hoor, te lang op de verkeerde plek gezet en die zijn dus veel te hoog geworden, maarja, ze zijn nu in de breedte aan het groeien en produceren goed dus ik ben tevreden
 15. Ik heb bloemkool staan die ik er ga uitplanten, was op het idee gekomen dat dat goed was in verband met de stikstof die bonen in de grond brengen.
×
×
 • Create New...