Jump to content

lorre

Members
 • Content Count

  211
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lorre

 1. Willy enig idee op welke leeftijd je het best vetkalkoenen slacht ? Naar rendement voer/vleesverhouding.
 2. Niet voor een grotere oogst. Heb 20lopende meter frambozen staan. Heb er meer dan genoeg, was gewoon dat ik al die stekjes iedere jaar moet weggooien. En toch plaats heb in mijn serre. Eens dacht om er een aantal daar in te zetten. Voor mss een maand eerder wat frambozen te hebben om zo eens te eten.
 3. Ik heb elk jaar tientallen stekken frambozen die ik moet weg gooien. Omdat ik de framboos binnen de perken wil houden. Maar moest ik die stekken nu in grote bakken doen. Heb nog enkele metserkuipen staan en voldoen met aarde en paar stekjes erin en die laten staan in mijn serre. Zodanig dat ik in het voorjaar een kleine vroege oogst heb ten opzichte van de buitenoogst. IS dit haalbaar of niet ?
 4. Verleden jaar een broedmachine gekocht. En verschillende keren meer gebroed. Heb foktoom kwartels en Bresse de bedoeling is/was kweken voor eigen consumptie. Nu jaar later en 125 kwartels en 21 kippen later. Weet ik het nog altijd goed die zelf gekweekte smaken. Heb ze opgevoed en geslacht, maar om kort samen te vatten ik heb er de hongeren mee gespijsd. En de hongeren hebben een deel van mijn broedmachine terug betaald
 5. lorre

  Kwartels

  Een beetje uit het oog verloren, er zijn er 29 uitgekomen van de 45 eitjes. Van de 16 achterblijvers waren er 8 bevrucht en 8 niet. Dus in feite 29 kwartels van 37 bevruchte eitjes. Niet slecht. En ze waren niet slecht voor de eten ook. Ondertussen begonnen aan mijn 6 broed met de machine. Een foktoom Poule de Bresse en Mechelse Koekoek zitten voor volgend voorjaar ook uit te laten broeden.
 6. lorre

  Hen/haan

  Dank u Piet voor deze extra info. Nu nog iemand vinden die iets met deze dieren is.
 7. lorre

  Hen/haan

  Het zijn cochin kriel kippen, maar denk dat die zwart/bruine nog een andere soort zijn. Het waren ook kuikens die ik heb gekregen van iemand voor mijn dochter. Maar vermits ik nu plaats tekort heb. (eigen kweek kippen en kwartels) doe ik ze weg, alleen wil ik zeker zijn als er mensen komen om een hen dat ze niet moeten zeggen achteraf dat die geen eieren legt en s'morgens kraait.
 8. lorre

  Hen/haan

  Kan er mijn iemand helpen hen/haan: persoonlijk denk ik de grijze henjes en de andere gekleurden haantjes.
 9. Omdat er je melde lekker vlees mensen, dacht ik dat ze geslacht waren.
 10. Veronderstel dat de dieren geslacht zijn ? Zaterdag kan ik ook bij een kweker om broedeitjes gaan (Poule de Bresse). Nog vlug mijn bm eens vol steken met eitjes voor met de feestdagen lekkere kipjes te hebben. Komt ideaal uit, tegen dat de kuikens groot genoeg zijn is de moestuin geplukt. En kunnen de kippen de rest van het jaar alle restjes en onkruid eten van de tuin. Ondertussen bemesten ze een beetje de grond om volgend jaar terug groenten op de kweken. Als je niet veel plaats hebt moet je soms een beetje puzzelen.
 11. voor te bewaren idd wachten tot verdroogde steel, maar als het voor onmiddellijk gebruik is.
 12. Mag je eigenlijk al pompoen oogsten nu ? Ik heb verschillende soorten staan. Waaronder spaghetti pompoen, toen ik keek vandaag merkte ik op dat er al volgroeide pompoenen aanhangen. Maar zijn die al te eten of niet ?
 13. lorre

  Kwartels

  Zijn japanse kwartels (voor in de oven). Het is ook de eerste keer. Temp en vochtigheid blijft 16 dagen staan. Dan schakel ik het automatisch keren uit voor de laatste 2 dagen. En ga de luchtvochtigheid omhoog tot 70 of meer. Dan zouden er na 18 dagen vol moeten zitten met kuikens.
 14. lorre

  Kwartels

  Ze zitten er in, nu nog 18 dagen wachten en hopen dat alles goed loopt. 45 kwarteleitjes.
 15. lorre

  broedmachines

  Mss wat laat, had er niet eerder aan gedacht, maar mss krijg ik wel nog enkele reacties de me kunnen helpen. Ik ga morgen om een broedmachine, de bedoeling is om zelf met de regelmaat japanse kwartels te laten kippen. Om dan 7 weken later op te eten met een lekker portosausje En ook paar keer per jaar poule de bresse voor de slacht op te kweken. Maar ik heb totaal geen ervaring met broedmachines. Zijn er nog die dat hebben, zoja welk merk en tevredenheid ?
 16. het rare is ook dat de scheuten langs onder dat niet hebben, en de scheuten naar boven wel hebben. Heb nu eens een plant afgedaan 30cm op de grond en de scheuten laten door groeien.
 17. Hier thuis heb ik voorlopig geen last van de ziekte. Alles staat nog mooi. 100m verder bij mijn schoonvader zijn 3weken geleden in 3dagen tijd was alles weggeteerd. Maar op het werk zijn de vroege ook aangetast. Bij de late heb ik 2 soorten staan desiree en bintjes. Diseree staan nog mooi, maar de bintjes hebben ook hier en daar al bruin gele bladeren. En ze moeten er normaal nog staan tot halfweg augustus. Dat haal ik nooit vrees ik. Voorlopig gesproeid, het perceel is te groot om de verliezen ik heb zo 250m² late aardappelen staan.
 18. De eerste confituur van frambozen en aardbeien uit de tuin is een feit.
 19. plaatselijke plantenkwekerij steek het op een soort bladluizen. Een onzichtbare soort volgens mijn, vermits ik geen enkele zie. Mo soit we hebben braaf gedaan wat ze zeiden. En gesproeid tegen die bladluizen. Verandering zie ik voorlopig nog niet.
 20. @ Willy, wat geef je je bresse kippen allemaal van voeding ? Kan je eens kort beschrijven ?
 21. Ik heb ze ook genoeg water gegeven maar de situatie blijft hetzelfde er zit geen groei meer in. Bij mijn thuis en op mijn werk en bij mijn schoonvader is het nu ezo. De enige gemeenschappelijke feit is compost van containerpark. Dit hebben we voor het eerst gebruikt op alle drie te plaatsen. Mogelijk zal ik de oorzaak daar moeten zoeken. Dacht ook eerst aan warmteschade omdat in mijn serre het hoog op liep. Maar mijn serre op mijn werk word het nooit echt stikkend warm. Maar kan dit nu iets in het compost van het containerpark die dit veroorzaakt. Ik heb bij mijn kolen bakken een 5cm dik compost laag gelegd. En bij de kolen is er niks raars de zien. Ze groeien goed, volgende week kan ik zelfs al beginnen oogsten. Raar maar waar
 22. @bit Als dit zoals je zegt redelijk in de normen valt voor geur hinder. Wil ik dit wel een toepassen, vermits ik volgend jaar ook de bedoeling is om eigen duiven te kweken voor de eten. Zal ik slachtafval genoeg hebben.
 23. Volgend jaar is het hier ook van dat. Ik krijg van iemand enkele poule de bresse kuikens dan om op te kweken en de slachten. Deze winter eerst de maisvelden afschuimen op restjes. Om de kippen mee op te kweken. Kwestie om zo economisch mogelijk de werken. Dan de kuikens op de veld laten lopen waar ik in juni de pompoenen zal zetten. Zou dan mooi onkruid vrij zijn en bemest. Win/win situatie Alleen het slachten, kuisen geen probleem maar het doden zal ik me er even over moeten zetten. En zoals Willy juist zei. Waar moet je naartoe met het afval van een tiental gedode kippen. Vuilniszak ? Containerpark ?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...