Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Framboos in serre


lorre

Recommended Posts

Ik heb elk jaar tientallen stekken frambozen die ik moet weg gooien. Omdat ik de framboos binnen de perken wil houden. Maar moest ik die stekken nu in grote bakken doen. Heb nog enkele metserkuipen staan en voldoen met aarde en paar stekjes erin en die laten staan in mijn serre. Zodanig dat ik in het voorjaar een kleine vroege oogst heb ten opzichte van de buitenoogst. IS dit haalbaar of niet ?

Ist vandage ni tis vo morge

Link to comment
Share on other sites

Beetje zinloos om frambozen in kas te telen. Voor vroegere oogst kies je een wat vroeger ras. Grotere opbrengst is nauwelijks te verwachten. Bevruchting kan probleem zijn. Vruchtzetting is eerder afhankelijk van daglengte dan van temperatuur. Voor een grote oogst moet je je kas al vol zetten. Gunstigste frambozen voor liefhebber zijn die oogst juist wat gespreid geven, waardoor je gedurende meerdere weken kunt oogsten. Wil je echt veel frambozen, voor 10 potten jam of zo, dan moet je toch al aan een rij van enkele meters denken.

 

Grote metselkuip zou net kunnen, zeker met herfstframboos. Vraagt wel voortdurende aandacht, veel meer dan in volle grond : water geven en voeding.

 

Hier worteldoek ingegraven tot een soort ondergrondse gleuf voor frambozen. 40 cm breed en 40 cm diep, waardoor woekeren van uitlopers veel minder.

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Link to comment
Share on other sites

Niet voor een grotere oogst. Heb 20lopende meter frambozen staan. Heb er meer dan genoeg, was gewoon dat ik al die stekjes iedere jaar moet weggooien. En toch plaats heb in mijn serre. Eens dacht om er een aantal daar in te zetten. Voor mss een maand eerder wat frambozen te hebben om zo eens te eten.

Ist vandage ni tis vo morge

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...