Jump to content

hayays

Members
 • Posts

  87
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  stekene
 1. ik moet zeggen dat ik al blij ben met hetgene we geoogst hebben tot nu toe. van de hele vroege ardappel borwina, hadden we van een kilo plantgoed, ongeveer een 35 kilo. waarvan we 17 kilo gegeten hebben. jammer genoeg een foutje gemaakt. na verlof oogsten we de laatste planten, en legden ze ten droge, alleen geen erg in het warme zonnetje. en denk dat het een 15 kilo of net iets meer voor vuilbak is geworden. van de aktiva voorlopig al een 5 kilo. en er moet nog een hele rij geoogst worden. en dan in september de agria nog. van de boontjes ferari en molly en boterboontjes samen al een 3,5kilo en de snijboontjes hangen heel mooi om geplukt te worden. we hebben 100 mooie dikke knollen ui en een 107 sjalotjes waar er ook hele grote tussen zitten.( zou een ui kunnen zijn) wel hebben ze in de winkel een foutje gemaakt, want de zak sjalot is ui geworden en de uien, zijn sjalot geworden, en de fout ligt echt niet bij mij. we hebben ook een 50 knoflookbolletjes, maar deze zijn wel vrij klein gebleven (heel klein) maar wel lekker hoor. ook een 500 gr wortelen, waaronder een grote witte van 240gram. ook al heb ik oranje gezaaid. een 500 gr kervel. en heel af en toe een klein trostomaatje. aan de pompoenen zit tot nu toe nog geen pompoen aan, dus hoop dat dat nog goed komt. de paprikaplantjes zijn wat laat in gang geschoten, en daar zijn nu pas bloemetjes te zien. dus vrees dat ook deze te laat gaan zijn. we hebben ook wel enkele kilootjes aardbeien gegeten, en verder hoop ik nog op bloemkool kool, rode kool, spruitjes, prei, selder, witloof wortelen en dat zal het ongeveer zijn.
 2. Is dit normaal? Hebben zojuist de wortelen geoogst. De meeste zijn gelukt, Juist ene is geel. Hoe komt dat? Kan blijkbaar geen foto toevoegen via iphone
 3. hey ik ging zojuist wieden in de koude kast, en zie dat er op de vroege bloemkool kleine zwarte puntjes staan. ook is er van de blaadjes van de kruiden gesmuld. ook heb ik een nest gele (oranje) mieren wakker gemaakt, en koude kast zit er volledig vol mee. kan ik daar iets tegen doen? ik ga allessinds al eens kijken voor een lokdoos. groetjes
 4. amaai bij jullie staat alles al mooi hoog. hier niet hoor.
 5. ik kan jammer genoeg niet veel doen, heb donderdagavond men teen gebroken, en stappen gaat redelijk moeilijk. gisteren alles water gegeven en toen eventjes evenwicht verloren, en kan je zeggen het doet geen deugd. men ventje heeft wel rek gemaakt voor de bonen.
 6. hayays

  lekker weertje

  vandaag al een lekker weertje, wel wat wind, maar we hebben lekker buiten gewerkt vandaag kruiden gezaaid in bloempotjes, en de aardbeien verplaatst, en enkele nieuwe plantjes gekocht. moet wel zeggen dat je een groot verschil ziet tussen de nieuwe en die die in de tuin staan. verder alles nog eens opgeharkt, en wat onkruid uitgetrokken. de foto's volgen zeker nog een keer, heb er al veel genomen, maar geen tijd om ze op pc te plaatsen. morgen ga ik nog enkele paprik's en tomaten plantjes verpotten, en nog een soort aardappelen in de grond steken.
 7. hier, vandaag wortelen en spinazi in volle grond gezaaid, ventje heeft bakken gemaakt om erover te zetten. ook van alles en wat gezaaid in de serre. prei, selder, kolen, enzo. en de aardappelen borwina zitten ook in de grond. ze hebben meer plaats ingenomen dan geplant, en van de wortelen ook eigenlijk te veel gezaaid, geen erg in gehad. dus nu moet ik nog plaats zoeken voor de witloof. denk dan de aardbeitjes een andere plaats te zoeken. ben eens benieuwd, in de serre was het alvast 28 graden.
 8. men vroege aardappelen ga ik morgen de grond in steken. ze zouden volgende maand al geoogst moeten worden, vrees dat dat niet meer gaat lukken. we gaan er wel een plastiek over leggen. ik heb vanmorgen het onkruid verwijdert uit de serre, en alle plantjes die in berging stonden (even koud als koude serre) in de koude serre gezet, denk dat poes erop is gaan liggen en anders gaan ze het mooie weer niet meer halen vrees ik. verder de grond voor aardappelen al eens opgeharkt.
 9. men vroege aardappelen ga ik morgen ook de grond in steken. ze zouden volgende maand al geoogst moeten worden, vrees dat dat niet meer gaat lukken. we gaan er wel een plastiek over leggen
 10. ik heb 2 weken geleden sla, prei, spinazi, bloemkool, rode en witte kool gezaaid in de serre. momenteel staat de sla en spinazi boven. de kolen zijn op komst, en de prei kiemt, maar komt nog niet boven de grond. in de serre is het dus "s nachts rond vriespunt. dus denk dat het moet lukken.
 11. vandaag dan toch de uien en sjalotjes geplant. en er tussenin een zaailint worteltjes. we hebben er wel een folie over gedaan voor het vriezen, en hoop het er volgende week af te kunnen halen.
 12. dat mooie plekje valt wel mee hoor. is aan de rand van een dorp. we hebben wel wat groen achter ons, maar nu staat er een paardenstal. die grijze blok achter de serre. hiervoor woonden we echt in de polder. is even wennen hoor.
 13. ik denk ze dan toch maar volgende week te planten, heb hele vroege aardappelen, en die moeten er in het kort ook eens in. want anders gaan het late ipv vroege aardappeltjes zijn vrees ik.
 14. hey kan ik vandaag men ajuin en sjalot planten, nu het deze week gaat vriezen of nog even wachten?
×
×
 • Create New...